Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2013

το success story του ΟΤΕ !

     Εκτός από το μούφα success story, που προβάλλει η ελληνική κυβέρνηση, για να ρίξει στάχτη στα μάτια των -εσωτερικών και εξωτερικών- δανειστών της, υπάρχουν στην ελλάδα της κρίσης, της μιζέριας, του ωχαδερφισμού, της αρπαχτής και της διαφθοράς και αληθινά success stories, όπως εκείνο του ΟΤΕ, ο οποίος ανακοίνωσε σήμερα τα κέρδη του 3ου τριμήνου και τα οποία είναι υπερδιπλάσια του περσινού, ενώ και η τιμή της μετοχής του, έχει υπερδιπλασιαστεί, από τα χαμηλά !
   Για όσους έχουν κοντή μνήμη, να θυμίσουμε λίγο την ιστορία : ο ΟΤΕ ήταν μία ακόμα μονοπωλιακή επιχείρηση, υπό κρατικό έλεγχο, προκειμένου να βολεύονται τα "δικά μας παιδιά", σε κάτι σίγουρο, αποδοτικό και χωρίς μεγάλη προσπάθεια...
   Όταν καταργήθηκε το μονοπώλιό του και άρχισαν οι πελάτες να φυλλοροούν, να φεύγει ο ένας μετά τον άλλον, για άλλες, ιδιωτικές εταιρίες, που παρείχαν τις ίδιες ή και καλύτερες υπηρεσίες, με μικρότερο κόστος, ο ΟΤΕ άρχισε να πηγαίνει προς το γκρεμό.
   Τότε η κυβέρνηση, αποφάσισε να πουλήσει μετοχές του ΟΤΕ, στη γερμανική εταιρία τηλεπικοινωνιών D.T, η οποία έχει από τότε και έως σήμερα τον έλεγχο της επιχείρησης, παρά τις αντιδράσεις συνδικαληστών, αξύριστων και άπλυτων συριζαίων και άλλων "δυνάμεων του σκότους", είναι δε χαρακτηριστικό ότι οι Γερμανοί, αγόρασαν σε πολύ υψηλά επίπεδα, για τα τότε δεδομένα, τις μετοχές αυτές !
    Σήμερα, μερικά μόλις χρόνια μετά, η επιλογή της αποκρατικοποίησης του ΟΤΕ, αποδεικνύεται σωστή όχι 100, αλλά ..200%, αφού σταμάτησε η αιμορραγία πελατών, έγινε πιο ανταγωνιστικός και προσφέρει νέες και καλύτερες υπηρεσίες, αύξησε τα κέρδη του (κυρίως μέσω της μείωσης των δαπανών-κόστους, είναι η αλήθεια, αλλά και αυτό έχει την αξία του), προς όφελος όλων : μετόχων, καταναλωτών, εργαζομένων και του ίδιου του κράτους (λόγω φορολογίας).
   Το πως επιτεύχθηκε αυτό, είναι απλό : μέσω της ανάληψης της διοίκησης του Οργανισμού, από έμπειρους τεχνοκράτες, του ιδιωτικού τομέα, που ξέρουν τη δουλειά, έχουν δουλέψει στη ζωή τους και γνωρίζουν τι χρειάζεται, για να πάει καλά μία επιχείρηση, σε αντίθεση με τους κρατικοδίαιτους και διοριζόμενους κηφήνες, που διοικούσαν, τόσα χρόνια, επί κρατικού μονοπωλίου !
   Ενδεικτικά να αναφέρουμε ορισμένες κινήσεις της νέας διοίκησης, όπως η συγχώνευση με Cosmote, η πώληση θυγατρικών, η εξαγορά της "Γερμανός", εθελουσία έξοδος πλεονάζοντος προσωπικού, εξορθολογισμός μισθολογικού κόστους και άλλων δαπανών, νέες υπηρεσίες, όπως η συνδρομητική τηλεόραση κ.ο.κ
   Θεωρώ ότι ο ΟΤΕ είναι τώρα στο λεγόμενο turning point, αν συνεχίσει έτσι και παρέχει καλές υπηρεσίες με ανταγωνιστικό κόστος, όχι μόνον θα σταματήσει να χάνει πελάτες, αλλά θα αρχίσει να ξανακερδίζει και τους παλιούς, όσους είχαν φύγει !
   Με λίγα λόγια, η ιστορία της επιτυχημένης ιδιωτικοποίησης του ΟΤΕ, θα έπρεπε να γίνει οδηγός, μπούσουλας, για συνέχιση των αποκρατικοποιήσεων, οι οποίες καθυστερούν απαράδεκτα και ο πλέον δύσπιστος (έκτος ίσως όπως είπαμε από οπισθοδρομικούς συριζαίους και άλλα κρατικοδίαιτα τρωκτικά) έχει πειστεί, ότι αυτός είναι ο σωστός δρόμος.
   Η ελληνική κυβέρνηση, αντί να ρίχνει το βάρος στις αποκρατικοποιήσεις, μέσω των οποίων θα επέλθει ελάφρυνση του κρατικού προϋπολογισμού (μείωση δαπανών, αύξηση εσόδων), κοιτάει να βάλει την εφορία συγκάτοικο στα σπίτια του κόσμου !
    Ενώ δεν μπορεί, δεν είναι ικανή, να αξιοποιήσει τα ακίνητα τα δικά της, τα κρατικά, ακόμα και ακίνητα-φιλέτα, όπως τα Ολυμπιακά, που 9 χρόνια, μετά τους Αγώνες, ρημάζουν, αφημένα στην τύχη τους, θέλει, λέει να αποκτά το 50% εξ αδιαιρέτου, σε ακίνητα οφειλετών του δημοσίου...
   Δεν είναι σε θέση, οι κυβερνητικοί "εγκέφαλοι", που σκαρφίζονται τέτοιες διατάξεις, να αντιληφθούν, ούτε τα βασικά, ότι δηλαδή ένα ακίνητο, στο οποίο είναι "μέσα" 2 ή 3 ιδιοκτήτες εξ αδιαιρέτου, ΧΑΝΕΙ σε αξία και είναι δυσκολότερο, να πουληθεί ή να αξιοποιηθεί !
    Έχω άδικο μετά να υποστηρίζω, ότι όπως έβαλαν οι Γερμανοί νέα διοίκηση στον ΟΤΕ και πάει μια χαρά (ας πούμε και το όνομα του Τσαμάζ, γιατί πρέπει να λέγονται και να ακούγονται και αυτά), έτσι θα έπρεπε και οι δανειστές του ελληνικού κράτους, να ορίσουν εκείνοι, την ελληνική κυβέρνηση, με ανθρώπους ικανούς και έμπειρους, σε αντικατάσταση των δικών μας πολιτικών, που στην πλειοψηφία τους, είναι άνθρωποι ανεπάγγελτοι, "παιδιά του μπαμπά" και του κομματικού σωλήνα, κομματόσκυλα και άχρηστοι ;;



 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.