Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2014

ΟΧΙ στο κράτος των ...δικ(χ)αστών !

    Στην πρώτη μου ανάρτηση, για το νέο έτος, είχα μιλήσει για "άσχημα μαντάτα", από τους δικαστές και δυστυχώς, καθημερινά, επιβεβαιώνονται οι φόβοι μου (κατά το "η καλή μέρα, από το πρωΐ, φαίνεται"), όπως φανερώνει και η απόφαση του ΣτΕ, για τους ένστολους !
  Οι δικαστές μας επιδεικνύουν πρωτοφανή ανευθυνότητα και προσπαθούν να γκρεμίσουν, με κάθε μέσο, τις όποιες προσπάθειες, για αποφυγή της άτακτης χρεοκοπίας και εξόδου από τα μνημόνια...
  Έως τώρα, έχουν βρει αντισυνταγματικές ..μόνον τις μειώσεις, που έγιναν στους ίδιους και στους ένστολους, αλλά είναι καιρός να αντιληφθούν και αν δεν μπορούν να το αντιληφθούν, να τους επιβληθεί η πραγματικότητα, ότι δεν κυβερνάνε αυτοί, ούτε μπορούν να καθορίζουν εκείνοι, την οικονομική και εν γένει πολιτική του Κράτους !
   Το ζήτημα των περικοπών, σε μισθούς και συντάξεις, ΔΕΝ είναι νομικό, αλλά ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ, από τη στιγμή, που δεν υπάρχουν λεφτά, από τη στιγμή, που δεν μπορούμε να κόψουμε ή να γεννήσουμε ευρώ, όπως εύστοχα παρατήρησε ο υπουργός Υγείας (από τους ελάχιστους, που προέρχονται από τον ιδιωτικό τομέα και ..τυχαίνει να το γνωρίζουν), το Σύνταγμα πάει ...περίπατο, κανένα Σύνταγμα και πουθενά, δεν ορίζει πόσα θα παίρνουν οι δημόσιοι υπάλληλοι...
   Από την άλλη, το Σύνταγμα, έχει και ...άλλες διατάξεις, προστατεύει την Υγεία, την Παιδεία και κυρίως την ανθρώπινη ζωή και αξιοπρέπεια, επομένως, αν τα χρήματα αυτά, που θέλουν να δώσουν οι δικαστές στους ένστολους (οι οποίοι δεν πεινάνε κιόλας, όπως τόσοι και τόσοι άλλοι), γίνουν αιτία, να πεθάνουν κάποιοι άλλοι ή να χάσουν την ελάχιστη πλέον αξιοπρέπειά τους, πόσο δίκαιη μπορεί να είναι μια τέτοια απόφαση ;
   Ως δημόσιοι υπάλληλοι οι δικαστές, παρότι απεχθάνονται αυτόν τον όρο και θέλουν να πιστεύουν ότι δεν είναι (χαχα), αφού όποιος πληρώνεται από τον κρατικό προϋπολογισμό, ανεξάρτητα, από τη δουλειά, που κάνει (ή δεν κάνει), ΕΙΝΑΙ δημόσιος υπάλληλος, οφείλουν να υποτάσσονται στη θέληση του "αφεντικού" τους, του εργοδότη τους, όπως αυτή εκφράζεται από τα δημοκρατικά εκλεγμένα όργανά του (Βουλή και κυβέρνηση) !
   Με τέτοιες αποφάσεις, οι δικαστές δεν αποδίδουν Δίκαιο, απλά αποδεικνύουν ότι δεν ξεφεύγουν από τον κανόνα, των τρωκτικών του δημόσιου χρήματος και ότι εκφράζουν αλληλεγγύη, προς άλλες κατηγορίες τρωκτικών, επειδή έχουν την ταμπέλα μιας "ειδικής" κατηγορίας πολιτών, όπως πιστεύουν ότι είναι και οι ίδιοι...
   Από μερικά σχόλια, που είδα στο διαδίκτυο, ορισμένοι ένστολοι, προς τιμήν τους, αν ήταν ειλικρινείς, έλεγαν ότι ΔΕΝ θέλουμε, ούτε αυξήσεις, ούτε αναδρομικά, να πάνε τα χρήματα αυτά, σε εκείνους, που πραγματικά υποφέρουν και πλήττονται από την κρίση !!
   Πρόκειται για υπαλλήλους, που έχουν συναίσθηση της πραγματικότητας, του χρέους τους και της αξίας της προσφοράς, προς την πατρίδα, ειδικά σε καιρό ανάγκης, όπως τώρα, άνθρωποι, που τιμούν και τον όρκο τους και την στολή, που φοράνε.
   Εύχομαι και ελπίζω, αν τελικά εφαρμοστεί η απαράδεκτη και προδοτική αυτή απόφαση, τα ισοδύναμα, που ονειρεύεται ο Σταϊκούρας και οι άλλοι ανεπάγγελτοι επαγγελματίες πολιτικοί, να μην είναι νέοι φόροι, γιατί πολύ απλά, αν μας ζητήσουν νέους φόρους, θα πάρουν τα (...) μας και χωρίς στολή !!




