Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 19 Μαρτίου 2015

είπαμε τυφλή, αλλά όχι και έτσι !

   Ένα από τα επίθετα, που αποδίδονται στην (ανθρώπινη) δικαιοσύνη, είναι και το γνωστό "τυφλή", το οποίο έχει μάλλον την έννοια της αμεροληψίας και ισονομίας, της εφαρμογής του Νόμου, προς όλους, αδιακρίτως (άλλο, αν στην πράξη, απέχουμε πολύ από το ιδανικό) !
  Βλέποντας κανείς, τις πρόσφατες φωτογραφίες της Βίκυς Σταμάτη, στον Τύπο, να βρίσκεται σε πολύ άσχημη κατάσταση, στην "φωλιά του κούκου", να ανεβαίνει το δικό της Γολγοθά, δεν μπορεί παρά να αισθανθεί κάποια συμπόνοια, για την κατάντια της και αναρωτιέται τι νόημα έχει -πλέον- η συνέχιση της κράτησής της...
  Είναι βασική αρχή του Δικαίου, ότι ποινή επιβάλλεται και εκτίεται, μόνον όταν ο καταδικασθείς, είναι σε θέση να αντιληφθεί το νόημά της, ως κακό, σε ανταπόδοση του κακού, που προξένησε και πως αν δεν είναι, τότε απλά δεν επιβάλλεται !
  Δεν ξέρω, ως μη ειδικός, πόσο σοβαρή είναι η κατάστασή της (είχε ακουστεί και για αυτοκτονικές τάσεις), ούτε αν η κυρία Σταμάτη "πουλάει τρέλα", όπως μπορεί να πουν κάποιοι δύσπιστοι, ωστόσο, υπάρχει και αντίλογος.
  Αφενός, έχει τιμωρηθεί αρκετά ήδη, για ό,τι τυχόν έκανε και αφετέρου, ως μάνα, θα όφειλε να έχει την αντίστοιχη μεταχείριση της κόρης του Άκη, που αποφυλακίστηκε, για ποιο λόγο, δύο μέτρα και δύο σταθμά, σε δύο ίδιες, σχεδόν, περιπτώσεις ;
  Αν μάλιστα το δούμε και ψυχρά, λογικά, στο επίπεδο της ενοχής, μεγαλύτερη ευθύνη, φαίνεται να έχει η αποφυλακισθείσα, διότι, ΑΝ δεν απατώμαι, δεν γράφτηκε κάποιο ακίνητο, στο όνομα της Βίκυς Σταμάτη, όπως έγινε με την Αρετή Τσοχατζοπούλου !
  Ουσιαστικά και έχει δίκιο εδώ ο Κούγιας, κατηγορείται για "ξέπλυμα", επειδή αγόραζε ακριβά παπούτσια, τσάντες, κουρτίνες, ριχτάρια και καναπέδες, με χρήματα, που της έδινε ο σύζυγος και είναι εύλογο το ερώτημα, ΠΟΙΑ σύζυγος, θα τολμούσε να ρωτήσει τον άντρα της, ΠΟΥ βρήκες τα λεφτά ;
  Δεν μπορεί ο καθένας, που γίνεται αποδέκτης δώρων, από συγγενικά πρόσωπα, να μπαίνει στη λογική να ψάξει, αν τα χρήματα αυτά, έχουν αποκτηθεί νόμιμα, αν έχουν φορολογηθεί κλπ., κανένας (και από τακτ ακόμα) δεν θα ρωτούσε "που τα βρήκες", επομένως χρειάζεται μεγάλη προσοχή, ώστε να καταλογιστεί δόλος, σε συνέργεια ξεπλύματος, ειδικά όταν μιλάμε για ΚΙΝΗΤΑ πράγματα και όχι ακίνητα !
    Έχω την αίσθηση ότι μπορεί να υπάρξει μία επιεικής και ανθρώπινη εξέλιξη στο ζήτημα αυτό και η Βίκυ Σταμάτη, να απελευθερωθεί (κάποιοι ίσως ποντάρουν και στο ότι είναι γυναίκα, η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, αν και πολλές φορές, οι γυναίκες αποδεικνύονται, πιο σκληρές, από τους άντρες..), όπως συνέβη με την κόρη του Άκη.

1 σχόλιο:

  1. Τελικά η κυρία Τσοχατζοπούλου θα μας τρελάνει όλους ! Αφού απέδρασε για λίγο, είπε ότι θέλει να κάνει αποκαλύψεις για τις μίζες και τότε όλοι θεώρησαν, ότι ΞΕΡΕΙ και τόσο καιρό μας κορόιδευε, όμως στη ΓΑΔΑ, είπε άλλα...Το γνωστό παραμύθι, ότι κάποιοι τρίτοι θέλουν να καταστρέψουν τον Άκη και την ίδια !

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.