Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 26 Δεκεμβρίου 2013

τα "εισιτήρια" της χρεοκοπίας !

    Η "υπόθεση Τομπούλογλου" αποδεικνύει ότι τα κομματικά στελέχη, που λυμαίνονται τη χώρα, δεν άλλαξαν και βουλιάζουν και μαζί τους βουλιάζει και η Ελλάδα, στο βούρκο της μίζας, της διαφθοράς, της σπατάλης και της αδικίας (έλλειψης δηλαδή Δικαιοσύνης).
  Το μόνο που άλλαξε καθώς φαίνεται, είναι ότι τώρα είναι πιο προσεκτικοί, όλα τα παράσιτα, οι εκβιαστές, απατεώνες και λοιποί εγκληματίες (ΟΥΤΕ ΧΑΖΟΙ ΕΙΝΑΙ, ΟΥΤΕ ΤΡΕΛΟΙ) πασόκοι (νυν και κυρίως πρώην και νυν συριζαίοι) και νεοδημοκράτες, άρχισαν να χρησιμοποιούν συνθηματικές λέξεις και βάφτισαν τις μίζες, ως "εισιτήρια" κλπ !
  Η συγκεκριμένη υπόθεση είναι σχεδόν πανομοιότυπη με την πρόσφατη περίπτωση συνδικαληστή νοσοκομείου, που εκβίαζε την πρόεδρό του και από τη δημοσιοποίηση των διαλόγων, αυτής της υπόθεσης, καταλαβαίνει κανείς γιατί η Ελλάδα έγινε Μπανανία...
   Το στόρι είναι γνωστό : η Ε.Ε στέλνει κονδύλια, προκειμένου να γίνουν έργα ή να παρασχεθούν συγκεκριμένες υπηρεσίες, κατόπιν διαγωνισμών, κατά κανόνα και το ίδιο έγινε και εδώ, έγινε διαγωνισμός και μία εταιρία αναδείχθηκε ως μειοδότρια και ανέλαβε ένα συγκεκριμένο έργο, με μία συγκεκριμένη, προβλεπόμενη, αμοιβή !
   Ωστόσο, ο Τομπούλογλου και ο κάθε κρατικοδίαιτος κηφήνας, για να υπογράψει τη σύμβαση, θέλει να πάρει τη μίζα του, λες και αυτό είναι το πιο φυσιολογικό πράγμα στον κόσμο, (λες και) του είχαν κάνει φροντιστήριο στην κομματική νεολαία, που οργανώθηκε, με το αξεπέραστο επιχείρημα "τόσα λεφτά θα πάρεις, εμείς να μην πάρουμε το κατιτίς μας" (που μεταφράζεται εν προκειμένω σε 15%) ή "αφού όλοι τα παίρνουν σε ανάλογες περιπτώσεις, γιατί να μην κάνω το ίδιο" (λογικό, ε ; χαχα).
   Αυτό που αδυνατεί να καταλάβει ένας ανεπάγγελτος, κάποιος που κάνει "καριέρα" μόνο με μία κομματική ταυτόητα, όπως ο Τομπούλογλου, είναι ότι η εταιρία, που ανέλαβε το έργο, θα πληρωθεί ακριβώς, ως αντάλλαγμα, για μία αντιπαροχή, το έργο, που θα εκτελέσει και με τα χρήματα αυτά, θα πληρώσει τους υπαλλήλους της, τα ασφαλιστικά ταμεία, την εφορία, τους προμηθευτές και θα κοιτάξει να αναπτυχθεί, προς όφελος της ελληνικής οικονομίας.
   Ο Τομπούλογλου, αδιαφορώντας αν μετά την αφαίρεση της μίζας, που ζητάει με το έτσι θέλω ή αν από την παράνομη άρνησή του, να υπογράψει τη σύμβαση, η εταιρία, μπορεί να καταστραφεί, θέλει-απαιτεί 25 με 30 χιλιάρικα,"μαύρα" και χωρίς να κάνει τίποτα, προκειμένου να τα γλεντήσει ο κώλος του (το ότι είναι πισωγλέντης, είχε αποκαλυφθεί στις αρχές της δεκαετίας του '90 και νομίζω ότι εμμέσως το παραδέχτηκε, με ένα κείμενο υπέρ της "διαφορετικότητας", δηλαδή της ανωμαλίας).
