Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2015

Η 3η από τις Δέκα Εντολές !

    Η απόφαση των περισσότερων μελών της νέας κυβέρνησης, να δώσουν πολιτικό και όχι θρησκευτικό όρκο, προκάλεσε ένα σχετικό ντόρο, τόσο πολιτικό, όσο και θρησκευτικό, μιας και δεν συνηθιζόταν έως τώρα.
  Η αντιπολίτευση μίλησε (αυτή ήταν η τελευταία δημόσια δήλωση της κ. Σπυράκη, πριν αντικατασταθεί) για προσβολή της εθνικής μας παράδοσης, ωστόσο, είναι σαφές από όλους, το τι έκαναν όλοι, όσοι, στο παρελθόν έδωσαν όρκο, στο Ιερό Ευαγγέλιο, πόσο (δεν) τίμησαν τον όρκο τους και υπηρέτησαν, αντί για το γενικό, το προσωπικό καλό, υπερχρέωσαν τη χώρα, κατέστρεψαν τον παραγωγικό ιστό κ.ο.κ.
  Χθες, ο μητροπολίτης Αργολίδας, Νεκτάριος, πήρε θέση, υπέρ της κατάργησης, από παντού, του θρησκευτικού όρκου και κάποιοι, ίσως να νόμισαν, ότι είναι ...συριζαίος !
  Χωρίς να είμαι θεολόγος, η τρίτη, από τις δέκα εντολές, απαγορεύει να ορκιζόμαστε "επί ματαίω", για ψύλλου πήδημα (π.χ να λες στη γκόμενα, ορκίζομαι ότι δεν σε απάτησα), να χρησιμοποιούμε το Όνομα του Θεού, για πράγματα ανούσια, είναι αμαρτία και μάλιστα σοβαρή, δύσκολα "καθαρίζεται", όπως αναφέρει το κείμενο.
   Με αυτή τη λογική, φαντάζομαι, το είπε, ο σεβαστός Ιεράρχης, όχι για να υπερασπιστεί τα άθεα κοπρόσκυλα της "αριστεράς", που προσκυνούν μόνο το χρήμα, οι συριζαίοι έδωσαν πολιτικό όρκο, όχι προφανώς, κάνοντας υπακοή, στις 10 εντολές, αλλά, επειδή δηλώνουν άθεοι, στο βιογραφικό του τσίπρα, αναφέρεται ως άγαμος πατέρας δύο τέκνων (αβάπτιστων, να προσθέσω) !
   Από εκεί και μετά, επειδή η σχετική εντολή του Θεού (μην ξεχνάμε ότι οι εντολές δόθηκαν απευθείας, στον κόσμο, από Εκείνον), δεν είναι απόλυτη, δεν απαγορεύει συλλήβδην τον όρκο, αλλά μόνο τον μάταιο και εδώ είναι θέμα ερμηνείας, το κατά πόσον, η όρκιση της κυβέρνησης, υπάγεται στις απαγορεύσεις ή όχι (μάλλον όχι, αλλά ως μη ειδικός, δεν μπορώ να πάρω θέση).
    Πάντως, όπως έχω ξαναπεί, όσες φορές χρειάστηκε, προσωπικά, να ορκιστώ, ενώπιον δικαστικών Αρχών, για υποθέσεις, έδωσα πολιτικό όρκο, διότι αυτά τα πράγματα, είναι κατεξοχήν μάταια και ανούσια !
   Αφήνοντας τα τυπικά, περί όρκου, να πούμε ότι οι πρώτες εντυπώσεις, της νέας κυβέρνησης, κάθε άλλο παρά θετικές είναι, όπως αυτό αντανακλάται και στην ασταμάτητη πτώση του Χρηματιστηρίου, τα νταούλια, που ήχησαν, κάθε άλλο, παρά ευχάριστα ακούστηκαν (περισσότερο σαν τύμπανα πολέμου).
