Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 20 Αυγούστου 2014

Τίμα τον πατέρα σου και τη μητέρα σου !

    Η από τις Δέκα Εντολές, επιτάσσει τα παιδιά να σέβονται και να τιμούν τους γονείς τους, αν θέλουν να ζήσουν πολλά και καλά χρόνια, ουσιαστικά δηλαδή η "ποινή", για την παραβίαση της εντολής, είναι ..ο θάνατος, όπως συνέβη στο Άστρος Κυνουρίας !
  Βέβαια, μόνος Αρμόδιος για την επιβολή της "ποινής", είναι ο ίδιος ο Θεός, γιατί η 6η, λέει "ου φονεύσεις", οπότε και ο παιδοκτόνος, παραβίασε τη σχετική λίστα, με τη διαφορά ότι αυτός, είναι πλέον στα χέρια της (ανθρώπινης) Δικαιοσύνης...
  Το ότι ο σεβασμός στους γονείς, είναι πιο πάνω και από το φόνο, έχει περισσότερο θρησκειολογικό ενδιαφέρον και λιγότερο νομικό, με το οποίο και ασχολούμαστε εδώ !
  Από τα όσα έγιναν γνωστά, ο νεκρός είχε -επί μακρόν μάλιστα- μία πολύ άσχημη, έως άθλια συμπεριφορά, απέναντι στους γονείς τους, με ύβρεις, απειλές και χειροδικίες και αυτό φαίνεται να επιβεβαιώνεται, με τον πλέον επίσημο τρόπο, από τα υπόλοιπα παιδιά της οικογένειας..
  Αμέσως αμέσως, εφόσον αποδειχθεί αυτό (και φαίνεται πως αποδεικνύεται), σπάνε τα ισόβια, για τον κατηγορούμενο, με την αναγνώριση του ελαφρυντικού της ανάρμοστης συμπεριφοράς του παθόντος !
   Σίγουρα, η υπόθεση αυτή, που συγκλόνισε την κοινή γνώμη, έχει πολλές ιδιαιτερότητες και η δουλειά των δικαστών, δεν είναι τόσο εύκολη, προκειμένου να καταλήξουν, αν το έγκλημα ήταν προμελετημένο και ποιος ο ρόλος των άλλων εμπλεκομένων και ιδίως της μητέρας...
   Αν αποδειχθεί δε, ότι αμέσως πριν το φόνο, έλαβε χώρα επεισόδιο, με "επίθεση" του θύματος, τόσο λεκτική, όσο και με ..γλάστρα (όπως ακούστηκε), είναι προφανές ότι η υπεράσπιση, θα επικαλεστεί "βρασμό ψυχικής ορμής", ώστε η ποινή να πέσει έτι περαιτέρω, κάτω και από τα 20 έτη !
   Αυτά είναι όλα ζητήματα, που θα αναδειχθούν στη Δίκη, μεγαλύτερο ενδιαφέρον, παρουσιάζει εν προκειμένω, αν αύριο ο παιδοκτόνος, θα προφυλακιστεί ή όχι, με τη θετική απάντηση, να είναι το φαβορί, χωρίς να αποκλείεται και καμία (σημαντική) έκπληξη, της τελευταίας στιγμής...
   Θεωρώ, ότι σε περίπτωση ανθρωποκτονίας, με πρόθεση, όπως εδώ, η μόνη ίσως περίπτωση να μην προφυλακιστείς, είναι να βρίσκεσαι σε νόμιμη άμυνα, πράγμα που δεν φαίνεται να συνέβη εδώ !
    Από την άλλη, η προσωρινή κράτηση, έχει, ως γνωστόν, διττό χαρακτήρα : αφενός, να μη διαφύγει ο κατηγορούμενος, έως τη Δίκη και αφετέρου, να αποτραπεί, από την τέλεση νέων αδικημάτων, εφόσον ΚΡΙΘΕΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΣ (και εδώ είναι όλο το ζουμί της υπόθεσης)...
    Ο εν λόγω παππούς-κατηγορούμενος, πιθανόν να έζησε μία έντιμη ζωή, ίσως να έχει και λευκό ποινικό μητρώο και η συγκεκριμένη πράξη να εμφανίζεται ως "παραφωνία" στον έως τώρα βίο του και με δεδομένη τη συμπεριφορά του θύματος, να κριθεί ως μη πιθανή η τέλεση νέων αδικημάτων και να του επιβληθούν, μόνον περιοριστικοί όροι !
    Για να συμβεί όμως αυτό, θα πρέπει να δώσει πειστικές απαντήσεις, στα εξής ερωτήματα :
-Εφόσον με την πρώτη βολή, τραυμάτισε και εξουδετέρωσε το θύμα, γιατί δεν σταμάτησε εκεί, αλλά του έδωσε τις χαριστικές βολές..
-Εφόσον απειλούνταν ο ίδιος και η οικογένειά του, από το θύμα, γιατί δεν ακολούθησε τη νομική οδό (μηνύσεις, ασφαλιστικά μέτρα κλπ) και πήρε το Νόμο (δηλ. το ..δίκαννο) στα χέρια του..
-Και το κυριότερο, γιατί μετά το φόνο, προσπάθησε να εξαφανίσει τα ίχνη (ως γνωστόν, το κάψιμο ή ο τεμαχισμός του πτώματος, συνιστούν το αδίκημα της περιύβρισης μνήμης νεκρού, αφού ο νεκρός είναι "πράγμα" ιερό, ανέκαθεν) και δεν παραδόθηκε, δηλώνοντας μεταμέλεια (αυτό εκ πρώτη όψεως, είναι πολύ επιβαρυντικό, ωστόσο ..θα μπορούσε να το χρησιμοποιήσει και υπέρ του, ο κατηγορούμενος).
    Για αυτό λέμε, ότι η υπόθεση αυτή, είναι πολύ ιδιαίτερη και απαιτεί λεπτούς και προσεκτικούς χειρισμούς !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.