Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 19 Μαΐου 2014

Οι βλάχοι δείχνουν το δρόμο !

    Ο ένας, επανεκλέχτηκε δήμαρχος Στυλίδας, από τον πρώτο γύρο, θριαμβευτικά και μεθυσμένος, από το νέκταρ της μεγάλης νίκης του, αφού πρώτα έριξε μια ζεμπεκιά, ανακοίνωσε την ίδρυση νέου κόμματος και τις φιλοδοξίες του, που φτάνουν έως την Πρωθυπουργία (και γιατί όχι ;) !
   Ο Γκλέτσος, εκλέχτηκε δήμαρχος, χωρίς πολιτικό παρελθόν, χωρίς να προέρχεται από "τζάκια" της διοίκησης και εφάρμοσε ένα ομολογουμένως πρωτοποριακό και, όπως αποδεικνύεται, επιτυχημένο μοντέλο διαχείρισης ενός Δήμου.
    Παραμένει κοντά στο δημότη και στα προβλήματά του, δεν είναι κλεισμένος στο γραφείο του ή ..εξαφανισμένος και δε διστάζει να σηκώσει τα μανίκια του ή να λερώσει τα ρούχα και τα παπούτσια του, για να μαζέψει σκουπίδια και γενικά για να βοηθήσει, όπου και όπως μπορεί (φαίνεται κάπως λαϊκίστικο όλο αυτό, όμως δεν είναι, παρότι -επαγγελματίας- ηθοποιός) !
    Το κατά πόσον αποτελεί ο "βλαχοδήμαρχος" απειλή για τον ...Σαμαρά, μέλλει να αποδειχθεί, σίγουρα θεωρώ ότι μερικές φορές υπερβάλλει στις αντιδράσεις του ο Γκλέτσος, πιο πολύ, λόγω χαρακτήρα, όμως δεν είναι κακό να έχεις φιλοδοξίες, κάθε άλλο, ειδικά από τη στιγμή, που κάποιοι σε θεωρούν επιτυχημένο και έχεις δείξει καλά δείγματα χρηστής διοίκησης.
    Αυτό άλλωστε δεν είναι και το αρχικό νόημα, η ουσία, της Δημοκρατίας, να επιλέγεται ο πιο άξιος, ασχέτως καταγωγής ;
    Ο άλλος, είναι ο κοινοτάρχης ενός ορεινού χωριού, στις δυτικές πλαγιές του όρους Όθρυς, που ονομάζεται Ανάβρα (Μαγνησίας) και πλέον νομίζω ότι το έχουν μάθει όλοι και όποιος δεν το ξέρει, μπορεί να αναζητήσει σχετικά (υπάρχει στο διαδίκτυο και πολύ ενδιαφέρουσα ομιλία του ίδιου, σε κάποια εκδήλωση) !
     Το χωριό αυτό, έχει καταφέρει να έχει μηδενική ανεργία, ένα πολύ υψηλό κατά κεφαλήν εισόδημα (από 30 έως 100 χιλιάδες ευρώ) και αύξησε σημαντικά τον πληθυσμό του, την ώρα που η ύπαιθρος αλλού ερημώνει...
     Ουσιαστικά ο "βλαχοδήμαρχος" αυτός, ακυρώνει όσους πολιτικούς, χρησιμοποιούν την κρίση ως άλλοθι αποτυχίας, όλους αυτούς, που ισχυρίζονται ότι δεν μπορούν να προσφέρουν, επειδή δεν τους δίνουν χρήματα (κάποιοι άλλοι, κράτος, Ε.Ε κλπ) !
     Δεν είναι το πρόβλημα η έλλειψη χρημάτων, αλλά η μη σωστή διαχείριση και αξιοποίηση των υπεραρκετών πόρων, μέσων και "εργαλείων", έχουν στα χέρια τους, οι πάσης φύσεως διοικητές, εθνικού ή κοινοτικού χρήματος...
     Ωστόσο, επειδή δεν είναι όλοι οι βλάχοι άξιοι και ικανοί, υπάρχει και κάποιος (τσίπρας), που δεν ξέρει ακόμα πως κλείνει ο φάκελος, στις εκλογές : έχει συνηθίσει πλέον να τον πηγαινοφέρνουν, από ομιλία σε ομιλία, με αυτοκίνητα ή αεροπλάνα, σαν ..ροκ σταρ περίπου και έχει χάσει κάθε επαφή με την πραγματικότητα !
      Πέρα από αυτό όμως, το όχι τόσο ουσιώδες, ο τσίπρας ηγείται ενός κόμματος, το οποίο ευαγγελίζεται τη "Νέα Ελλάδα" και όμως είναι το μόνο κόμμα (και εν μέρει ίσως και το κκε), που έχει (και πληρώνει ;) ακόμα αφισοκολλητές, που "εργάζονταν", ακόμα και τα μεσάνυχτα του Σαββάτου και ρυπαίνει τις πόλεις, πρακτικές και τακτικές δεκαετίας '80...
      Μέχρι και το πρωΐ της Κυριακής των εκλογών, χθες, οι συριζαίοι έβαζαν φυλλάδια, στα παρ-μπριζ των αυτοκινήτων, θεωρώντας τους ψηφοφόρους τόσο πρόβατα, που θα αποφασίσουν ή θα αλλάξουν γνώμη, βλέποντας ένα κωλοφυλλάδιο ή ένα πανό, με συνθήματα και "ψυχολογικά" μηνύματα !
      Ό,τι και να λένε, ο συριζα δεν μπορεί να ξεφύγει από το παρελθόν του, παραμένει, στη συμπεριφορά, ένα κόμμα του 5% και το θετικό είναι ότι ο κόσμος έχει αρχίσει και ξυπνάει και ψηφίζει πλέον πιο ώριμα, από ότι στο παρελθόν, όπως έδειξαν τα χθεσινά αποτελέσματα, που ξεφτίλισαν, όχι μόνον τις δημοσκοπήσεις, αλλά ακόμα και αυτά τα exit polls...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.