Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2013

το κράτος, που αγαπούσε τα "φαντάσματα" !

     Μιλάμε ασφαλώς για το ελληνικό κράτος-μόρφωμα και δε μιλάμε για απλή αγάπη, αλλά για "πληρωμένη", αφού πληρώνει και μάλιστα αδρά, τα κάθε είδους "φαντάσματά" του !
  Από που να ξεκινήσει κανείς ; από τις συντάξεις ; Όταν τελείωσαν τα δανεικά χρήματα και μόνον τότε (!), υπό την εποπτεία και την προτροπή της τρόϊκα, το κράτος αποφάσισε να κάνει απογραφή των συνταξιούχων, να δει πόσοι και ποιοι είναι αυτοί, που πληρώνει κάθε μήνα !
  Στην απογραφή δεν εμφανίστηκαν χιλιάδες άτομα, διότι πολύ απλά οι νεκροί δεν περπατάνε και το κράτος δεν είχε (;) τρόπο να πληροφορείται άμεσα, πότε πέθαινε ένας συνταξιούχος, ώστε να αναστείλει τη σύνταξή του, επαφιόταν στην καλή θέληση των συγγενών του ! Έλα όμως, που οι συγγενείς αποδείχτηκαν απατεώνες και τεμπέληδες, γνήσια τέκνα του παπανδρεϊσμού και εισέπρατταν τα χρήματα, ακόμα και για δέκα χρόνια, ανενόχλητοι, κάνοντας τις βόλτες και τα ψώνια τους, στην υγεία όσων εξακολουθούσαν να τους πληρώνουν...
   Εκτός όμως από τους "νεκρούς" συνταξιούχους, το κράτος πλήρωνε (αναφερόμαστε στο παρελθόν, με τη φρούδα ελπίδα, ότι το φαινόμενο έχει εξαλειφθεί !) και άλλα "φαντάσματα, εκείνους, που δεν είχαν καν ΑΦΜ !
   Μετά έγινε έλεγχος και απογραφή σε όσους εισέπρατταν αναπηρικά και άλλα επιδόματα, "κοινωνικής φύσεως" και εκεί πάλι δεν εμφανίστηκαν χιλιάδες περιπτώσεις : αυτοί, όχι επειδή ήταν νεκροί, αλλά επειδή είχαν εξασφαλίσει ακούραστο εισόδημα, με τις ("βρώμικες") πλάτες γιατρών και πολιτικών...Αυτοί ζουν ακόμα πιθανώς, αλλά δεν ξέρουμε αν βρέθηκε εισαγγελέας να τους τραβήξει το αυτάκι και να πάρει πίσω τα κλεμμένα !
    Εν συνεχεία, μάθαμε από τα ΜΜΕ, ότι το ελληνικό κράτος, αποφάσισε, μετά από ΠΟΛΛΑ χρόνια, να ελέγξει τις φορολογικές δηλώσεις, που υποβάλλονται πλέον ηλεκτρονικά και ο καθένας μπορούσε να δηλώσει ό,τι και όσα ήθελε, χωρίς ουσιαστικά τον παραμικρό έλεγχο, εν συνεχεία να πάρει δάνεια με εκκαθαριστικά, για ανύπαρκτα εισοδήματα κ.ο.κ.
   Στον έλεγχο αυτό, λοιπόν, δεν προσήλθαν περίπου άλλες 70.000 "φαντάσματα", κάποιοι οι οποίοι πιθανόν να δήλωναν μικρά εισοδήματα και τεράστιες δαπάνες, για να παίρνουν επιστροφές φόρων και να ζουν "ζωή και κότα", εις βάρος της κοινωνίας, ως παράσιτα, στο κάτω-κάτω, αφού το ελληνικό κράτος, το έκανε τόσο εύκολο, θα ήταν πρόκληση, να ...μην το εξαπατήσουν !
   Τέλος, όπως πολύ πρόσφατα έγινε γνωστό, ο καθένας μπορεί να πάει στο ληξιαρχείο και να δηλώσει ότι έκανε παιδί, ακόμα και μία φορά το μήνα, ώστε μετά να εισπράττει επιδόματα τέκνων, για παιδιά-"φαντάσματα"...
   Οι σχετικοί υπάλληλοι, όχι μόνο στο ληξιαρχείο, αλλά παντού, όπου εμφανίζεται το φαινόμενο της πληρωμής "φαντασμάτων", ακόμα και αν θεωρήσουμε -καλόπιστα- ότι δεν ήταν μέσα στο κόλπο, επεδείκνυαν μία μοναδική, χαρακτηριστική "ελληνική" αδιαφορία, για την καταλήστευση του εργοδότη τους, του κράτους και ασχολούνταν προφανώς, με "τα δικά τους" !
   Κατά τ΄ άλλα, όπως μας διαβεβαιώνουν οι κυβερνητικοί παράγοντες, ΟΛΑ ΒΑΙΝΟΥΝ ΚΑΛΩΣ, ούτε νέα μέτρα χρειάζονται, ούτε τίποτα, το ελληνικό κράτος δουλεύει σαν καλοκουρδισμένο ελβετικό ρολόϊ...



 

1 σχόλιο:

  1. Παραλίγο να ξεχάσω και τα "φαντάσματα" της λίστας Λαγκάρντ, τα θλιβερά αυτά ανθρωπάκια, που κρύβονται πίσω από γυναίκες, πεθερές κλπ και κανείς δεν τα αγγίζει, ενώ όλοι ξέρουν ποιοι είναι !

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.