    Όλοι έσπευσαν να συγχαρούν τον πρωθυπουργό και τον αρμόδιο υπουργό, επειδή δεν ...κουκούλωσαν το θέμα (χαχα), όμως η αλήθεια είναι, ότι για να δούμε άσπρη μέρα, θα πρέπει να τελειώνουμε με το κράτος-απατεώνα, το κράτος-εκβιαστή και το κράτος-εγκληματία, που έφτιαξαν ο παπανδρεϊσμός και ο καραμανλισμός, όπου ο κάθε τυχάρπαστος, ανεπάγγελτος και κρατικοδίαιτος, εκμεταλλεύεται και καταχράται τη δημόσια θέση του, για να πλουτίσει παράνομα, εις βάρος της κοινωνίας !
    Διότι, για μένα, δεν είναι ανάγκη να πάρει μίζα, ο κάθε Τομπούλογλου, αλλά και μόνο η τοποθέτηση κάποιου σε θέσεις ευθύνης, σε διοικητικές θέσεις εξουσίας και διαχείρισης χρήματος, επειδή είναι κομματόσκυλο και όχι επειδή έχει τις ικανότητες και τα προσόντα, για τη θέση αυτή, είναι από μόνη της, ένα (διαρκές) έγκλημα.
     Όπως έγκλημα είναι, να διορίζει ή να ευνοεί και εκείνος με τη σειρά του, άλλα τρωκτικά του περιβάλλοντός του, έγκλημα είναι να παρακαλάει κάποιος που κέρδισε ένα διαγωνισμό, να υπογραφεί η σύμβαση, έγκλημα είναι να παρακαλάει να πληρωθεί αυτός που παρέσχε μία υπηρεσία ή έκανε ένα έργο, προς το δημόσιο και τέλος έγκλημα είναι να πληρώνει ο οφειλέτης του δημοσίου, τοκογλυφικούς τόκους, σε περίπτωση καθυστέρησης, ενώ το ελληνικό δημόσιο να πληρώνει, μετά από 3 και 4 χρόνια, χωρίς ούτε ένα σεντ τόκο (το "κορυφαίο" βέβαια, είναι τα ομόλογα, με τα οποία "πλήρωσε" το δημόσιο φαρμακευτικές επιχειρήσεις και μετά τα "κούρεψε", σαν να ήταν επένδυση, μιλάμε για τακτικές καμόρας, της πιο αισχρής μαφίας και λαμογιάς, που μπορεί να υπάρξει στον κόσμο) !





3 σχόλια:

  1. ως προς το καθαρά νομικό-ποινικό σκέλος της υπόθεσης Τομπούλογλου τώρα, διατηρώ σοβαρές επιφυλάξεις για το χαρακτηρισμό της πράξης και την παραπομπή του, για κακούργημα και όχι για πλημμέλημα !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. αυτή είναι η ελλαδίτσα, έτσι την κατάντησαν : http://fimotro.blogspot.gr/2013/12/blog-post_8827.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. χαίρομαι γιατί επικράτησε η νομιμότητα και όχι η σκοπιμότητα και δεν προφυλακίστηκε ο Τομπούλογλου, όπως θα ήθελε η μεγάλη πλειοψηφία της "κοινής" γνώμης, αφού όπως είπα και σε προηγούμενο σχόλιο, εδώ έχουμε πλημμέλημα και όχι κακούργημα ! Από την άλλη, τα περί δικαίωσης, που δήλωσε ο κατηγορούμενος μετά, μοιάζουν πιο πολύ με ανέκδοτο, το ότι δεν προφυλακίζεσαι, δεν σημαίνει ότι είσαι και αθώος "Χαρούλη"...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.