Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σάββατο 7 Φεβρουαρίου 2015

Οι "κωλοτούμπες", δεν είναι ντροπή !

    Ντροπή είναι να έχεις λάθος ιδέες και να μην τις αλλάζεις, να μένεις αμετακίνητος και προσκολλημένος σε ιδεοληψίες, που σε οδηγούν στο γκρεμό, να μην προσαρμόζεσαι στα εκάστοτε δεδομένα και να αγνοείς την πραγματικότητα, για να μην φανείς ανακόλουθος (σε σχέση με τις προηγούμενες, καταστροφικές αντιλήψεις σου) !
  Καθώς, ο αρχικός ενθουσιασμός υποχωρεί και βγαίνει στο προσκήνιο ο αμείλικτος ρεαλισμός, των άδειων ταμείων, ο συριζα, ετοιμάζεται να προσγειωθεί στην πραγματικότητα (όπως και αυτοί, που τον ψήφισαν ή συμμετέχουν σε "αυθόρμητες" συγκεντρώσεις), να εγκαταλείψει την αντιμνημονιακή ρητορική, που τον ανέβασε στην εξουσία και να σοβαρευτεί, για το καλό όλων (δικό τους και δικό μας).
   Δεν χρειάζεται να αισθάνεται άσχημα, κανένας τους, διότι αυτό το έργο, το έχουμε ξαναζήσει τρεις φορές, σε 5 σχεδόν χρόνια : πρώτα, με το "λεφτά υπάρχουν", έπειτα, με τα "ζάππεια" και το σκίσιμο των μνημονίων και τώρα με το "η ελπίδα έρχεται" (και πεθαίνει πάντα τελευταία) !
   Ο τρόπος, για να ανέβεις στην εξουσία, είναι ο ίδιος και γνωστός, απλά τάζεις αέρα και ελπίδα κοπανιστή, για να κερδίσεις την εύνοια των "αγανακτισμένων", από τους προηγούμενους, το θέμα είναι ΤΙ ΚΑΝΕΙΣ ΜΕΤΑ, αφού έχεις πετύχει το στόχο, την καρέκλα...
   Ας ελπίσουμε ότι ο συριζα, χωρίς φυσικά να ρισκάρει τη χρεοκοπία και τη ρήξη με τους (ευρωπαίους) δανειστές, θα κάνει μια σοβαρή διαπραγμάτευση και θα πετύχει "το κατά δύναμη", ήτοι το περισσότερο, που μπορεί, με τα υπάρχοντα δεδομένα (πάντα, σε μία διαπραγμάτευση, τα μέρη πάνε ζητώντας περισσότερα, από αυτά, που θέλουν στο τέλος, να πετύχουν, αν θέλουν 5, ζητάνε 8 κ.ο.κ) !
    Το πως θα δικαιολογηθούν στον κόσμο, για το ότι δεν τήρησαν, όσα έταζαν προεκλογικά, καμία (κυριολεκτικά) σημασία, δεν έχει, αυτό, που προέχει είναι το κοινό συμφέρον, το συμφέρον της πατρίδας, με το οποίο κανένα 35%, όσων ψήφισαν, δεν μπορεί να παίζει (έτσι πρέπει να πάψει η καραμέλα, της δήθεν λαϊκής κυριαρχίας και εντολής, από μία μειοψηφία, της ..μειοψηφίας, όσων πήγαν να ψηφίσουν).
     Το καλύτερο, που μπορεί να πετύχει, η νέα κυβέρνηση, είναι να άρει κάποιες αδικίες των μνημονίων και να ελαφρώσει τα πιο αδύναμα στρώματα, όχι μοιράζοντας ανύπαρκτο χρήμα, αλλά επιβάλλοντας το βάρος αυτό, στους έχοντες και κατέχοντες, να υπάρξει δηλαδή μία πιο δίκαιη κατανομή των ΥΠΑΡΧΟΝΤΩΝ πόρων και των βαρών, ό,τι δηλαδή ορίζει το Σύνταγμα και το Δίκαιο !
