Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2014

πως ψηφίζουμε στο εξής...

    Η εικόνα του υποψηφίου δημάρχου Ν. Φιλαδέλφειας, Τομπούλογλου, να τρώει σε ταβέρνα της περιοχής, μέσα σε ένα εύθυμο κλίμα, μαζί με μεγάλη παρέα, προκαλεί αηδία και αποτροπιασμό και ταυτόχρονα μεγάλο προβληματισμό, για το αν υπάρχει σωτηρία, για αυτόν τον τόπο !
  Κάποιοι μάλιστα λένε, ότι είναι και φαβορί να κερδίσει τις εκλογές (!) και αυτό σε κάνει να αναρωτιέσαι, αν οι κάτοικοι-ψηφοφόροι εκεί, παρακολουθούν ειδήσεις ή αν πάσχουν από αμνησία : ο Τομπούλογλου συνελήφθη, πρόσφατα, για εκβίαση, είναι υπόδικος και κυκλοφορεί ελεύθερος, με περιοριστικούς όρους, γιατί είχε τη λογική ότι "αφού ο επιχειρηματίας θα πάρει (νόμιμα) μία αμοιβή, θα πρέπει και αυτός, που του δίνει τη δουλειά, να πάρει την παράνομη μίζα του, άσχετα αν ...άλλος πληρώνει" (η Ε.Ε εν προκειμένω).
  Όσο και αν ισχύει το τεκμήριο της αθωότητας (εδώ βέβαια πιάστηκε με τη "μίζα" στο χέρι και υπάρχει και βίντεο, που τον δείχνει να τα παίρνει), έως ότου κάποιος καταδικαστεί αμετάκλητα, η εικόνα του συγκεκριμένου υποψηφίου, δεν είναι και η καλύτερη (είχε και στο παρελθόν απασχολήσει τα ΜΜΕ, για άλλους λόγους) και οπωσδήποτε, σε κάνει να σκέφτεσαι, αν έπαιρνε μίζες στο Νοσοκομείο, όπου είχε διοριστεί, τι θα κάνει σε ένα Δήμο, με ΠΟΛΥ μεγαλύτερο μπάτζετ ;
  Οι επερχόμενες εκλογές, είναι κυρίως εκλογές προσώπων και όχι ανύπαρκτων ή πεθαμένων "ιδεολογιών" και πλέον κανένας δεν συγχωρείται να λέει ότι δε γνωρίζει τι ψηφίζει, ποια πρόσωπα θα στείλει στην Ευρωβουλή ή στους Δήμους !
  Από εδώ και πέρα, ο καθένας είναι ΣΥΝΥΠΕΥΘΥΝΟΣ για τη ζημιά, που μπορεί να προκαλέσει στο δημόσιο συμφέρον, εκείνος που ψήφισε, διότι οι μάσκες έχουν πέσει, όλα έχουν αποκαλυφθεί, για το ποιοι μας οδήγησαν στη χρεοκοπία, συμμετέχοντας (ή απλά ανεχόμενοι) στην κατασπατάληση του κρατικού χρήματος...
   Ορισμένα κριτήρια επιλογής είναι : θεωρείται επιτυχημένος ή αποτυχημένος ο συγκεκριμένος υποψήφιος ; έχει δουλέψει στη ζωή του ή είναι ανεπάγγελτος και παιδί του κομματικού σωλήνα ; ποιο είναι το παρελθόν του και κυρίως αν έχει κάποιο ηθικό υπόβαθρο, ως χαρακτήρας και ως άνθρωπος, διότι ΕΙΝΑΙ ΚΑΙΡΟΣ να επιστρέψει η ηθική στην πολιτική ! Πίσω από τα ωραία λόγια και τις εύκολες υποσχέσεις, πρέπει κανείς να είναι σε θέση να κρίνει και να διακρίνει, το ποιόν του κάθε υποψηφίου, πράγμα όχι εύκολο, αλλά ούτε και ...ακατόρθωτο, αν παρακολουθήσεις τη ζωή και την πορεία του καθενός !
