Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 11 Μαρτίου 2015

Η επόμενη μέρα στη Νέα Δημοκρατία

    Πάντα, όταν χάνει τις εκλογές, ένα κόμμα, αρχίζουν διεργασίες, για συνέδρια, νέους αρχηγούς κλπ, συζητήσεις, για το τι έφταιξε, μαχαιρώματα, δελφίνοι, υπόγειες διαβουλεύσεις και τα σχετικά και έως ένα βαθμό, είναι λογικό και αναμενόμενο.
  Απλά, δεν είμαι σίγουρος, ότι στη ΝΔ, έχουν καταλάβει τα αίτια της πτώσης ή μάλλον είμαι βέβαιος, ότι ΔΕΝ έχουν πάρει χαμπάρι : όλοι εμείς, που κάποτε (πριν ΠΟΛΛΑ χρόνια), ψηφίσαμε ΝΔ, νιώθουμε πλέον, ότι δεν έχουμε καμία σχέση, με αυτό το κόμμα, ότι δεν μας εκφράζει !
  Ορθά, η Ντόρα, επισήμανε πως ό,τι δεν αλλάζει, πεθαίνει, όμως αμφιβάλλω, αν έχουν καταλάβει, πόσο βαθύ είναι το πρόβλημα : η παρούσα ΝΔ, δεν θέλει απλό ρεκτιφιέ, αλλά ξήλωμα συθέμελα, ουσιαστικά έχει πεθάνει, αλλά δεν το έχει καταλάβει (όπως το ΠΑΣΟΚ) ακόμα...
  Εξαρτάται βέβαια, από το τι κόμμα, θέλει να είναι και τι πολιτικές να εφαρμόζει, διότι αν γίνει π.χ σαν το συριζα και εκμεταλλευτεί τη φθορά του, τάζοντας περισσότερα, δηλαδή ακολουθώντας μία λαϊκίστικη προσέγγιση, μπορεί και να επιβιώσει, διότι είναι ακόμα πάρα πολλοί, εκείνοι, που ψηφίζουν, με βάση το (υποτιθέμενο) ατομικό συμφέρον και τα περισσότερα "θα".
   Το πρόβλημα της ΝΔ, είναι τόσο πρόβλημα προσώπων, όσο και πολιτικών, θα έλεγε κανείς περισσότερο προσώπων, αν και αυτά, είναι δύσκολο να τα ξεχωρίσεις, διότι η επιλογή των προσώπων, είναι ένδειξη και αυτή, της πολιτικής !
   Το τελευταίο μάλιστα πρόβλημα της ΝΔ, είναι ο Σαμαράς, ελάχιστοι, από τους λοιπούς, θα μπορούσαν να τα πάνε καλύτερα (ίσως και κανένας), το κακό είναι γενικότερο, σε σχέση με τα στελέχη, που έχει μαζέψει και συνεχίζει να μαζεύει : άτομα, ανεπάγγελτα, του κομματικού σωλήνα, χωρίς επαφή με τον πραγματικό κόσμο, που εκφράζουν έναν ξύλινο πολιτικό λόγο, κρυμμένοι πίσω από τη σοβαροφάνεια της γραβάτας...
   Για να το πω και λίγο πιο ωμά, όλοι εμείς οι λεγόμενοι "φιλελεύθεροι", της μεσαίας τάξης (μιλάω στον πληθυντικό, ελπίζοντας ότι κάποιος θα συμφωνεί, μαζί μου), θα προτιμούσαμε να μας κοπεί το χέρι, παρά να ψηφίσουμε ένα κόμμα, στο οποίο ανήκουν ο Στυλιανίδης, ο Χατζηδάκης, η Κεφαλογιάννη, οι Καραμανλήδες, ο Βαρβιτσιώτης και πολλοί άλλοι, από "τζάκια" πολιτικά, λες και έχουμε ακόμα "ελέω Θεού μοναρχία", ανεξάρτητα, από ικανότητες και προσόντα !
    Επίσης, δεν μπορούμε να ψηφίσουμε ένα κόμμα, του οποίου ο γραμματέας, ελέγχεται για πλουτισμό, μέσω ΜΚΟ και δεν έχουν δοθεί επαρκείς εξηγήσεις, επ' αυτού...
    Αν θέλουμε να ψηφίσουμε κρατικοδίαιτα τρωκτικά, υπάρχουν και άλλοι, δεν χρειάζεται να παρασυρθούμε από την επίφαση, την ταμπέλα του "φιλελεύθερου", να πιαστούμε κορόϊδα, άλλο να ψηφίζουμε και άλλο να αποδεικνύεται, ότι ψηφίσαμε !
    Πρέπει να καταλάβει η ΝΔ, ότι οι εποχές του χαβαλέ, της ΟΝΝΕΔ, της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, του κομματικού σωλήνα, των ανεπάγγελτων, του ξύλινου πολιτικού λόγου, των επικοινωνιολόγων και των εντυπώσεων, έχουν περάσει ανεπιστρεπτί, τα ζήσαμε, αλλά τώρα πια τα σιχαθήκαμε..
    Χρειάζεται συγκροτημένος και σοβαρός πολιτικός λόγος, πρόγραμμα και στελέχη πραγματικά άξια, όχι τζάκια, όχι άλλα ρουσφέτια, όχι άλλη κοροϊδία και εκμετάλλευση, της μεσαίας, φιλελεύθερης τάξης !
     Η ΝΔ έχει κάποια τελευταία ερείσματα, κυρίως αγροτικών και ημιαστικών περιοχών, της βόρειας Ελλάδας, για ιστορικούς μάλλον λόγους, αν τα χάσει και αυτά, θα γίνει ΠΑΣΟΚ, του 4%.
     Πέρα από το ξεκαθάρισμα προσώπων, που λειτουργούν ως βαρίδια και διώχνουν ψηφοφόρους, χρειάζεται βέβαια και ιδεολογικός αναπροσανατολισμός, όπως η αποκήρυξη π.χ των ακροδεξιών στοιχείων και γενικά είναι πάρα πολλά και σημαντικά, αυτά, που πρέπει να γίνουν, για να ξανά εκφράσει η ΝΔ, το μεσαίο, φιλελεύθερο χώρο, που πιστεύει στην ελεύθερη αγορά και την ατομική πρόοδο, βάσει αξίας και προσπάθειας και όχι με γνωριμίες ή κληρονομιές και εξυπηρετήσεις !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.