Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριακή 14 Σεπτεμβρίου 2014

Η "ηχηρή" απουσία από τα "σαράντα" του πασοκ !

   Έχουν περάσει δέκα μέρες, από τα "σαράντα" του πασοκ (κάποιοι τα βλέπουν, ως γενέθλια και κάποιοι, ως μνημόσυνο, ανάλογα με την οπτική τους γωνία) και ίσως άργησα, να το σχολιάσω, ωστόσο, το θέμα δένει, με τις χθεσινές υποσχέσεις τσίπρα, οπότε μια χαρά !
  Η σημαντικότερη απουσία, από την εκδήλωση, λοιπόν, θεωρώ, ότι δεν ήταν φυσικά ο τουρίστας Τζέφρι, αλλά ο ..αρχηγός του συριζα, που όφειλε να απευθύνει χαιρετισμό και ίσως να πείσει ..και τους τελευταίους, να πάνε στο κόμμα του.
  Δεν πιστεύω να υπάρχει κάποιος, που να αμφιβάλλει ότι εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες, κυριολεκτικά, κοιμήθηκαν, ως πασόκοι (ακόμα και πρασινοφρουροί) και ξύπνησαν, ως συριζαίοι, άλλωστε οι αριθμοί μιλάνε από μόνοι τους !
   Το θέμα-τρίπτυχο, τσίπρας, αριστερά και συριζα, δένει ιδανικά, με τις αποκαλύψεις, που έκανε πρόσφατα, μία από τις, δυσανάλογα πολλές, πρώην ερωμένες του Ολάντ (γιατί δεν υπάρχει μεγαλύτερος εχθρός, για έναν άντρα, από μία δυσαρεστημένη-προδομένη πρώην) : Ο "αριστερός" Ολάντ, για όσους θυμούνται, παρομοιάστηκε με τον τσίπρα (ή το αντίστροφο, το ίδιο κάνει) και ήρθε να σώσει τη Γαλλία, από την ..ανάλγητη δεξιά του Σαρκοζί, εκλεγόμενος, με συντριπτικά ποσοστά και μέσα σε πανηγυρικό κλίμα...
    Σήμερα όμως, η δημοφιλία του, πλησιάζει το 15% και βαίνει μειούμενη, όχι τόσο λόγω των ερωτικών σκανδάλων, όσο, λόγω της ακολουθούμενης πολιτικής και κυρίως των χλευαστικών του αντιλήψεων, απέναντι στους φτωχούς, τους οποίους αποκάλεσε "ξεδοντιάρηδες-φαφούτηδες", επειδή δεν μπορούν να φροντίσουν (οικονομικά) τα δόντια τους και πέφτουν !
    Είναι άλλη μία περίπτωση, όπου η "αριστερά" και ο "σοσιαλισμός" δείχνουν το πραγματικό και αποκρουστικό τους πρόσωπο, ότι η πείνα και η δυστυχία του άλλου, είναι το τελευταίο πράγμα, που τους νοιάζει, όλα είναι μόνο λόγια, θεωρητικές κατασκευές, για να υφαρπάξουν την ψήφο του δοκιμαζόμενου πολίτη και τίποτα παραπάνω...
    Βέβαια, ο Ολάντ, θα μείνει και στην Ιστορία, στις πιο μαύρες σελίδες της μάλιστα, ως ο πρωθυπουργός, που νομιμοποίησε την ανωμαλία, στη Γαλλία, τους γάμους, ανάμεσα σε άτομα, του ίδιου φύλου, πράγμα, που φανερώνει άλλο ένα ίδιον της "αριστεράς", που είναι η ισοπέδωση των πάντων, η ανηθικότητα (στο όνομα του .."προοδευτισμού") και ο εκμαυλισμός της κοινωνίας !
    Δεν άκουσα φυσικά την ομιλία τσίπρα στη ΔΕΘ και γενικά τις υποσχέσεις του, διότι, αν εξαιρέσεις το θέμα της μείωσης των φόρων, που απασχολεί όλους, οι λοιπές εξαγγελίες, δε με αγγίζουν, όπως δεν αγγίζουν και όλους, όσοι, δεν πληρώνονται, κάθε μήνα, από τον κρατικό προϋπολογισμό...
    Ωστόσο, πασοκ και νδ, "φρόντισαν", όλα αυτά τα χρόνια, να δημιουργηθεί μία μεγάλη μάζα (που με οικονομικούς όρους, θα ονομάζαμε "καρκίνο") ανθρώπων, οι οποίοι, είτε ως μισθωτοί, είτε ως συνταξιούχοι, κρέμονται από τα χείλη του εκάστοτε (υποψήφιου) Πρωθυπουργού, για να μάθουν, αν θα πάρουν αύξηση κλπ και κυριολεκτικά, ΑΥΤΟΙ είναι, που κρίνουν και το εκάστοτε εκλογικό αποτέλεσμα, στη βάση του, ποιος τάζει τα περισσότερα !
    Ουσιαστικά λοιπόν, το τέρας-φρανκεστάιν, που έφτιαξαν πασοκ και νδ, τώρα, τους απειλεί, με εκδίκηση, επειδή έπαψαν να το ταΐζουν...
     Προσωπικά, δε με απασχολεί το ερώτημα, "που θα βρει τα λεφτά" ο τσίπρας και ο κάθε τσίπρας, διότι ΟΛΟΙ αυτοί, μόνον ΕΝΑ τρόπο ξέρουν, που είναι φυσικά η φορολογία, επομένως, αργά ή γρήγορα, θα αυξήσει και αυτός τους φόρους (άμεσους και έμμεσους) !
     Το ενδεχόμενο μείωσης των εξόδων, της κρατικής σπατάλης, αντί για την αύξηση των φόρων, δεν υπάρχει καν, ούτε σαν σκέψη, στα μυαλά τους.
     Υπάρχει βέβαια και η εναλλακτική της μεταφοράς πόρων και εισοδήματος, από τους μεν, στους δε, ωστόσο κανείς δεν εγγυάται (μάλλον το αντίθετο), ότι αυτή θα γίνει δίκαια και από τους πραγματικά έχοντες, στους πραγματικά μη έχοντες...
      Κάθε μήνα, περίπου, ανακοινώνεται το ύψος του πρωτογενούς πλεονάσματος, το οποίο ίσως παρασύρει κάποιους, στο να πιστέψουν ότι "λεφτά υπάρχουν", ωστόσο, με μία πιο προσεκτική ανάγνωση, θα δει κανείς, ότι αφενός αυτό οφείλεται σε άγρια υπερφορολόγηση και αφετέρου, το ταμειακό αποτέλεσμα, εξακολουθεί να είναι ΑΡΝΗΤΙΚΟ, δηλαδή το ελληνικό Δημόσιο, εξακολουθεί να δαπανά, ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ, από όσα εισπράττει και μάλιστα, έχοντας σταματήσει σχεδόν, να πληρώνει προμηθευτές, νέες συντάξεις κλπ !!
       Όλα αυτά, βέβαια, μόνο θεωρητική σημασία έχουν, γιατί μπροστά στην κάλπη, ο μέσος Έλληνας, αυτός που έχει μάθει να τρώει από τα έτοιμα, θα ψηφίσει με μόνο κριτήριο, το προσωπικό του συμφέρον (έτσι όπως το βλέπει ο ίδιος, βραχυπρόθεσμα πάντα), διότι ποτέ δεν έμαθε να ζει, με τις δικές του δυνάμεις και έτσι (είναι αναγκασμένος να) εξαρτάται από τον κάθε τσίπρα...