    Δεν πάμε πλέον στην κάλπη, ούτε "θυμωμένοι", ούτε με το ένα χέρι στην τσέπη, ανάλογα με το ποιος μας έχει τάξει τα περισσότερα και σίγουρα, πρέπει να υπάρξει ανανέωση, δεν μπορεί να τρώνε οι ίδιοι και οι ίδιοι μια ζωή, νέα και άφθαρτα πρόσωπα, πρέπει να επιλέξουμε (γνήσια όμως και όχι αναμασημένα, σερβιρισμένα με νέο περιτύλιγμα, ως δήθεν καινούργια)...
    Με τα παραπάνω κριτήρια π.χ, ο μόνος δήμαρχος, που παρέχει τα εχέγγυα μίας σωστής και χρηστής Διοίκησης, στο δήμο της Αθήνας, είναι ο Βασίλης Καπερνάρος, άνθρωπος, που προέρχεται από τον ιδιωτικό τομέα, εργατικός κλπ, άσχετα αν δεν θα εκλεγεί, πιθανόν, επειδή ο κόσμος εξακολουθεί να ψηφίζει με καθαρά πολιτικά-κομματικά κριτήρια !
    Από την άλλη, πρέπει ο κόσμος να ξυπνήσει, να μην ψηφίζει σαν πρόβατο, όσους πουλάνε το παραμύθι τους : π.χ η δήθεν αντισυστημική Χ.Α, έχει δώσει ήδη δείγματα, για το ποιόν της, με το καλημέρα...Εκτός από τα συσσίτια της ντροπής, που διοργάνωνε με ένα μικρό μέρος της βουλευτικής αποζημίωσης, έχουν αρχίσει τα ρουσφέτια και οι ίδιοι, με το που μπήκαν ή και πριν μπουν στη Βουλή. Θυμίζω ότι ο Κασιδιάρης είχε διορίσει τον αδερφό του, σε αμειβόμενη θέση, ενώ και ο βουλευτής Σερρών, αναγκάστηκε σε παραίτηση, προκειμένου να πάρει τη θέση του, ο μη εκλεγείς γκόμενος της κόρης του Μιχαλολιάκου...
    Συνεπώς, δεν είναι τα λόγια, που μετράνε, ο λαϊκισμός, αλλά οι πράξεις, που δείχνουν τι είναι ο καθένας και το παρελθόν του : πολλοί, που το παίζουν τώρα άφθαρτοι και φρέσκοι, αντιμνημονιακοί και αντισυστημικοί, έχουν μεγαλώσει και ανδρωθεί (πολιτικά και οικονομικά, κυρίως), μέσα σε αυτό το σύστημα, που τώρα κατηγορούν, για να φανούν αρεστοί !
    Από τα ελάχιστα σοβαρά νέα κόμματα τώρα, πρέπει κανείς πάλι να είναι προσεκτικός, διότι ο Τζήμερος π.χ, που είναι από τις ελάχιστες νέες, άφθαρτες, επιλογές, αν δεν κάνω λάθος, δεν έχει τελέσει θρησκευτικό γάμο, είναι πιθανόν άθεος, όπως ο τσίπρας και πρέπει κανείς να τα λαμβάνει ΟΛΑ υπόψη του, γιατί όλα μετράνε και όλα μπορεί να σε προϊδεάσουν για το ποιόν και την εξέλιξη κάποιου, όταν αποκτήσει πολιτική δύναμη και επιρροή.
    Όπως είπα, αν δεν υπάρξουν ηθικά κριτήρια επιλογής, πέρα από τους εύκολους εντυπωσιασμούς, με "επώνυμους" υποψηφίους (καλλιτέχνες, αθλητές κλπ), τίποτα δεν πρόκειται να αλλάξει προς το καλύτερο, γιατί η ανήθικη πολιτική και οι ανήθικοι πολιτικοί μας έφεραν στα σκατά, όπου βρισκόμαστε και παλεύουμε να ξεφύγουμε !
    Και μην πει κάποιος ότι είμαι "ρομαντικός", η ηθική είναι πλέον επιτακτική ανάγκη και καθαρός ρεαλισμός, εδώ που φτάσαμε...Ο ηθικός ξεπεσμός, είναι που οδηγεί τις κοινωνίες σε χρεοκοπία και παρακμή, από την αρχαιότητα έως σήμερα !!

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.