Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 9 Ιανουαρίου 2014

Περί απιστίας...

     Με αφορμή τις χθεσινές συλλήψεις και εξελίξεις, αναφορικά με το σκάνδαλο των "'ύποπτων" δανείων στο Τ.Τ, επανέρχεται δυναμικά στο προσκήνιο, το έγκλημα της απιστίας, σε βάρος του Δημοσίου βασικά (όχι ότι δεν υπάρχει και στον ιδιωτικό τομέα, η απιστία του 390ΠΚ), το πως κάποιοι ζημίωσαν συστηματικά το κράτος και τα ταμεία του, με συνέπειες που βιώνουν σήμερα όλοι και κυρίως, αυτοί που δεν είχαν ιδέα για το "πάρτυ" των πάσης φύσεως τρωκτικών !
  Το εν λόγω σκάνδαλο, υπόψιν, αφορά μία μόνον, συγκεκριμένη περίοδο, αρκετά πριν, ωστόσο ανάλογα ή και χειρότερα σκάνδαλα, έγιναν και σε άλλες περιόδους και εξακολουθούν να γίνονται, όσο υπάρχει ο εναγκαλισμός της κομματικής, με την πολιτική και οικονομική εξουσία...
  Το ερώτημα τελικά που πρέπει να τεθεί, είναι τι ΔΕΝ συνιστά τελικά απιστία, στην Ελλάδα, ποιος κρατικός ή δημόσιος λειτουργός, σέβεται τον όρκο και την αποστολή του, τιμά τη θέση του και διαχειρίζεται ορθά και χρηστά, το ξένο-κρατικό χρήμα, προς όφελος όλων και όχι των "ημετέρων" !
   Έτσι, θα ήθελα να θέσω υπ' όψιν των δικαστών, εισαγγελέων, ανακριτών κλπ, κάποια ρητορικά ερωτήματα, για το κατά πόσον συνιστούν ή όχι απιστία σε βάρος του ελληνικού δημοσίου και ουσιαστικά του ελληνικού λαού και των επερχόμενων γενεών :
-Ο διορισμός από την κυβέρνηση του "κουρασμένου", μέσα σε 5 χρόνια, 300.000 και πλέον δημοσίων υπαλλήλων, με τρομακτική αντίστοιχη επιβάρυνση του κρατικού προϋπολογισμού ! Κανονικά, ο ίδιος και η κυβέρνησή του, οι υπουργοί, θα έπρεπε να είναι σήμερα στη φυλακή, με ισόβια και όχι να είναι βουλευτές, να βολτάρουν, να γλεντάνε, να παντρεύουν τα παιδιά τους κ.ο.κ...
-Η υπερχρέωση και ο υπερδανεισμός, από όλες τις κυβερνήσεις, από το 1981 έως σήμερα, που μας οδήγησαν στη χρεοκοπία και τα μνημόνια !
-Ο διορισμός, εκτός ΑΣΕΠ και με αδιαφανείς διαδικασίες, συγγενών και ημετέρων, σε "ειδικές" θέσεις συμβούλων κλπ, με παχυλές αμοιβές.
-Η παραλαβή έργων και προμηθειών, σε τιμές πολλαπλάσιες από τις πραγματικές, σε νοσοκομεία, ένοπλες δυνάμεις, για δρόμους κλπ
-Η επιχορήγηση με κρατικά ή κοινοτικά κονδύλια ανύπαρκτων επενδύσεων, με εταιρίες φαντάσματα ή χωρίς ουσιαστικό αντικείμενο και χωρίς τις αναγκαίες προϋποθέσεις (όπως οι βίλες, που βαφτίζονταν "ξενώνες").
-Η απροθυμία και η έλλειψη βούλησης, των αρμοδίων, για τη σύλληψη και τιμωρία της μεγάλης φοροδιαφυγής και του λαθρεμπορίου !
-Η καταβολή συντάξεων και επιδομάτων, επί δεκαετίες, σε νεκρούς και μη δικαιούχους, από τις διοικήσεις των ασφαλιστικών ταμείων !
