Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 11 Απριλίου 2014

Το κράτος είναι ο μόνος τρομοκράτης !!

    Δεν είμαι αναρχικός, ούτε καν αριστερός (εξάλλου, μήπως όσοι δηλώνουν αριστεροί, είναι ;), ωστόσο οφείλω να αναγνωρίσω πόση αλήθεια κρύβει, αυτή, μία από τις αγαπημένες, ρήσεις, των αναρχικών !
  Οι περιπτώσεις της κρατικής τρομοκρατίας είναι πάρα πολλές, θα παραθέσω μόνο μερικές, που μου έρχονται τώρα στο μυαλό, με το ρητορικό ερώτημα, αν είναι ή όχι τρομοκρατία, οι εξής περιπτώσεις :
-Να υπάρχουν 1.000.000 άνεργοι και εκατομμύρια Έλληνες, να ζουν στο όριο ή κάτω από το όριο της φτώχιας, χωρίς να μπορούν να καλύψουν στοιχειώδεις ανάγκες (προσωπικά, έχω σχεδόν ξεχάσει πότε αγόρασα ρούχα, για τελευταία φορά)..
-Να μειώνονται οι μισθοί και τα εισοδήματα και εντούτοις, να αυξάνονται οι φόροι και τα άλλα χαράτσια !
-Να φορολογείται η περιουσία, που δεν αποφέρει κάποιο εισόδημα.
-Να φορολογείται από το πρώτο ευρώ κάποιος, με πολύ υψηλούς συντελεστές και να μην υπάρχει αφορολόγητο όριο !
-Να υπάρχουν χιλιάδες ανασφάλιστοι, που παρακαλούν να μην αρρωστήσουν...
-Να υπάρχουν χιλιάδες, που αδυνατούν να πληρώσουν τις ασφαλιστικές τους εισφορές και το κράτος, να μην τους παρέχει τη δυνατότητα μίας λογικής και ευνοϊκής ρύθμισης και από πάνω, να τους απειλεί με φυλακίσεις και κατασχέσεις !
-Να υπάρχει απίστευτη γραφειοκρατία και ταλαιπωρία του πολίτη, στις συναλλαγές του, με δημόσιες υπηρεσίες, να παίρνεις τηλέφωνο σε δημόσια υπηρεσία και είτε να μιλάει, είτε να μην το σηκώνουν..
-Να σου ζητάει το κράτος, τέλη και προσαυξήσεις, αν αργήσεις να πληρώσεις, ενώ εκείνο να πληρώνει όποτε το θυμηθεί και μάλιστα, ενίοτε, να δίνει και λιγότερα !
-Να σου λέει πάρε ομόλογα με τη δική μου εγγύηση και μετά να τα κουρεύει..
-Να σου λέει επένδυσε σε φωτοβολταϊκά, και θα αγοράζω το ρεύμα με συγκεκριμένες τιμές, το οποίο αποδεικνύεται επίσης ψέμα και απάτη !
-Ο δημόσιος υπάλληλος, που πληρώνεται με μισθό, από τον πολίτη-φορολογούμενο, να απαιτεί μίζα, φακελάκι κλπ, για να κάνει τη δουλειά του...
-Να πρέπει να χρησιμοποιήσεις "βύσμα", από το στρατό, έως το να πάρεις δάνειο και να βλέπεις τα "βύσματα" να ευνοούνται σκανδαλωδώς και να "προοδεύουν", σε βάρος πιο άξιων και ικανών !
-Να αναγνωρίζεται το τεκμήριο της αθωότητας, μόνο σε αιρετούς και όχι σε διορισμένους υπαλλήλους...
-Να απαλλάσσονται διορισμένες διοικήσεις, σε δημόσιους οργανισμούς, από τυχόν ποινικές ευθύνες, με ..Νόμο, ενώ οι Υπουργοί να μην τιμωρούνται -πρακτικά- ποτέ !
-Να εκδίδουν οι δικαστές αποφάσεις, μόνον υπέρ του ..εαυτού τους και ορισμένων άλλων κατηγοριών δημοσίων υπαλλήλων.
-Να αλλάζει το φορολογικό καθεστώς, κάθε έξι μήνες !
-Να παίρνεις πρώτη δικάσιμο, για το 2026..
   Η λίστα είναι πραγματικά ατελείωτη, ό,τι και να πει κανείς, αυτή είναι η πραγματικότητα, ζούμε σε ένα ξεχαρβαλωμένο κράτος, που ταλαιπωρεί και τρομοκρατεί απροκάλυπτα τους πολίτες του (όχι όλους, γιατί υπάρχουν και οι βολεμένοι, αυτοί, που είναι μέσα στο "σύστημα").
   Συνεπώς, όταν βγαίνουν όλοι και λένε ότι οι άλλοι τρομοκράτες, όπως χθες, δε σέβονται τίποτα, τη ζωή και την περιουσία του πολίτη, υπάρχει ισχυρός αντίλογος : ο πρώτος διδάξας, στην παραβίαση και καταπάτηση των δικαιωμάτων των πολιτών, είναι το ελληνικό κράτος και η ΖΗΜΙΑ που κάνει, είναι σε πολύ μεγαλύτερη κλίμακα, από την έκρηξη μιας βόμβας !
    Όσο υπάρχει αδικία, καταπίεση και τρομοκρατία, εκ μέρους του φαύλου και διεφθαρμένου Κράτους, η οργή θα πρέπει αναπόφευκτα, κάπου να εκτονώνεται και είναι ευτύχημα, ότι η συντριπτική πλειοψηφία, δεν παρασύρεται σε έκνομες και ένοπλες αντιδράσεις και το περίεργο τελικά, δεν είναι ότι στην Ελλάδα, η τρομοκρατία, των εξαιρέσεων, υπάρχει ακόμα, αλλά ότι υπάρχει σε τόσο μικρό βαθμό...



