Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2013

"οδός Παύλου Φύσσα"

     Το ότι ο δρόμος, όπου δολοφονήθηκε ο Παύλος Φύσσας, θα πάρει το όνομά του, ήταν κάτι αναμενόμενο, ενώ το ίδιο εικάζω ότι θα συμβεί με δρόμους, σε όλη την ελληνική επικράτεια, ωστόσο η έκφραση "οδός Παύλου Φύσσα", έχει κυρίως και ένα βαθύτερο-συμβολικό νόημα, ότι δηλαδή οφείλουμε όλοι να ακολουθήσουμε, το δρόμο, που εκείνος ακολούθησε : το δρόμο της ελευθερίας, της δικαιοσύνης, των ιδανικών και των αξιών, το δρόμο του φωτός και όχι του σκότους !!
   Όσο και αν κάποιοι τραγικοί, προσπαθούν να υποβαθμίσουν την αξία της θυσίας του, η Αλήθεια και η ουσία είναι, ότι χάρη σε αυτόν, έσπασε το απόστημα, έπεσαν οι μάσκες και αποκαλύφθηκε (σε όσους δεν ..είχαν καταλάβει) τι είναι πραγματικά η εγκληματική συμμορία των νεοναζί της χ.α...
   Γενικότερα μιλώντας, είναι άξιο θαυμασμού, πως η θυσία, το αίμα ενός και μόνον ανθρώπου, μπορεί να κάνει μία τόσο τεράστια διαφορά, να έχει έναν τόσο μεγάλο αντίκτυπο, να προκαλέσει εξελίξεις, που θα γίνονταν σε χρόνια, μέσα σε λίγες μέρες και κυρίως να αποτρέψει από πολύ μεγαλύτερα κακά !
   Για το λόγο αυτό, αξίζει πραγματικά να αποδοθεί ο πρέπων φόρος τιμής, στον Παύλο Φύσσα, όχι μόνον με τυπικές εκδηλώσεις, όπως η ονομασία δρόμων, αλλά με μίμηση του παραδείγματός του και με διαρκή ανάμνηση του Καλού, που έκανε, με τη δικιά του θυσία.
   Δεν ξέρω πως θα ακουστεί, αλλά επειδή πιστεύω ότι τίποτα δε γίνεται τυχαία και επειδή όταν η κατάσταση πάει να ξεφύγει, ο ίδιος ο Θεός, παρεμβαίνει, για να σταματήσει την κατρακύλα, θεωρώ ότι ο Παύλος Φύσσας, ΕΠΙΛΕΧΘΗΚΕ, από το θεϊκό σχέδιο, για να μπει επιτέλους φραγμός στην εγκληματική δράση της χ.α, αφού, όσο σκοτώνονταν αλλοδαποί, κανένας δε συγκινούνταν !!
    Το ότι επιλέχθηκε, το βασίζω κυρίως σε 2 στοιχεία : πρώτον, στους προφητικούς στίχους των τραγουδιών του, όπου ουσιαστικά προαναγγέλει το τέλος του και μάλιστα από μαχαιριά και δεύτερον, στο χαρακτήρα του, στο ότι ήταν θαραλλέος και έμεινε σταθερός, σε αυτό, που τραγουδούσε, το "σιγά μη φοβηθώ" δηλαδή, μέχρι τέλους...
   Θα μπορούσε να είχε τρέξει, όπως και οι άλλοι από την παρέα του (και όπως θα έκαναν οι περισσότεροι), αλλά δεν το έκανε, έμεινε εκεί, για να αντιμετωπίσει, να νικήσει, να ταπεινώσει και να ξεφτιλίσει τους φασίστες, με τη θυσία του !
    Ένα άλλο στοιχείο, που συνηγορεί, ότι ο Παύλος επιλέχθηκε να μαρτυρήσει, ως μέρος ενός θεϊκού σχεδίου, είναι και το γεγονός ότι το περιστατικό συνέβη, εκεί όπου δρούσε η χειρότερη, όπως αποδείχθηκε, από τις συμμορίες της χ.α, εκείνη της Νίκαιας...
    Θα ήταν σίγουρα παρατραβηγμένο, να μιλήσει κανείς για "αγιοποίηση" του Παύλου Φύσσα, ωστόσο είναι βέβαιο ότι ένας τέτοιος μάρτυρας, απολαμβάνει ιδιαίτερης θέσης στον Παράδεισο !
     Από εκεί και μετά, είναι τόσοι αυτοί, που ωφελήθηκαν, ωφελούνται και θα ωφεληθούν, από το θάνατό του (από τον τελευταίο πολίτη έως τον Πρωθυπουργό), που θα ήταν αδύνατο, να απαριθμήσω εδώ, πόσοι πρέπει να ανάψουν, στη μνήμη του, λαμπάδες...
      Το μότο του τελευταίου φεστιβάλ της ΚΝΕ, απότι πρόσεξα, ήταν "άλλαξε τον κόσμο, το έχει ανάγκη", ωστόσο θεωρώ, ότι ελάχιστοι άνθρωποι, όπως ο Παύλος Φύσσας, αξιώνονται να λέει κανείς για αυτούς, ότι άλλαξαν τον κόσμο και την ιστορία, για εμάς τους πολλούς, ισχύει κάτι άλλο : "άλλαξε τον ..εαυτό σου, προς το καλύτερο και ίσως έτσι αλλάξει και ο κόσμος" !!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.