 

3 σχόλια:

  1. Δεν μπορεί μία χούφτα ανθρώπων, με ψευδαίσθηση εξουσίας (βλέπε δικαστές), να καταδυναστεύουν μία ολόκληρη χώρα, να κράτανε όμηρο ένα λαό, εξυπηρετώντας τα προσωπικά-ιδιοτελή τους οικονομικά συμφέροντα, να βάζουν πάνω από το δημόσιο συμφέρον της χώρας, το συμφέρον κρατικοδίαιτων τρωκτικών, λόγω της αλληλεγγύης, που αισθάνονται προς αυτά, αφού εν πολλοίς βρίσκονται στην ίδια μοίρα ! Κανείς δε λέει να παίρνουν όλοι τα ίδια, να υπάρχουν ειδικά μισθολόγια, εντάξει, αλλά όχι εις βάρος της υπόλοιπης χειμαζόμενης κοινωνίας...Ούτε να θέλουν κάποιοι να παίρνουν όσα και προ Μνημονίων, λες και ζουν σε άλλη χώρα !! Η αδικία δε βρίσκεται εκεί, αλλά στο ότι κάποιοι απόφοιτοι δημοτικού και γυμνασίου (καθαρίστριες, φύλακες, οδηγοί κλπ) σε ΔΕΚΟ, κυρίως αλλά όχι μόνον, έπαιρναν (ή μήπως παίρνουν ακόμα ;) μισθούς μεγαλύτερους από ένα π.χ ιατρό-χειρούργο του ΕΣΥ...Εκεί οι δικαστές σφύριζαν και σφυρίζουν αδιάφορα και νομίζουν ότι είναι αδικία, το ότι δεν παίρνουν οι ίδιοι και οι άλλοι, των ειδικών μισθολογίων, όσα παλιότερα, όταν "λεφτά, δηλαδή δανεικά, υπήρχαν" και μοιράζονταν αφειδώς, υποθηκεύοντας το μέλλον των επόμενων γενεών !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΕΙΝΑΙ ΠΟΤΕ ΔΥΝΑΤΟΝ, ΤΟ ΥΨΟΣ ΤΩΝ ΜΙΣΘΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ, ΝΑ ΤΟ ΚΑΘΟΡΙΖΟΥΝ, ΠΕΝΤΕ Η' ΔΕΚΑ, ΔΙΚΑΣΤΕΣ ;; (!!) ΑΥΤΗ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΟΜΙΚΗ...ΤΙΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ, ΤΙΣ ΞΕΡΕΙ ΜΟΝΟ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ ! ΟΙ ΔΙΚΑΣΤΕΣ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΟΤΙ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΑ ΦΕΡΝΕΙ ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ Ο ΠΕΛΑΡΓΟΣ...ΚΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΝ ΠΟΤΕ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. κάτι άλλο, που δείχνουν να αγνοούν οι δικαστές και να μην τους ενδιαφέρει, καλύτερα, είναι η κατάσταση της ελληνικής κοινωνίας : σύμφωνα και με την ετήσια έκδοση του περιοδικού Economist, για το 2014, η Ελλάδα, ανήκει στις χώρες με ΠΟΛΥ αυξημένο κίνδυνο κοινωνικής έκρηξης ! Με τέτοιες αποφάσεις, που ευνοούν σκανδαλωδώς, ήδη ευνοημένες κατηγορίες πολιτών και επιβαρύνουν τα άδεια κρατικά ταμεία, με δισ. ευρώ, για αναδρομικά, αυξήσεις κλπ., αποδεικνύουν ότι είναι εθνικά και κοινωνικά ανεύθυνοι και έτοιμοι να πυροδοτήσουν το φυτίλι, που μπορεί να οδηγήσει τη χώρα στο Χάος...(οπότε και οι όποιες αυξήσεις και τα λεφτά, εν γένει, δεν θα έχουν καμία αξία πλέον)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.