Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 8 Απριλίου 2014

Υποκλοπής το ανάγνωσμα ( η συνέχεια...)

   Οι συμμορίτες της χ.α, με τις μαφιόζικες μεθόδους της υποκλοπής συνομιλιών, με ανυποψίαστα, ως επί το πλείστον, θύματα, που νόμιζαν ότι η χ.α είναι καλαμπούρι και μπορούν να λένε καλημέρες, στους διαδρόμους της Βουλής ή να τους χαϊδεύουν τα αυτιά, λέγοντας ότι είναι μαζί τους, λόγω συναδερφικής αλληλεγγύης (αφού όλα τα γουρούνια, δηλ. βουλευτές, έχουν την ίδια μούρη), κατάφεραν πάλι να ασχολούνται όλοι μαζί τους και με τα "κατορθώματά" τους !
  Έχουν βέβαια το ελαφρυντικό, ότι ο κλοιός σφίγγει και μπορεί σύντομα, να πάνε να κάνουν παρέα στο μιχαλολιάκο και τους άλλους, ωστόσο, με αυτά, που κάνουν, από άποψη καθαρά υπερασπιστικής τακτικής, χαντακώνουν τον εαυτό τους, έτι περαιτέρω, πετυχαίνουν δηλαδή τα αντίθετα αποτελέσματα...
   Αυτό όμως, που είναι εντυπωσιακό, είναι πως δημοσιογράφοι της "σχολής τράγκα" αλλά και έγκριτοι, κατά τ' άλλα, συνάδελφοι νομικοί, βγαίνουν δημόσια και λένε, ότι να τιμωρηθεί ο κασιδιάρης και οι άλλοι, για τις υποκλοπές, αλλά να γίνει έρευνα και να τιμωρηθούν ίσως και άλλοι, με βάση τα λεγόμενα, στις παράνομα καταγραφείσες συνομιλίες !!
   Έτσι, όπως το βλέπω, τους διαφεύγουν σημαντικές "λεπτομέρειες" και επικροτούν τον υποβιβασμό της δημόσιας ζωής, με λογικές "κλειδαρότρυπας" και "ο σκοπός αγιάζει τα μέσα" και κυρίως παραγνωρίζουν τη νομιμότητα και τις νόμιμες διαδικασίες...(που υποτίθεται υπηρετούν)
    Αν ο Μπαλτάκος θεωρεί ότι οι διώξεις, κατά της χ.α, υπήρξαν πολιτικές και όχι ποινικές και μπορεί και να το αποδείξει, όφειλε, κατά τη γνώμη μου, να πάει στον Εισαγγελέα, να βάλει το χεράκι του στο Ευαγγέλιο και να καταθέσει ό,τι γνωρίζει, είτε κατόπιν δικής του πρωτοβουλίας-καταγγελίας, είτε κατόπιν μήνυσης του φίλου του κασιδιάρη, οπότε θα καλούνταν ως μάρτυρας !
    Μπορεί να το κάνει ακόμα και τώρα, αφού δεν είναι πλέον μέλος της κυβέρνησης και όχι να είναι η κοινωνία όμηρος των παράνομων βίντεο και των κασιδιάρηδων και των παναγιώταρων...
    Αλλιώς μιλάς, καταθέτοντας ένορκα και επίσημα και αλλιώς, όταν μιλάς με έναν υποτιθέμενο "φίλο", που σε παγιδεύει, εν αγνοία σου, σε στυλ καλαμπούρι και εκφράζεις προσωπικές κρίσεις, που θα αρέσουν στο συνομιλητή σου !
     Μπορεί φυσικά ο κασιδιάρης να αρνήθηκε φιλία και σχέσεις με μπαλτάκους, ωστόσο η ακραία αντίδραση του υιού, συνηγορεί υπέρ της άποψης των καλών σχέσεων, αφού ένιωσε προδομένος, από έναν υποτιθέμενο φίλο (για αυτό λέμε να προσέχει κανείς τις παρέες και τις φιλίες του)...
     Συνεπώς ορθά απαγορεύτηκε η προβολή περαιτέρω βίντεο, αν και οι χρυσαβγίτες κατάλαβαν την πατάτα τους και δεν θα τα χρησιμοποιούσαν, θεωρώ, ακόμα και χωρίς απαγόρευση και απειλή αυτοφώρου !
     Τα παράνομα αποδεικτικά μέσα, όπως τα προϊόντα υποκλοπής συνομιλιών, δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την καταδίκη κατηγορουμένου (εκτός ίσως, από ακραίες περιπτώσεις, όπως π.χ για την αποκάλυψη φόνου και πάλι υπό προϋποθέσεις), ενώ μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την απόδειξη της αθωότητας κάποιου, αλλά και εκεί, μόνον, εάν δεν υπάρχουν άλλα μέσα υπεράσπισης, ως ύστατο δηλαδή μέσον.
      Εξάλλου, στις περιπτώσεις καταγραφής συνομιλιών, από τον "κοριό" της ΕΥΠ και άλλων "παράνομων" ανακριτικών μεθόδων, έχει προϋπάρξει ειδική δικαστική άδεια και υπάρχει και μία άλλη διαφορά : εκεί μιλάνε οι εμπλεκόμενοι, σ' ένα έγκλημα, μεταξύ τους, δεν συνομιλεί το υποτιθέμενο "θύμα" (κασιδιάρης), με κάποιον, που υποτίθεται ότι αποδεικνύει την αθωότητά του (μπαλτάκος) ή ομολογεί την ενοχή του ίδιου ή άλλου, σε σκευωρία !
       Αυτό, που δεν κατάλαβα, είναι γιατί η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, επικαλέστηκε το άρθρο 157 ΠΚ και όχι το άρθρο 370Α ΠΚ, προκειμένου να απαγορεύσει τα βίντεο και να απειλήσει με αυτόφωρα...
        Το άρθρο 157, απειλεί με κάθειρξη από 10 έως 20 έτη, όποιον με βία ή απειλή βίας, προσπαθεί να επιβληθεί στη Βουλή ή στην κυβέρνηση ή στα μέλη τους ή στους αρχηγούς κομμάτων, προκειμένου να κάνουν ή να μην κάνουν κάτι, που ανάγεται στα καθήκοντά τους και δεν μπορώ να θυμηθώ, στο πρόσφατο παρελθόν, πότε έγινε ή επιχειρήθηκε κάτι ανάλογο !
        Δε νομίζω όμως, ότι η απειλή δημοσίευσης παράνομα αποκτηθέντος, υλικού υποκλοπής, συνιστά βία ή απειλή βίας...Δόξα τω θεώ, δεν έχουμε φτάσει ακόμα σε αυτό το στάδιο και μακάρι να μην φτάσουμε..



 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.