Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 10 Απριλίου 2014

γιατί υπάρχουν "τρομοκράτες" ;

   Όταν συμβαίνει κάποιο τρομοκρατικό χτύπημα, όπως αυτό που έγινε τα ξημερώματα, έξω από την ΤτΕ, σπεύδουν ΟΛΑ (από ΚΚΕ ως ..χ.α) τα κόμματα και η κυβέρνηση να το καταδικάσουν, θεωρώντας ότι έτσι πράττουν ένα αυτονόητο καθήκον και κερδίζουν συμπάθεια, ενώ παράλληλα σπεκουλάρουν, πάνω στα πιθανά κίνητρα των δραστών !
    Το σημερινό, έγινε απόπειρα, να συνδεθεί με την έξοδο της χώρας, στον ..πατροπαράδοτο δανεισμό (που παρεμπιπτόντως, θεωρήθηκε μεγάλη επιτυχία, το ποσόν, που προσφέρθηκε, ωστόσο ΠΟΥ ΑΛΛΟΥ θα βρει κανείς επιτόκια 5% ;), αλλά θεωρώ ότι όλα τα τρομοκρατικά χτυπήματα, αφορούν ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ και όχι το μέλλον, έρχονται ως απάντηση-ανταπόδοση, σε εγκλήματα (πραγματικά ή φανταστικά) του στόχου, της ΤτΕ εν προκειμένω...
    Τα εγκλήματα, που έχει διαπράξει, τα τελευταία χρόνια, η ΤτΕ, είναι ΠΟΛΛΑ και πολύ βαριά : από το κούρεμα των ομολόγων, όσων είχαν τοποθετήσει εκεί οικονομίες μιας ζωής (επειδή τους είπαν, ότι υπάρχει η ...εγγύηση του ελληνικού δημοσίου), τις μαζικές αγορές ομολόγων, από τράπεζες και ασφαλιστικά ταμεία, ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ το "κούρεμα" (για να φανεί ότι πέτυχε !), που οδήγησαν στην κατάρρευσή τους, έως τις περιβόητες διασώσεις των τραπεζών, αυτών των τοκογλυφικών-παρασιτικών οργανισμών, που πίνουν το αίμα της πραγματικής-παραγωγικής οικονομίας !
    Κάποιοι έκριναν (μάλλον η τρόϊκα και οι δικοί μας συμφώνησαν) ποιες από τις τράπεζες θα σωθούν, σβήνοντας με μία υπογραφή τις αποταμιεύσεις χιλιάδων μικρομετόχων, που δεν είχαν επενδύσει σε "συστημικές" και την πάτησαν και μάλιστα τις έσωσαν, στέλνοντας το λογαριασμό, στους πολίτες-φορολογούμενους, που φυσικά δεν έφταιγαν σε τίποτα, για τους τρόπους που χαρίζονταν δάνεια, σε κόμματα και "φίλους" επιχειρηματίες, σε αφερέγγυους δανειολήπτες και στον τρόπο, που οι τράπεζες όχι μόνο στήριξαν, αλλά και προώθησαν την ψεύτικη ευδαιμονία των δανεικών, με καταναλωτικό παροξυσμό, "φούσκα" στα ακίνητα και πάει λέγοντας...
      Βγαίνει λοιπόν να καταδικάσει το χτύπημα ο Βενιζέλος, που πρωταγωνίστησε αυτός και η άθλια κυβέρνηση Τζέφρι, στα εγκλήματα της ΤτΕ, αλλά και οι συριζαίοι, που έχουν τις παχυλές καταθέσεις τους, είτε σε άλλα νομίσματα, είτε σε ξένες τράπεζες, ..για τέτοια παράνοια και θέατρο μιλάμε !
      Από την άποψη αυτή, φοβάμαι ότι η ένοπλη ανταπόδοση αυτών των ομάδων, που χαρακτηρίζονται ως τρομοκρατικές, ουσιαστικά συσπειρώνει τον "εχθρό" και εν τέλει πετυχαίνει το αντίθετο αποτέλεσμα, από εκείνο που επιδιώκει...
      Δεν ξέρω τι αίσθηση αποκομίζει ο αναγνώστης, από όσα γράφω, αλλά πρέπει να ξεκαθαρίσω ότι ΔΕΝ είμαι υπέρμαχος της ένοπλης βίας και τρομοκρατίας, ως ανταπόδοσης στην κρατική βία (που κανείς δεν μπορεί να πει ότι δεν υπάρχει, όσο νόμιμη και αν είναι..) !
       Εκτός από τυχόν παράπλευρες απώλειες, με αθώο αίμα κλπ, ουσιαστικά ο τρομοκράτης, πετυχαίνει ελάχιστα και καταστρέφει τη ζωή του, αφού αργά ή γρήγορα, καταλήγει στη φυλακή, είμαι υπέρμαχος της αντίδρασης με νόμιμα μέσα και ειρηνικά και υπάρχουν αρκετά τέτοια..
       Από την άλλη βέβαια, δεν μπορώ να (κατα)κρίνω κανέναν, για το δρόμο, που επιλέγει, διότι το Νο1 νόμιμο μέσο άμυνας, που είναι η δικαστική προστασία, ουσιαστικά, στην Ελλάδα, είναι ανενεργό : οι δικαστές μας δυστυχώς, αποδεικνύουν συνέχεια, ότι αποτελούν γρανάζι και μέρος της κρατικής μηχανής, κάνουν τα χατίρια μόνον του αφεντικού τους, δηλ. του Κράτους και αφήνουν τον πολίτη απροστάτευτο (αυτό ισχύει ιδίως, για τους διοικητικούς Δικαστές, αφού τα διοικητικά Δικαστήρια, είναι εκείνα, που διευθετούν, ως επί το πλείστον, τις διαφορές κράτους, εν ευρεία εννοία και πολίτη-διοικούμενου) !
       Με άλλα λόγια, όσο θα υπάρχει ΑΔΙΚΙΑ, ξεχαρβαλωμένο κράτος, διαφθορά και διαπλοκή, αδυναμία προστασίας, από θεσμούς και δικαστήρια, "η τρομοκρατία", θα είναι παρούσα, ως αντίδραση, ως βία που γεννιέται, όπως πάντα, από τη βία...
       Από την άλλη, πιστεύω ότι η εκδίκηση είναι έργο του Θεού και μόνον και σε αυτήν την άχαρη και πρόσκαιρη ζωή, κανένας, ούτε δικαιώνεται, ούτε καταδικάζεται, είναι όλα τόσο μάταια, πρόσκαιρα και ασήμαντα, που δεν αξίζει καν, να μπεις στη λογική της αντεκδίκησης, οφείλεις μόνον να προετοιμάζεσαι ο ίδιος, για το μετά, το ..επέκεινα, για την αληθινή Ζωή, αυτή που δεν πρόκειται να γευτούν, όσα "γατάκια" τώρα νομίζουν ότι περνάνε καλά ή έχουν το πάνω χέρι !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.