-Η πληρωμή, έως και πριν ελάχιστο χρόνο, σε μία χρεοκοπημένη χώρα, δισ ευρώ για εφάπαξ, σε υπαλλήλους, που δεν εργάστηκαν και δεν πλήρωσαν ! Είχαν ακουστεί ποσά 400.000 ευρώ για υπάλληλο της Βουλής, ενώ μία γειτόνισσα ανέφερε ότι ο άντρας της, πήρε από την ΕΥΔΑΠ, εφάπαξ, 120.000 ευρώ, λίγο πριν τις περικοπές...
-Η πληρωμή επίορκων, ακόμα και φυλακισμένων, δημοσίων υπαλλήλων, από τον κρατικό προϋπολογισμό και η μη ανάκληση του διορισμού, όσων προσλήφθηκαν με πλαστά έγγραφα !
-Η άρνηση των διοικήσεων ορισμένων ΔΕΚΟ και δημοσίων οργανισμών, να προσαρμοστούν στο ενιαίο μισθολόγιο (ορισμένοι έδιναν και αυξήσεις, βλέπε ΟΚΑΝΑ) !
-Η πληρωμή ακόμα και σήμερα, σε ζημιογόνες ΔΕΚΟ, 18 μισθών ετησίως, ανεκδιήγητων επιδομάτων για πλύσιμο χεριών και ζέσταμα μηχανής και η μισθοδοσία απλών υπαλλήλων, όπως οδηγών και φυλάκων, με 70 χιλιάρικα το χρόνο !
-Οι απευθείας αναθέσεις έργων και προμηθειών, σε ημετέρους και οι ύποπτες χορηγίες και δωρεές από ΔΕΚΟ, σε "φίλους" εκδότες και επιχειρηματίες.
-Το κούρεμα των ομολόγων, όσον αφορά εκείνα, που κατείχαν οι μικροεπενδυτές και εκείνα, που δόθηκαν σε ιδιώτες, έναντι οφειλών του δημοσίου, προς αυτούς !
    Η λίστα είναι πραγματικά ατελείωτη και δείχνει ότι, παρά τις όποιες φιλότιμες προσπάθειες των δικαστών, η απιστία, που συλλαμβάνεται είναι το 1/1.000.000, αυτής που πραγματικά έχει συμβεί και συμβαίνει, από διεφθαρμένους πολιτικούς και των διεφθαρμένων διοικήσεων, που εκείνοι διορίζουν, σε καίριες δημόσιες θέσεις, όπου διακινείται κρατικό χρήμα...
    Η σαπίλα, η διαφθορά και η διαπλοκή έχουν διαποτίσει τόσο έντονα, όλο τον κρατικό μηχανισμό, που όποια πέτρα και να σηκώσεις, όλο και κάποιο σκάνδαλο θα ανακαλύψεις !
    Που και που, αναφέρονται πάντως και ορισμένα φωτεινά παραδείγματα-εξαιρέσεις, π.χ για Δήμους με πλεονασματικούς προϋπολογισμούς (νομίζω προχθές αναφέρθηκε ο Δήμος της Καλαμάτας) κλπ, για δημόσιους λειτουργούς, που σέβονται τον όρκο και την αποστολή τους και κυρίως τα χρήματα, που εισπράττουν από τους πολίτες και τα διαχειρίζονται με συνετό και ορθό τρόπο, προς όφελος όλων και όχι λίγων "ημετέρων"...

1 σχόλιο:

  1. ή μήπως δεν ήταν ΜΕΓΑ σκάνδαλο και καραμπινάτη περίπτωση απιστίας, το σπάσιμο κάποιων τραπεζών, σε "καλές" και "κακές", όπου οι καλές δόθηκαν έναντι πινακίου φακής, σε άλλους τραπεζίτες και οι κακές φορτώθηκαν στο συνήθη μουτζούρη, το φορολογούμενο (στα κέρδη μόνοι τους και στις ζημιές μαζί, οι "φίλοι" τραπεζίτες), ενώ χάθηκαν και οι περιουσίες χιλιάδων μετόχων, αξίας πολλών εκατομμυρίων ευρώ ! Η απορία μου, που απευθύνεται στη συμπαθή Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, είναι αν και κατά πόσον, η τράπεζα της ελλάδος και τα στελέχη της, είναι υπεράνω του Νόμου και απολαμβάνουν κάποιας ποινικής ή άλλης ασυλίας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.