Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριακή 1 Δεκεμβρίου 2013

όπου ..αλβανός και η μοίρα του !

    Ο τίτλος θα μπορούσε κάλλιστα να είναι και "όταν το μαύρο γίνεται άσπρο και αντίστροφα", από ΜΜΕ κυρίως και δικαστές, διότι μπορεί όλοι να βρίζουμε (και δικαίως) τους πολιτικούς, αυτούς δηλαδή τους ανεπάγγελτους, που μας κυβερνάνε, αλλά πολύ φοβάμαι ότι το επίπεδο της δημοσιογραφίας, στην Ελλάδα, είναι τρισχειρότερο, από το επίπεδο της πολιτικής (οι δικαστές, "κρατάνε" ακόμα, δεν μπορώ να πω ότι έχουν πιάσει πάτο, σε γενικές γραμμές τα πάνε καλά, αλλά υπάρχουν και αρκετές "παραφωνίες", μέσα στο σώμα) !
 Το απόγευμα της Παρασκευής, προχθές, λοιπόν, έγινε γνωστή η είδηση, ότι δύο αλβανοί, επίδοξοι ληστές, που είχαν εισβάλλει στο σπίτι του προπονητή Γιώργου Δώνη και συνελήφθησαν με κινηματογραφικό τρόπο, καταδικάστηκαν σε πολυετείς καθείρξεις (100 χρόνια ο ένας και 60 σχεδόν ο άλλος !).
  Τα ΜΜΕ άρχισαν να μιλάνε για "έναν αιώνα" στη φυλακή και άλλα γραφικά και απότι διέρρευσε, οι ποινές εκτοξεύθηκαν, διότι καταδικάστηκαν για άλλες 5 περίπου ληστείες και -εδώ είναι το ζουμί της υπόθεσης- για 6 απόπειρες ανθρωποκτονίας ...αστυνομικών (σημειώνεται ότι μόνον ένας αστυνομικός τραυματίστηκε στο ..πόδι) !
  Νομίζω όλοι καταλαβαίνουμε ότι αν το θύμα (ή τα θύματα) του εγκλήματος, είναι αστυνομικός, τότε η θέση του κατηγορούμενου, είναι πολύ δύσκολη, αφού οι αστυνομικοί-συνάδερφοί του επιλαμβάνονται της υπόθεσης και "τον τυλίγουν σε μια κόλλα χαρτί", του φορτώνουν όλο τον ποινικό κώδικα, καταθέτουν οι ίδιοι ως μάρτυρες κ.ο.κ.
  Κάτι αντίστοιχο, φαίνεται να συνέβη και εδώ, όπου μία φαινομενικά "συνηθισμένη" ληστεία, μετεβλήθη σε κάτι τόσο μεγάλο, διότι στο σημείο έσπευσαν καμιά 20ριά αστυνομικοί και ασφαλίτες και ακολούθησε ανταλλαγή πυροβολισμών, με τους περισσότερους αστυνομικούς, να φοράνε τζιν παντελόνια και κοντομάνικα μπλουζάκια, σαν να πήγαιναν για καφέ !
   Η ποιότητα όμως της δημοσιογραφίας και της ενημέρωσης, που μας σερβίρουν, φάνηκε αλλού... Σε μία φράση, που είπε ο ένας κατηγορούμενος, κατά την απολογία του : "αν ήθελα, θα τους σκότωνα όλους", εννοώντας τους αστυνομικούς-τουρίστες (ήταν καλοκαίρι και ζεσταίνονταν τα παιδιά, το μόνο που δεν είδαμε θα ήταν να κρατάνε στο ένα χέρι το πιστόλι και στο άλλο, το φρέντο !).
   Η δήλωση αυτή λοιπόν, (παρ)ερμηνεύτηκε ,από τα μίντια, ως δήλωση απίστευτης κυνικότητας (χαχα), σαν να λέγανε ότι καλά τους έκαναν και τους έριξαν "έναν αιώνα" κάθειρξης...
   Εσείς τι καταλαβαίνετε, από αυτή τη δήλωση-απολογία του αλβανού ;; Ότι είχε σκοπό-πρόθεση να σκοτώσει ; Ότι ορθά καταδικάστηκε για 6 απόπειρες ανθρωποκτονίας αστυνομικών ;; (!!)
   ΑΝ ΗΘΕΛΑ, είπε, ή αντίστροφα, μπορούσα, αλλά δεν ήθελα, για να καταδικαστεί κάποιος για απόπειρα ανθρωποκτονίας, σημαίνει ότι είχε πρόθεση να σκοτώσει, αλλά για λόγους, που δεν μπόρεσε να ελέγξει, το θύμα δεν κατέληξε (π.χ το θύμα είχε δυνατή κράση και άντεξε, επέζησε, ή μετακινήθηκε τελευταία στιγμή και αστόχησε η σφαίρα κ.ο.κ).
   Από εκεί και μετά, παίζουν ρόλο και άλλα πράγματα, πχ το σημείο, όπου πυροβολείται το θύμα, διότι αλλιώς είναι αν ο δράστης πυροβολήσει στα πόδια και αλλιώς στο κεφάλι, από τέτοιες (και άλλες) παραμέτρους, μπορεί να κριθεί να υπήρχε ανθρωποκτόνος πρόθεση ή όχι !
   Εδώ έχουμε έναν άνθρωπο (ή μήπως προτιμάτε αλβανό κακοποιό ;), που δηλώνει, ότι αν ήθελα, θα μπορούσα να τους είχα σκοτώσει όλους, έναν μόνον τραυματία αστυνομικό και μάλιστα στο πόδι και μία καταδίκη για ...έξι απόπειρες ανθρωποκτονίας...Μετά από αυτά, νομίζω ότι ο τίτλος είναι δικαιολογημένος (ίσως θα έπρεπε να προσθέσω : αλβανός κατηγορούμενος, με κατήγορους τους αστυνομικούς).
    Δεν ξέρω ποιον ή ποιους είχαν ως συνήγορους, οι αλβανοί, ούτε θέλω να προσβάλλω τους συναδέλφους, μόνον εύχομαι να έκαναν ή να κάνουν έφεση, προκειμένου οι δικαστές του Εφετείου, να ερμηνεύσουν ορθά τη δήλωση "αν ήθελα", ως έλλειψη δόλου και όχι ως ..κυνικότητα, όπως τα σαΐνια (σκυλιά καλύτερα, για να ταιριάζει με την κυνικότητα) της ελληνικής δημοσιογραφίας !





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.