Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 6 Μαρτίου 2014

ρύθμιση οφειλών, ΟΧΙ κατασχέσεις !!

    Τον αράπη και αν τον πλένεις..., λέει μια παροιμία, που ταιριάζει γάντι στο πολιτικό κατεστημένο, που μας κυβερνάει, αφού λέμε συνέχεια τα ίδια και τα ίδια και τίποτα δεν αλλάζει, προς ...το καλύτερο τουλάχιστον !
  Άρχισαν πάλι να μας απειλούν με κατασχέσεις, για οφειλές προς τα ασφαλιστικά ταμεία και μάλιστα με νέες, πιο "εξελιγμένες" και ...αντισυνταγματικές μεθόδους, αυτόματης αρπαγής, χωρίς προειδοποίηση (!) χρημάτων, από τραπεζικούς λογαριασμούς κλπ.
  Δεν σκέφτονται καν, πως φτάσαμε στο σημείο, ένας εξαψήφιος αριθμός Ελλήνων, να χρωστά σε ασφαλιστικά ταμεία και φυσικά, το γιατί απέτυχαν οι όποιες νομοθετικές παρεμβάσεις, για τη ρύθμιση των οφειλών σε δόσεις !
  Διότι οι κατασχέσεις, που είναι ένα ακραίο και ύστατο μέσο είσπραξης, λογικά θα έπρεπε να επιβάλλονται, αφού ΠΡΩΤΑ, είχε δοθεί η δυνατότητα, στους οφειλέτες, να ρυθμίσουν τα χρέη τους, σε πολλές δόσεις και με ελάχιστες γραφειοκρατικές διατυπώσεις και όχι να βγάζεις μία ρύθμιση, τόσο στριφνή και παράλογη, που είναι αντικειμενικά αδύνατον να μπει ο άλλος...
   Καταρχήν, δεν τολμάς να επιβάλλεις κατάσχεση, όταν εσύ ο ίδιος, ως "Κράτος", δεν ξέρεις που χρωστάς, όταν έχεις χεσμένη τη φωλιά σου, δεν πληρώνεις καθόλου ή με καθυστέρηση ετών !
    Πέρα από το καταχρηστικό του πράγματος, να ζητάς από κάποιον να είναι συνεπής, όταν εσύ δεν είσαι, παραγνωρίζεται και η τρέχουσα συγκυρία της μείωσης των εισοδημάτων και αντί να μειώνονται οι ασφαλιστικές εισφορές, αυξάνονται...
    Ήδη διεξάγεται δικαστική έρευνα, για τα 100 εκατομμύρια, που δόθηκαν υποτίθεται υπέρ ΟΑΕΔ (ανέργων) και κατέληξαν σε ...συνταξιούχους, τα άρπαξαν χωρίς τσίπα και ντροπή, σαν κοινοί εγκληματίες, εκείνοι, που απειλούν τον κόσμο, με κατασχέσεις !!
    Το γεγονός ότι 2 εκατομμύρια άνθρωποι, καλούνται, με την εργασία τους, στην Ελλάδα, να συντηρήσουν άλλα 8 εκατομμύρια, απλά ..αγνοείται, το μόνον που τους ενδιαφέρει, είναι η συντήρηση του κομματικού-πελατειακού κράτους, που μοίραζε συντάξεις, από τα 35 !
    Ακούγοντας μια μέρα, τον Υπουργό Υγείας, να λέει ότι δε ρυθμίζονται οι οφειλές σε 100 π.χ δόσεις, διότι όλοι πάνε, πληρώνουν την πρώτη ή τις πρώτες δόσεις και μετά σταματάνε, αναρωτιέσαι επιπλέον, αν έχουν και ..μαντικές ικανότητες πρόβλεψης του μέλλοντος, στην κυβέρνηση...(με άλλα λόγια : ό,τι να' ναι)
    Στο κάτω-κάτω, από τους 100, μπορεί κάποιοι να μην είναι συνεπείς έως τέλους, ωστόσο θα εισρεύσουν, ούτως ή άλλως, στα άδεια και τρύπια ταμεία των ασφαλιστικών ταμείων, αρκετά εκατομμύρια ευρώ, σε σχέση με το τρέχον ...μηδέν !
    Η μεγαλύτερη απορία, όμως, έχει να κάνει με το τι πράττουν, όσοι έχουν εκλεγεί, για να μας διοικούν και να βρίσκουν λύσεις, σε φλέγοντα και πρακτικά ζητήματα : από προέδρους επαγγελματικών και επιστημονικών συλλόγων, έως βουλευτές και υπουργούς...Με τι ασχολούνται αλήθεια (πέρα από το να πίνουν καφέδες σε τηλεοπτικά στούντιο) και δε μπορούν να προτείνουν ή να εφαρμόσουν λύσεις, σε τρέχοντα ζητήματα της καθημερινότητας του πολίτη, που, σε αντίθεση με αυτούς, αγωνίζεται να επιβιώσει, εν μέσω δύσκολης συγκυρίας ; Μόνο με την καρέκλα και τις εκλογές ;
     Υπάρχουν, ανάμεσα στους βουλευτές, άνθρωποι, προερχόμενοι από ελεύθερα επαγγέλματα (γιατροί, δικηγόροι, μηχανικοί) και όμως δεν κάνουν τίποτα, για να δοθεί λύση σε ένα κοινωνικό πρόβλημα, που απασχολεί τους πρώην συναδέλφους τους : ήδη ακούγεται ότι οι μηχανικοί παραιτούνται μαζικά και διαγράφονται από τα μητρώα, μη μπορώντας να πληρώσουν τις ασφαλιστικές εισφορές τους και ανάλογες καταστάσεις, ζουν έμποροι, δικηγόροι κλπ !
      Τι σκοπό έχουν ; Να μας αφανίσουν όλους ; Να μας κλείσουν φυλακή ; Να μας αρρωστήσουν ; Να μας αναγκάσουν να μεταναστεύσουμε ;
     Αν η πολιτική και οι πολιτικοί, δεν μπορούν να λύσουν, σχετικά απλά, καθημερινά ζητήματα, που "καίνε" χιλιάδες πολίτες, ποιος ο λόγος να τους (χρυσό)πληρώνουμε ;;
      
  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.