Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου 2014

Μαγκιά του !

    Παρά τις φήμες, που διαρρέονται, από παλιότερα, για τις σεξουαλικές προτιμήσεις του Άγγελου Φιλιππίδη, ο τρόπος που αντιμετώπισε την προσωπική του, δικαστική, περιπέτεια, δείχνουν ανδρισμό και αποφασιστικότητα, που άλλοι "άντρες" δεν έχουν !
  Ουσιαστικά η κίνηση ματ, που οδήγησε σήμερα, στην απόφαση να μην προφυλακιστεί, ήταν το γεγονός, ότι αμέσως μόλις αφέθηκε ελεύθερος, από τις τούρκικες αρχές και μάλιστα ΧΩΡΙΣ κανένα περιοριστικό όρο, πήρε το αεροπλάνο και ήρθε στην Αθήνα, για να απολογηθεί, ενώ θα μπορούσε (τρόπος του λέγειν, βέβαια, γιατί μια τέτοια απόφαση, δεν είναι εύκολη) να φύγει για αλλού...(βλέπε Αγγλία, να κάνει παρέα στο ζεύγος Γριβέα και την Αντωνία Ηλία)
  Από την αρχή, υποστήριζε την αθωότητά του και αντιμετώπισε τις δικαστικές Αρχές, στα ίσια, χωρίς ..να προσποιείται τον άρρωστο, ούτε τίποτα ανάλογο, ήρθε και απάντησε στις κατηγορίες και μάλιστα πειστικά, κρίνοντας εκ του αποτελέσματος !
  Αν το τούρκικο δικαστήριο είχε αποφασίσει την έκδοσή του, αν δηλαδή ερχόταν εδώ, ως κρατούμενος, με συνοδεία και όχι μόνος του και οικειοθελώς, απόψε το βράδυ θα κοιμόταν, σχεδόν σίγουρα, στον Κορυδαλλό...
  Παρά το στοιχείο της υποψίας φυγής, που βαρύνει στην κρίση ανακριτή και εισαγγελέα, σε τέτοιες περιπτώσεις, θεωρώ ότι η σημερινή απόφαση, υπήρξε περισσότερο αποτέλεσμα της ΕΛΛΕΙΨΗΣ ισχυρών ενδείξεων ενοχής !
   Με αυτή την παρατήρηση, τείνουμε να καταλήξουμε σε ένα συμπέρασμα, που φαινόταν πιθανό, από την αρχή αυτής της ιστορίας, που εξελίσσεται σε μεγάλο φιάσκο, για τις διωκτικές αρχές, αφού κρατούσαν εξαρχής μεγάλο καλάθι και ως τώρα, δεν έχουν βάλει μέσα, ΟΥΤΕ ΕΝΑ κεράσι...
   Εν μία νυκτί, συντάσσονται εντάλματα σύλληψης, γίνεται τόσος ντόρος, σπιλώνονται υπολήψεις και τελικά, όλοι αθωώνονται (;) ! Οι διωκτικές-εισαγγελικές αρχές, οφείλουν στο εξής να είναι πιο προσεκτικές και να βγάζουν εντάλματα και να ασκούν διώξεις, όταν οι υποθέσεις είναι "δεμένες" και ώριμες, όχι να πέφτουν στη λούμπα του εντυπωσιασμού, που γυρνάει σαν μπούμερανγκ εναντίον τους !
    Ο ίδιος ο Φιλιππίδης, υπέπεσε, στο γνωστό ολίσθημα, που κάνουν παράγοντες της πολιτικής και οικονομικής εξουσίας (εν ευρεία έννοια), όταν κατηγορούνται για κάποιο αδίκημα, μιλώντας για διώξεις, με πολιτικά κίνητρα και άλλες θεωρίες συνωμοσίας, αλλά ευτυχώς δεν του κόστισε...
    Από τη μία, οφείλουμε να συγχαρούμε ανακριτή και εισαγγελέα, για το ορθό και δίκαιο αποτέλεσμα, στο οποίο κατέληξαν, αποδεικνύοντας ότι η ελληνική Δικαιοσύνη, δε λειτουργεί, με όρους "λιντς" και δεν προφυλακίζει ανθρώπους, χωρίς ατράνταχτα στοιχεία, από την άλλη, όμως πρέπει και να στηλιτεύσουμε ξανά το θέμα της εγγύησης !
     Η επιβολή τεράστιων εγγυήσεων, σε άτομα, με μεγάλη οικονομική επιφάνεια, που τείνει να λάβει διαστάσεις επιδημίας, τον τελευταίο καιρό, ΟΥΔΕΝ εξυπηρετεί, αφού η παρουσία του κατηγορουμένου σε τυχόν Δίκη, εξασφαλίζεται πιο αποτελεσματικά, με την εμφάνιση σε Αστυνομικό Τμήμα και την απαγόρευση εξόδου, από τη χώρα.
     Εξάλλου, όπως έδειξε και η πρόσφατη εμπειρία, με κατηγορούμενο, για τα εξοπλιστικά, που δεν μπόρεσε να βρει τα 500 χιλιάρικα της εγγύησης και κατέληξε στη φυλακή, η επιβολή εξοντωτικής εγγύησης (μην ξεχνάμε ότι πρόκειται για ρευστό-μετρητά, που είναι όλο και πιο δυσεύρετα, στις μέρες μας), οδηγεί, δια της πλαγίας οδού, σε ένα απαράδεκτο και ανεπιεικές αποτέλεσμα, δηλαδή να καταλήγει στη φυλακή, κάποιος, για τον οποίο κρίθηκε ήδη (!!!) ότι ΔΕΝ υπάρχουν επαρκείς ενδείξεις προφυλάκισης, επειδή δεν μπόρεσε να βρει ένα υπέρογκο ποσόν, σε μετρητά...
    Η παραβίαση του όρου της εγγύησης, αποδεικνύει μόνον, ότι ...υπερεκτιμήθηκαν οι οικονομικές δυνατότητες του κατηγορούμενου και τίποτα παραπάνω, όπως π.χ η παραβίαση εμφάνισης στο Τμήμα, που φανερώνει ..τάσεις φυγής και δικαιολογεί τη σύλληψη (βλέπε περίπτωση Σακκά) !
    Θα καταλήξουμε στο τέλος, να μην προφυλακίζεται, μόνον, όποιος έχει λεφτά και δη μετρητά, πράγμα που δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό, σε ένα κράτος Δικαίου και που δεν ήταν φυσικά ο σκοπός του Νομοθέτη, όταν θέσπισε την έννοια της (δικονομικής) εγγύησης...
     Παρότι, ο αντίστοιχος θεσμός της εγγύησης, υπάρχει σε πολλά άλλα κράτη, η γνώμη είναι, ότι ίσως θα έπρεπε να εξεταστεί το ενδεχόμενο, της πλήρους κατάργησής της !



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.