2 σχόλια:

  1. Από τα δελτία ειδήσεων, είδα ότι ο Τσίπρας αναφέρθηκε, αρκετές φορές, στη λέξη "ανάπτυξη", υπονοώντας ότι από εκεί θα βρει τα λεφτά ! Ιστορικά ωστόσο, έχει αποδειχθεί, ότι ανάπτυξη και Αριστερά, είναι έννοιες παράλληλες, δεν συναντιούνται ποτέ, οι πάσης φύσεως "αριστεροί" με τις δεξιότατες τσέπες, έχουν μάθει να ζουν παρασιτικά, από τα έτοιμα, από τα λεφτά άλλων (αδιάφορο ποιων, για τους ίδιους, αρκεί να πληρώνονται)...Εξάλλου, ΠΟΙΟΣ θα εφαρμόσει αναπτυξιακό πρόγραμμα ; Ο ανεπάγγελτος Τσίπρας ή οι κρατικοδίαιτοι, πρώην πασόκοι, που συνωστίζονται στο κόμμα του, πιστεύοντας στο νέο παραμύθι περί διανομής χρημάτων, αυξήσεων κλπ ; Επομένως, είναι αστείο να μιλάει για ανάπτυξη ο συριζα, είναι ανέκδοτο, όπως θα ήταν π.χ να έβγαινε ο Τζήμερος και να υποσχόταν αύξηση του αριθμού και των μισθών των Δ.Υ !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μία άλλη απορία, που γεννάται, από τα λεγόμενα Τσίπρα, έχει να κάνει, με την "επόμενη μέρα" : ποια στάση θα κρατήσει, απέναντι στους εταίρους και δανειστές μας, Ευρωπαίους και όχι μόνον ! Από τη μία, λέει ότι θα διαπραγματευτεί μαζί τους και μάλιστα καλύτερα, από το ΣαμαροΒενιζέλο και από την άλλη, ότι θα σκίσει το Μνημόνιο, αμέσως μόλις εκλεγεί...Υπάρχει μία σχετική αντίφαση εδώ ή είναι η ιδέα μου ; Αν έχεις σκοπό να διαπραγματευτείς, προφανώς δεν προβαίνεις σε μονομερείς, αυθαίρετες και τουλάχιστον κακόπιστες (ψάχνω την κατάλληλη λέξη, αλλά δεν την βρίσκω) ενέργειες !

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.