 

3 σχόλια:

  1. Η λογική λέει πως μόνον αν έχεις αδικήσει και βλάψει άλλους, κινδυνεύεις με αντίποινα, αν είσαι "καθαρός" δεν έχεις να φοβηθείς κάτι, οι πολιτικοί μας, για να τους φυλάσσουν τόσο πολύ, κάτι θα ξέρουν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τώρα π.χ που θα δοθεί το περιβόητο 500ρικο, ως δήθεν "κοινωνικό μέρισμα", ακούγεται ότι θα το δικαιούνται, μόνον όσοι ελεύθεροι επαγγελματίες, έχουν κάνει διακοπή εργασιών και όχι οι υπόλοιποι, που είναι μεν ενεργοί, αλλά έχουν εισόδημα, κάτω από 6.000 ευρώ !! Κανένα ..λογικός άνθρωπος, δεν μπορεί να καταλάβει αυτή τη διάκριση : δεν είναι και αυτοί αδύναμοι ; Δεν υποφέρουν από τα Μνημόνια ; Δεν πληρώνουν φόρους και χαράτσια, όπως οι υπόλοιποι ; Γιατί τους τιμωρούν-τρομοκρατούν, σαν να κατούρησαν στο πηγάδι ;; Από τη στιγμή, που μπήκε και ορθά ένα εισοδηματικό κριτήριο, που είναι αντικειμενικό και εύκολα διαπιστώσιμο, βάσει φορολογικής δήλωσης, γιατί να μην δοθεί σε ΟΛΟΥΣ, όσοι έχουν ετήσιο καθαρό εισόδημα, έως 6.000 ευρώ ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Για την απόφαση να εξαιρεθούν του 500ρικου, όσοι μένουν με τους γονείς τους, τι να πει κανείς ;; Προφανώς, στην κυβέρνηση, θεωρούν ότι όποιος είναι άνεργος ή έχει εισόδημα ετήσιο, έως 6.000 ευρώ, μπορεί εύκολα να νοικιάσει ένα σπίτι και να μένει μόνος του...Δυστυχώς, για ένα τόσο τραγικό Κράτος μιλάμε και μάλλον δεν μας σώζει τίποτα, με αυτούς που έχουμε μπλέξει !! Ίσως, θέλουν να τους κάνουν όλους ένστολους, οι οποίοι θα πάρουν λεφτά, επειδή απλά φοράνε στολή, χωρίς άλλη προϋπόθεση και χωρίς καν να υποβάλουν αίτηση, ίσως αυτό να είναι το μήνυμα, που θέλουν να περάσουν...χαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.