Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 24 Απριλίου 2014

Η βλακεία και η άγνοια ΔΕΝ είναι κακουργήματα !

    Οι σημαντικότερες ειδήσεις, με νομικό ενδιαφέρον, από τις Άγιες Ημέρες του Πάσχα, έχουν να κάνουν, ασφαλώς, με τα θύματα, από τους πανηγυρισμούς, για την Ανάσταση, σε Σαντορίνη και Κρήτη !
   Η Ανάσταση του Κυρίου μας, αποτελεί ένα χαρμόσυνο γεγονός, προφανώς το πιο χαρμόσυνο, κάθε έτους και συνηθίζεται να γιορτάζεται, μεταξύ άλλων και με βεγγαλικά, μπαλωθιές κλπ.
   Πρόκειται δηλαδή για ΕΘΙΜΟ, με μακρά παράδοση, ωστόσο υπερβολές, άγνοια, μη τήρηση στοιχειωδών κανόνων ασφαλείας κ.ο.κ, έχουν ως αποτέλεσμα άνθρωποι, να ακρωτηριάζονται, να τραυματίζονται ή και να σκοτώνονται, σχεδόν κάθε χρόνο !
   Το σχόλιό μου, δεν έχει να κάνει, αποκλειστικά, με τις 2 περιπτώσεις, σε Σαντορίνη και Κρήτη, αλλά είναι γενικότερο : ορισμένοι φτάνουν να νομίζουν ότι το νόημα του Πάσχα, είναι αυτό, να πετάνε βεγγαλικά, έξω από την Εκκλησία, αντί να είναι μέσα και να συμμετέχουν στην υπέροχη Ακολουθία της Αναστάσεως (που τελειώνει, εκεί κατά τις 2, όχι μετά το "Χριστός Ανέστη")...
   Κανείς δεν μπορεί να πιστέψει ότι αυτοί οι άνθρωποι, είχαν ανθρωποκτόνο πρόθεση, διότι όπως έγινε γνωστό, παραπέμπονται για κακουργήματα, ήθελαν να συμμετάσχουν στο έθιμο, αλλά κάπου το παράκαναν, κάπου δεν υπολόγισαν σωστά, ίσως ήθελαν να εντυπωσιάσουν (στους εορτασμούς του Πάσχα, έρχονται στην επιφάνεια πολλά ελαττώματα του Έλληνα και κυρίως η επιδειξιομανία) !
   Θα πει κάποιος, ότι υπάρχει και ο ενδεχόμενος δόλος, αλλά εδώ, έχω την εντύπωση, ότι μιλάμε για αμέλεια, βλακώδη ίσως, αλλά αν ιδωθεί, στο γενικότερο πλαίσιο, δεν μπορεί να σταθεί κατηγορία για αδικήματα και δη κακουργήματα, με δόλο...
   Αυτό κυρίως, για τη Σαντορίνη, διότι η Κρήτη είναι ειδική περίπτωση, ως γνωστόν και ξανάρχισε η περιβόητη συζήτηση, για τον "αφοπλισμό" της : εφόσον υπάρχουν ακόμα άνθρωποι, που ζητάνε, την άποψη του Πάγκαλου, δημοσίως (προφανώς είναι όσοι πιστεύουν στο "μαζί τα φάγαμε") !
    Περιττό να πω, ότι είναι ανοησίες, όσα υποστήριξε ο Πάγκαλος, περί δήθεν "ανακατάληψης του νησιού και αφοπλισμού των Κρητικών", αυτό είναι αδύνατον να συμβεί και παρότι η οπλοκατοχή, χωρίς άδεια, είναι ποινικό αδίκημα, ακόμα και η Αστυνομία, στην Κρήτη, κάνει τα στραβά μάτια, διότι ξέρει την παράδοση και τα έθιμα του τόπου αυτού...
    Αν επρόκειτο να ποινικοποιήσουμε τα έθιμά μας, θα έπρεπε να καταργήσουμε και τα Χριστουγεννιάτικα κάλαντα, ως παράνομο έρανο ή να ζητάμε από τα παιδάκια, αποδείξεις, θεωρημένες από Δ.Ο.Υ, για ένα και δύο ευρώ !
    Για τους Κρητικούς, δεν θεωρώ ότι είμαι κατάλληλος να μιλήσω, διότι δεν τους ξέρω καλά, όμως, το πρόβλημα και εκεί, όπως ακούγεται, είναι πρόβλημα παιδείας, ότι τα περισσότερα παιδιά, σταματάνε το Σχολείο, πολύ νωρίς και αυτό είναι πολύ κακό...
    Σε κάθε περίπτωση, δεν μπορώ να καταδικάσω συλλήβδην του Κρητικούς, επειδή αγαπούν τα όπλα ή θέλουν να τα έχουν στο σπίτι τους, στο προσκέφαλό τους κλπ, διότι, αν δεν ήταν οι Κρητικοί, μην ξεχνάμε και τα όπλα τους, τώρα μπορεί να μιλούσαμε όλοι Γερμανικά και να χαιρετάμε ναζιστικά (αφού ουσιαστικά ο πόλεμος, για τον Χίτλερ, χάθηκε στη "μάχη της Κρήτης") !
    ΤΟ ΖΗΤΟΥΜΕΝΟ, δεν είναι να έχεις όπλο, το θέμα είναι να ξέρεις να το χρησιμοποιείς, να το σέβεσαι, να μην κάνεις άσκοπη χρήση και να μην θέτεις σε κίνδυνο τις ζωές αθώων, να μην το χρησιμοποιείς, όταν είσαι μεθυσμένος κ.ο.κ, να έχεις δηλαδή μία στοιχειώδη παιδεία και εκπαίδευση, όχι μόνον πάνω στα όπλα, αλλά και γενικότερα...
    Διότι, είναι προφανές, ότι αν ένα όπλο, παρουσιάσει εμπλοκή, δεν βάζεις τα μούτρα σου, μπροστά στην κάννη, για να δεις τι συμβαίνει, το πλησιάζεις καλύτερα ...από πίσω !
    Για να μιλήσεις, για έγκλημα, για κακούργημα, με δόλο, ανάμεσα σε φίλους, που γιορτάζουν το Πάσχα, θα πρέπει να αποδείξεις και να βρεις κίνητρο και ότι κάποιος, ήταν τόσο πονηρός, που διάλεξε αυτή τη μέρα, για να σκοτώσει και να το κάνει να φανεί, ως ατύχημα, πράγμα εξαιρετικά δύσκολο, έως απίθανο...

1 σχόλιο:

  1. Σήμερα, έγινε γνωστό, ότι ο υπαίτιος του θανάσιμου τραυματισμού, στην Κρήτη, προφυλακίστηκε τελικά ! Η απολογία του κράτησε, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, μόλις μισή ώρα και φαίνεται ότι ανακριτής και Εισαγγελέας, προέκριναν το λιγότερο πιθανό σενάριο, ότι δηλαδή δεν ήταν ατύχημα...Σίγουρα, πρόκειται για περίεργη υπόθεση, δεν ξέρουμε, βάσει ποιων στοιχείων, κατέληξαν σε αυτό το συμπέρασμα, αλλά δημιουργούνται απορίες και έκπληξη, με αυτό !

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.