Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σάββατο 7 Δεκεμβρίου 2013

Λίγη υπευθυνότητα δεν βλάπτει...

   Για το (κυριολεκτικά) "επίπεδο" των περισσοτέρων πολιτικών μας και της πολιτικής εν γένει, κανείς πλέον δεν μπορεί να έχει αμφιβολία, γιατί το καράβι δεν πέφτει στα βράχια, αν έχει άξιο καπετάνιο, όπως φάνηκε και πρόσφατα, η ελλάδα χρεοκόπησε, εξ αιτίας των ανεπάγγελτων, απατεώνων και καταχραστών, που κυβέρνησαν από τη μεταπολίτευση έως σήμερα !
 Μέσα στα τόσα πολλά που έφαγαν, περίσσεψαν και κάποια, μικρά ή μεγαλύτερα, "ψίχουλα" και για τους κολαούζους , τους οσφυοκάμπτες  και γλύφτες της εξουσίας, ενώ ωφελημένοι βγήκαν, άμεσα ή έμμεσα και οι περισσότεροι έλληνες (και όχι μόνον, επίσης αλβανοί, γεωργιανοί, βούλγαροι και άλλοι πεινασμένοι, που ήρθαν για δουλειά εδώ), αφού τα κλεμμένα και τα δανεικά χρήματα, μοιραία έπεσαν στην αγορά...
  Αυτό δε σημαίνει βέβαια, ότι έχει βάση το επιχείρημα, ότι μαζί τα φάγαμε ή ότι έχει και ο κόσμος, που ψήφιζε ευθύνη, για την κατάντια της χώρας, αφού, όσοι ψηφοφόροι, δεν ήταν κομματικοί πελάτες και παρατρεχάμενοι, αφισοκολλητές κλπ σε βολευτικά γραφεία, έπεσαν θύμα πολιτικής απάτης, εξαπατήθηκαν, αφού άλλα λένε και άλλα κάνουν, οι πολιτικοί και επειδή στο κάτω κάτω, τους ψηφίζαμε για να κάνουν μία δουλειά, όχι για να ληστεύουν τα πάσης φύσεως κρατικά ταμεία και να δανείζονται ανεξέλγκτα, με συνέπεια να χαθεί μία ολόκληρη γενιά ελλήνων ! (τι φταίει το μωρό, που γεννιέται σήμερα, να έχει στην πλάτη, ένα χρέος κοντά στα 40.000 ευρώ ;)
  Ο τίτλος της ανάρτησης όμως, δεν απευθύνεται στους πολιτικούς, αλλά στους δημοσιογράφους, διότι έχει καταντήσει αηδία, να παίρνει ο καθένας ένα μικρόφωνο, να αποκτά ένα δημόσιο βήμα και να απευθύνεται σε μάζες ανθρώπων, κουνώντας το δάκτυλο (ενίοτε κρατώντας και "τάμπλετ") και να βαφτίζει το κρέας ως ψάρι, να κάνει το άσπρο μαύρο και να μετατρέπει το αποτέλεσμα σε ..αίτιο !
  Πως αλλιώς να εξηγήσει κανείς τη μανία, την εμμονή των δημοσιογράφων, να ρίχνουν την ευθύνη, για τα σημερινά δεινά της χώρας, στο ...Μνημόνιο ή στους δανειστές (!!!) και όχι στα πρόσωπα και τις πρακτικές, που μας έφεραν στην αγκαλιά τους...
  Για το άθλιο επίπεδο του τύπου, στην Ελλάδα, μπορεί κανείς να γράφει επί ώρες και είναι ένα θέμα, που κανείς δε θίγει (οι δημοσιογράφοι κριτικάρουν τους πάντες, εκτός από τον εαυτό τους !) :
-Για το ότι με την ανάπτυξη του διαδικτύου, ο κάθε τυχάρπαστος γίνεται δημοσιογράφος και κακοποιεί βάναυσα την ελληνική γλώσσα (μάθετε τουλάχιστον ελληνικά ! το πως και με ποια προσόντα, γίνεται κάποιος δημοσιογράφος, πρέπει να απασχολήσει άλλους και όχι εμένα).
-Για το ότι μαζί με τις σοβαρές ειδήσεις, συνωστίζονται ξεβράκωτοι "άγγελοι", θέματα ήσσονος ή καμίας αξίας, καθώς και οι παπαριές και τα κουτσομπολιά, που λέγονται σε πρωϊνές εκπομπές, για τις οποίες κάποιοι πληρώνονται και μάλιστα αδρά, σε έναν αχταρμά, όπου και το σοβαρό πλέον χάνει την αξία του και εκφυλίζεται !