    Η στερημένη, από εξουσία, ριζοσπαστική αριστερά, σοβιετικού τύπου (ελάχιστα πιο ακραία βέβαια, από το καθεστώς του "παπανδρεϊσμού"), που εγκαταστάθηκε, στη χώρα (ευχόμαστε και ελπίζουμε, για πολύ σύντομο διάστημα), αποκτώντας πρόσβαση σε αυτήν, κυριολεκτικά ξεσαλώνει, βγάζει τα στερητικά της σύνδρομα και τρομοκρατεί τους πάντες, λαό, επενδυτές, δανειστές, όλους !
    Μοιάζει βέβαια, σαν ένα μυρμήγκι, που ..βρυχάται, νομίζοντας ότι είναι λιοντάρι, όταν καταλαγιάσει ο αρχικός ενθουσιασμός και ξεμεθύσουν, από το νέκταρ της νίκης, θα αρχίσουν να βλέπουν και αυτοί τη σκληρή πραγματικότητα, που τώρα αρνούνται.
    Το πιο τραγικό όμως, είναι, πως ένα μέρος των (περιστασιακών, που είναι και η μεγάλη πλειοψηφία) ψηφοφόρων του συριζα, έχει μετανιώσει ήδη, για την επιλογή του, λίγες μόνο ημέρες, από τις εκλογές, βλέπει πως ίσως έκανε λάθος, άλλα περίμενε και άλλα βλέπει !
    Το μεγαλύτερο όμως μερίδιο ευθύνης, βαρύνει τους ίδιους, πλέον στην Ελλάδα, κανένας δεν δικαιολογείται να λέει πως δεν ήξερε τι ψήφιζε, όλοι ήξεραν ή όφειλαν να ξέρουν, τι είναι ο συριζα, οι ανελ, η χ.α κλπ.
    Τους δικαιολογώ, μόνο εν μέρει, γιατί το παιχνίδι του άκρατου και ακραίου λαϊκισμού, που έπαιξε ο τσίπρας και ο κάθε τσίπρας, το ακολούθησαν, όπως πάντα, τα ΜΜΕ, έπεσαν στην παγίδα του, πάντα τα μίντια, πηγαίνουν σε ό,τι λάμπει και ας μην είναι χρυσός, σε ό,τι έχει "ρεύμα" στην κοινωνία και κάνουν τα πράγματα, πολύ χειρότερα (όπως με τη χ.α παλιότερα).
    Μπορεί να ακουστεί κάπως σκληρό, αλλά θεωρώ ότι ο μέσος Έλληνας, δεν έχει την απαραίτητη κριτική ικανότητα, για να "φιλτράρει" ό,τι διαβάζει και ακούει, να ξεχωρίσει τι είναι αλήθεια και τι ψέμα, τι είναι καλό, για τη χώρα και τι όχι, παρασύρεται εύκολα, δεν έχει προσωπική άποψη, βασισμένη στην εμπειρία, την παρατήρηση των πραγμάτων και πέφτει θύμα πολιτικών απατεώνων !
    Αυτά βέβαια ισχύουν, για τους λεγόμενους "αναποφάσιστους" ή "ακομμάτιστους", όσους δεν είναι οργανωμένοι ή μισθοδοτούμενοι, από το κράτος ή τα κόμματα και όσους δεν έχουν να περιμένουν κάτι, σαν αντάλλαγμα, για την ψήφο τους (όπως οι μερικές χιλιάδες απολυμένων του Δημοσίου, στις πρόσφατες εκλογές), διότι οι τελευταίοι κοιτάνε-ψηφίζουν, μόνον για ίδιον όφελος (ως γνήσια τρωκτικά).
    Προσωπικά, είχα ακούσει, από απολυμένο του ιδιωτικού τομέα, ότι θα ψηφίσει συριζα, για να ..τιμωρήσει ο τσίπρας, το πρώην αφεντικό του, για τέτοιες καταστάσεις μιλάμε, ότι ανεβοκατεβάζουν κυβερνήσεις, η απελπισία και η μη καθαρή σκέψη, σε οδηγούν πάντα, σε λάθος αποφάσεις και σε μεγαλύτερες πλάνες !
    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.