Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 27 Ιανουαρίου 2015

Τα θετικά του εκλογικού αποτελέσματος !

   Μπορεί τα εκλογικά αποτελέσματα, να μην συνιστούν, αυτό που λέμε "τέλος εποχής", άλλωστε μία κατάσταση, που δημιουργήθηκε σε 30 χρόνια, λογικά θέλει άλλο τόσο, για να εξαφανιστεί, ωστόσο υπάρχουν ενδείξεις θετικές, ότι κάτι άλλαξε, επιτέλους, στον πολιτικό χάρτη !
  Πέρα από το πλέον θετικό, που ήταν η μη επίτευξη αυτοδυναμίας του συριζα, γεγονός, που τον υποχρεώνει σε συμμαχίες και κυρίως συμβιβασμούς, με πιο λογικές φωνές (ουσιαστικά, είτε έχεις 149 έδρες, είτε ..80, είναι το ίδιο, εφόσον δεν έχεις 151, κινδυνεύεις, ανά πάσα στιγμή, να πέσεις), ένα άλλο πολύ ευχάριστο, είναι ότι δεν υπάρχει στη Βουλή, πλέον, το όνομα "παπανδρέου" (μετά από ..92 χρόνια !).
  Ουσιαστικά, θα πρέπει να ευχαριστήσουμε, όποιον έπεισε τον Τζέφρι, να κατέβει μόνος του, στις εκλογές, γιατί έτσι και εκείνος αφανίστηκε από τον πολιτικό χάρτη και θα μπορεί να κάνει ελεύθερα τουρισμό, ως συνταξιούχος και το ΠΑΣΟΚ ουσιαστικά διαλύθηκε, έγινε ένα κόμμα, που δεν επηρεάζει τις όποιες εξελίξεις, στο περιθώριο.
   Το ΠΑΣΟΚ, ως κύρια υπαίτιο, για τη σημερινή κατάσταση, ορθώς και εύλογα εξαφανίζεται, ωστόσο, η ΝΔ, επιδεικνύει αξιοσημείωτη αντοχή, έχει ακόμα μεγάλη απήχηση, σε ευρεία στρώματα, του εκλογικού σώματος, παρά την υποχώρηση των ποσοστών της !
   Ίσως θεωρείται λιγότερο υπαίτια, για τη χρεοκοπία, επειδή κυβέρνησε λιγότερα χρόνια, από το ΠΑΣΟΚ, όμως ανεξάρτητα, από το πόσο ορθό είναι αυτό (όχι και τόσο), αυτό, που πρέπει να καταλάβουν στη ΝΔ, είναι πως η πτώση, τώρα άρχισε, δεν τελείωσε εδώ, αν δεν αλλάξουν πολλά και σε αυτό το κόμμα, τα ποσοστά θα πέφτουν συνεχώς...
   Αυτή τη στιγμή, η ΝΔ, έχει τα περισσότερα βαρίδια, στις τάξεις της, δύο Καραμανλήδες (δεν προσθέτω και την συνεπίθετη) και τα περισσότερα (υπο)προϊόντα, του κομματικού σωλήνα, τους περισσότερους ανεπάγγελτους, "επαγγελματίες" πολιτικούς, από γνωστά τζάκια, που αντιλαμβάνονται τις κρατικές θέσεις, ως κληροδοτήματα και γι' αυτό δύσκολα θα ξαναδεί άσπρη μέρα, με αυτά τα πρόσωπα !
   Όπως είναι τώρα, η ΝΔ, δεν έχει κανένα μέλλον, ακόμα και αν αλλάξει ο πρόεδρος, αυτά που επαγγέλλεται και όσα κάνει, απέχουν έτη φωτός, μεταξύ τους, υπάρχει κρίση ιδεολογίας και ταυτότητας, περισσότερο από κρίση προσώπων, που πρέπει να φύγουν : εφαρμόζει τις πιο ακραίες μορφές πελατειακού κράτους, αντιμετωπίζει το κράτος, ως ιερή αγελάδα, που πρέπει να αρμέξει, είναι κρατικοδίαιτη και αργόμισθη, ενώ ευαγγελίζεται, υποτίθεται, τη φιλελεύθερη οικονομία και τη μείωση του κρατικού τομέα...
   Ως μόνη λύση, φαντάζει η διάσπαση, όσοι τυχόν σοβαροί έχουν απομείνει εκεί μέσα, να δημιουργήσουν ένα νέο κόμμα, που δεν θα λέει ότι είναι φιλελεύθερο, αλλά θα είναι κιόλας, σε κάθε του έκφανση, τα λόγια, θα συμβαδίζουν, με τα έργα !
   Ενώ λοιπόν, όσον αφορά τα κόμματα, οι διεργασίες και οι ανατροπές, έχουν ξεκινήσει, όσον αφορά την επιλογή των προσώπων-σταυροδοσία, εκεί ισχύει το "ναι μεν, αλλά", οι επιλογές υπήρξαν πάλι αναμενόμενες, εν πολλοίς και ατυχείς, στα ίδια πρόσωπα, που, πέρα από το βουλευτιλίκι, δεν είναι άξια, να κάνουν κάτι άλλο...
    Είναι θετικό, ότι πολλά ονόματα, δεν θα ξανακουστούν, είτε γιατί προτίμησαν οι ίδιοι, την αξιοπρεπή υποχώρηση, από μία ταπεινωτική ήττα, είτε γιατί τιμωρήθηκαν από το λαό, ωστόσο οι περισσότερες επιλογές, δείχνουν ότι το πελατειακό κράτος, ζει και βασιλεύει και ότι οι πιο πολλοί, ψηφίζουν, όποιον προβάλλεται από τα ΜΜΕ (με το αζημίωτο), με αυτό, ως μοναδικό κριτήριο !
    Τι να πει κανείς, τέλος, για τον "καροτάκια", που όχι μόνο εξελέγη βουλευτής, παρά το σκάνδαλο (που ο ίδιος προκάλεσε), αλλά ακούστηκε και για Υπουργός και καλείται, από δήθεν σοβαρά δελτία ειδήσεων, να αναλύσει την πολιτική κατάσταση ;
     


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.