Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 27 Μαρτίου 2014

..μέσα ψέμα, ..έξω αλήθεια !

    Είχα καιρό να "φορτώσω", να νευριάσω, με τα ναυάγια-τρωκτικά, που λέγονται πρώην πασόκοι και νυν συριζαίοι, ακόμα και να μην θέλεις να ασχοληθείς μαζί τους, σε αναγκάζουν αυτοί και δε σ' αφήνουν ν΄αγιάσεις !
   Το τελευταίο κρούσμα, ήρθε -πάλι- από το Δραγασάκη, ο οποίος, μπροστά σε Γερμανούς βουλευτές, είπε το αυτονόητο, ότι δηλαδή για την κρίση στην Ελλάδα, φταίμε "εμείς", εννοώντας προφανώς τους ίδιους τους Έλληνες πολιτικούς (και να μην εννοούσε αυτό, ..αυτή είναι η αλήθεια).
   Η δήλωση αυτή μπορεί να έχει δύο αναγνώσεις-ερμηνείες : 1. ότι έπαθε κρίση ειλικρίνειας, ότι κατά βάθος ο Δραγασάκης, είναι καλός άνθρωπος (όση ..ανθρωπιά, μπορεί να έχει μείνει, σε ένα μέλος του Κυνοβουλίου) και είπε τα πράγματα, όπως είναι, όπως ξέρει και ο ίδιος ότι είναι και ξέφυγε, αντικρίζοντας και στα μάτια τους Γερμανούς, που βρίζει το κόμμα του, από την επίσημη κομματική γραμμή (στο εσωτερικό, εξ' ού και ο τίτλος), ότι δηλαδή οι δανειστές και δη η Μέρκελ, είναι εχθροί μας, θέλουν να μας πιουν το αίμα και φταίνε εκείνοι, για τα δεινά που τραβάνε (όχι όλοι, γιατί υπάρχουν εκατομμύρια βολεμένοι) οι Έλληνες !
   Ή 2. ότι απλά ο πολιτικός λόγος του συριζα, είναι ..χαμαιλέων, αλλάζει κάθε φορά, ανάλογα με το ακροατήριο, λέμε στον καθένα, αυτό που θέλει να ακούσει, για να είμαστε πάντοτε ευχάριστοι, να μην δυσαρεστήσουμε κανέναν (ο ορισμός του λαϊκισμού)...
   Και οι δύο ερμηνείες, είναι πιθανές, με επικρατέστερη τη δεύτερη, όμως άσχετα από αυτό, εκείνο, που πληγώνει περισσότερο, είναι η κατάντια του πολιτικού σκηνικού, μετά την (πολιτική και οικονομική) χρεοκοπία των 2 πρώην μεγάλων κομμάτων, που βούλιαξαν τη χώρα και βούλιαξαν μαζί της : η οργή του κόσμου, άλλοτε δικαιολογημένη και άλλοτε όχι, εναντίον τους (λέω όχι, γιατί υπάρχουν και χιλιάδες συνδαιτυμόνες του Πάγκαλου, που δε δικαιούνται, ούτε να διαμαρτύρονται), έκανε πρωταγωνιστές της πολιτικής σκηνής, μορφώματα, εξίσου επικίνδυνα, για τη χώρα, όπως ο σύριζα και η χ.α !
    Το πιο τραγικό όμως, είναι ότι Ευάγγελος Σαμαράς και Αντώνης Βενιζέλος, συνεχίζουν ΤΑ ΙΔΙΑ, σαν να μην πέρασε μέρα, σαν να μην έμαθαν τίποτα, από το πάθημά τους, αντιμετωπίζουν τους Έλληνες, με δύο μέτρα και δύο σταθμά, σε πατρίκιους (δημόσιος τομέας) και πληβείους (ιδιωτικός τομέας).
     Ακόμα και σήμερα, έκαναν ολόκληρη σύσκεψη στο Μαξίμου (!), για να δουν πως θα ανακουφίσουν την οικογένεια του εκπλιπόντος σωφρονιστικού υπαλλήλου (κρίμα βέβαια, γιατί ήταν νέος και με παιδιά), τι παροχές θα δώσουν, όμως, όταν κάθε τρεις και λίγο, συμβαίνουν θανατηφόρα εργατικά ατυχήματα, στον ιδιωτικό τομέα ή ακόμα και σε ΔΕΚΟ (κυρίως ΔΕΗ), κανείς τους δε συγκινείται (έστω και υποκριτικά, όπως εδώ) : οι οικογένειες (βλέπεις ..έχουν και αυτοί οικογένειες) πρέπει να ξεκινήσουν δικαστικό αγώνα, πληρώνοντας δυσβάσταχτα δικαστικά έξοδα, για να αποζημιωθούν, μετά από 5 χρόνια, στην καλύτερη περίπτωση !
     Δεν έχουν μάθει ακόμα το μάθημά τους, ότι όσα και να δώσεις, στους πελάτες-ψηφοφόρους, θα βρεθεί κάποιος άλλος (π.χ τσίπρας), που θα υποσχεθεί περισσότερα και θα πάνε σε εκείνον, άσχετα αν μετά καταλάβουν ότι τους κορόιδεψε (αφού ούτε οι πελάτες-ψηφοφόροι, πήραν το μάθημά τους, ειδικά μετά το χαστούκι από το Τζέφρι το 2009), με συνέπεια η παροχολογία και η ευνοιοκρατία, να βλάπτουν τόσο τη χώρα, όσο και τα ίδια τα κόμματα, που υπόσχονται πάντα περισσότερα, από αυτά, που μπορούν να δώσουν...
     Έχουν τόσο σοβαρά προβλήματα, να λύσουν, όπως π.χ το ότι οι τράπεζες, ενώ έχουν πάρει από τον Έλληνα φορολογούμενο δεκάδες δισ ευρώ, είτε δε δανείζουν καθόλου τις επιχειρήσεις (εκτός αν πρόκειται για τα ΜΜΕ του Μπόμπολα), είτε δανείζουν με ληστρικά-τοκογλυφικά επιτόκια, στραγγαλίζοντας την αγορά, από ρευστό και μεγαλώνοντας την ανεργία και τη δυστυχία, όμως εκείνοι επιλέγουν να δίνουν πρωϊνές θεατρικές παραστάσεις, για να ικανοποιήσουν το περί δικαίου αίσθημα μιας μερίδας της κοινωνίας (που επειδή δεν αφορά ΟΛΗ την κοινωνία, δεν μπορεί -εξ' ορισμού- να είναι ..Δίκαιο), στην οποία και οι ίδιοι ανήκουν !


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.