     Και μπορεί οι λεγόμενες "κωλοτούμπες" (όλοι διατηρούν το δικαίωμα να αλλάζουν γνώμη, στο κάτω κάτω), να μην είναι ντροπή, ωστόσο ΕΙΝΑΙ ντροπή, μία κυβέρνηση, έπειτα από τόσα χρόνια αντιμνημονιακής αντιπολίτευσης, να ζητάει χρόνο (!), για να παρουσιάσει το σχέδιό της, κατόπιν ..εκλογών, αποδεικνύοντας έτσι, ότι ΔΕΝ ΕΙΧΕ σχέδιο, ποτέ.
      Όπως ήταν υπερβολικές, οι αντιδράσεις, για τη δήθεν πανωλεθρία, του Ντάϊσενμπλουμ, στην Αθήνα, άλλο τόσο, ήταν υπερβολική, η υποτιμητική αντιμετώπιση, από τα ξένη κράτη και τον Γιούνκερ, του Τσίπρα και του Βαρουβάκη, ως σχολιαρόπαιδων-καρπαζοεισπρακτόρων, θα άξιζαν μεγαλύτερο σεβασμό, ως επίσημοι εκπρόσωποι, ενός κράτους, ακόμα και αν δεν φοράνε ακριβά κοστούμια και γραβάτες !
       Γιατί, έχει καλλιεργηθεί η εντύπωση, ότι τους πήραμε τα σώβρακα, ενώ η πραγματικότητα, είναι ακριβώς η αντίθετη, είναι ΟΛΟΙ εναντίον μας, ενωμένοι, στην ίδια γραμμή (λογικό, αφού όλοι έβαλαν πλάτη-χρήμα, για να μην χρεοκοπήσουμε), γελάνε μαζί μας και όχι άδικα, εδώ που τα λέμε, διότι αυτά, που ακούνε, είναι για γέλια : τσίπρας και βαρουφάκης, νομίζουν ότι βρίσκονται ακόμα, στα προεκλογικά μπαλκόνια ή στο βήμα της ελληνικής Βουλής ή στα τηλεοπτικά παράθυρα, όπου μπορεί κανείς, να αναπτύσσει, με τις ώρες, "θεωρίες παιγνίων" και ο,τιδήποτε άλλο, για να περνάει η ώρα, ευχάριστα.
       Η διαφορά έξω από το χορό και μέσα σε αυτόν, είναι, ως γνωστόν, πολύ μεγάλη και γι' αυτό, δεν πρέπει να πέσει κανείς να φάει την κυβέρνηση, για την όποια επαναφορά, στον Ορθό Λόγο, το αντίθετο μάλλον, όλοι οι υγιώς σκεπτόμενοι άνθρωποι, θα βοηθήσουν να γίνει η αναγκαία "κωλοτούμπα", όπως βοηθάει ο προπονητής, τον αθλητή στην ενόργανη γυμναστική (το ίδιο θα πράξουν, λογικά και οι δανειστές μας, θα βοηθήσουν, ώστε να γίνει, όσο το δυνατόν, πιο ανώδυνα) !
       Πέρα, από τις όποιες επιμέρους πτυχές της διαπραγμάτευσης, η ΟΥΣΙΑ, την οποία, δεν χρειάζεται να είσαι οικονομολόγος, για να δεις, είναι ότι, ένας στους δύο, σχεδόν, Έλληνες, πληρώνονται-επιδοτούνται, κάθε μήνα, από το ΓΛΚ...Τα 4 περίπου δις ευρώ, αυτά, κάθε μήνα, δεν υπάρχει, ούτε λογική, ούτε περιθώριο, να αυξηθούν περαιτέρω, μόνο να μειωθούν, αλλά με ορθολογικά και δίκαια κριτήρια.
       Καμία κοινωνία, όχι οικονομία, δεν μπορεί να επιβιώσει, όταν οι μισοί αγωνίζονται να επιβιώσουν και οι άλλοι μισοί, τρώνε από τα έτοιμα !




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.