-Για το πως επιβίωναν και επιβιώνουν ένας τόσος μεγάλος αριθμός εφημερίδων, για τη διαπλοκή των εκδοτών, με πολιτικά και επιχειρηματικά συμφέροντα, για άδηλες ή και ύποπτες πηγές χρηματοδότησης του τύπου κλπ
-Για το πως οι ιδιοκτήτες των ΜΜΕ ανεβοκατέβαζαν τις κυβερνήσεις, κατά το δοκούν, όλα αυτά τα χρόνια, προκειμένου να ευνοηθούν από την εξουσία, στις άλλες, στις ...σοβαρές δουλειές τους (κυρίως δημόσια έργα) και πάει λέγοντας.
  Ο Τύπος, με την ευρεία έννοια και κυρίως τα ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης, πλέον, είναι πολύ σοβαρή υπόθεση, για να βρίσκεται σε λάθος χέρια, διότι απευθύνεται σε μάζες, διαμορφώνει γνώμες και απόψεις και αν ο άλλος, ο ακροατής δεν είναι σε θέσει να κρίνει και να "φιλτράρει" ό,τι του σερβίρουν, μπορεί να κάνει πολύ μεγάλο κακό !
   Ας σταματήσει λοιπόν το παραμύθι, ότι η αιτία των σημερινών δεινών, είναι τα Μνημόνια (κανονικά θα έπρεπε να είχαν βαρεθεί και οι ίδιοι να πιπιλάνε αυτή την καραμέλα, αλλά συνεχίζουν ακάθεκτοι !), τα μνημόνια, είναι το αποτέλεσμα, όχι η αιτία, πόσο μυαλό χρειάζεται, για να το καταλάβει αυτό κανείς ;;
   Πέφτοντας σε αυτή την παγίδα, οι δημοσιογράφοι, συμπαρασύρουν και τον κοσμάκη, τον παίρνουν στο λαιμό τους και έτσι δεν ασχολούνται με αυτά, που θα έπρεπε, με τις αιτίες, που γέννησαν την οικονομική χρεοκοπία (τα ηθικά, πολιτικά, πνευματικά και λιγότερο οικονομικά αίτια), με συνέπεια να διαιωνίζονται και τα κακώς κείμενα !!
   Σκοπός του τύπου, είναι ο έλεγχος της εξουσίας, η αποκάλυψη σκανδάλων και κακώς κειμένων, όχι η επίκριση ..στους δανειστές, σε όσους δηλαδή μας βοήθησαν, ως μη όφειλαν και μας έσωσαν από την άτακτη χρεοκοπία...
    Διότι σε περίπτωση άτακτης χρεοκοπίας, δεν θα μιλούσαμε τώρα, για τον παππού ή το παιδάκι, όλους τους φτωχούς, που χάνουν τη ζωή τους, επειδή δεν μπορούν να ζεσταθούν κανονικά, αλλά για άλλες καταστάσεις : ανθρωποφαγίας, κλοπών, λεηλασιών, φόνων και γενικά μία κατάσταση εμφυλίου πολέμου !
    Ο θερμός εμφύλιος αποφεύχθηκε, αλλά παραμένει -με ευθύνη των κυβερνήσεων- ο ψυχρός, ανάμεσα σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, επειδή η ανίερη αγελάδα του δημοσίου, που ευθύνεται εν πολλοίς, για τη χρεοκοπία, συνεχίζει να απολαμβάνει σκανδαλώδους εύνοιας και πρωτόγνωρης ασυλίας, κατάσταση, που αν συνεχιστεί, κανένα μνημόνιο, δεν πρόκειται να αποτρέψει τη χρεοκοπία..
  

1 σχόλιο:

  1. με το να καλείς στις εκπομπές σου, τους υπεύθυνους, για τη σημερινή κατάσταση, για να μιλήσουν, για το "δράμα" που ζουν, καμία υπηρεσία στην πατρίδα δεν προσφέρεις ! Αν ως δημοσιογράφος, δεν μπορείς να διακρίνεις, να αντιληφθείς, ποιοι είναι τα θύματα και ποιοι οι θύτες της κρίσης, τότε γύρνα στο χωριό σου, να φυλάς πρόβατα και να γίνεις χρήσιμος στην κοινωνία...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.