Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2013

Τρομάζει, λέει...!!

      Σε άρθρο του, ο Ευαγγελάτος, λέει ότι τρομάζει, με την κατάντια της ελληνικής κοινωνίας, που ανέχτηκε τόσο καιρό τη συμμορία της χ.α, τους φόνους, τις επιθέσεις, τις απειλές, τις ύβρεις και τη μετατροπή των οπαδών της σε "πρόβατα", που δεν ξέρουν τι κάνουν, τρομάζει εκείνος και εμείς γελάμε...
   Μπορεί το άρθρο να έχει έναν κάπως απολογητικό χαρακτήρα, αφού βάζει και τον εαυτό του μέσα, μιλώντας σε πρώτο πληθυντικό πρόσωπο, ωστόσο δεν αναδεικνύει τις τεράστιες ευθύνες, που έχει ο ίδιος και το συνάφι του, για αυτή την κατάντια !
   Ποιος έδωσε δημόσιο βήμα, σε αυτούς τους υπάνθρωπους ; Ποιος τους καλούσε σε εκπομπές και δελτία ειδήσεων, για να πουλάνε το αντιμνημονιακό τους παραμυθάκι ; Ποιος έδινε σημασία, όχι στο ποιόν τους και στις μαλακίες, που έλεγαν, αλλά στα νούμερα τηλεθέασης ; Ποιος κάλυπτε τηλεοπτικά τα συσσίτια της ντροπής ;
   Ο Παπαδάκης έφερνε τον κασιδιάρη, στις εκπομπές του, για νούμερα, μέχρι που έγινε η εκπομπή του νούμερο-μπάχαλο και δεν τον ξανακάλεσε, ο Θέμος επίσης καλούσε χρυσαυγίτες, στις lifestyle εκπομπές του κώλου, που κάνει, ώσπου τις προάλλες, του έσπασαν τα γραφεία του Πρώτου Θέματος, ο Τράγκας, επίσης, όποτε έπεφτε η τηλεθέαση, έφερνε 2-3 βουλευτές της χ.α !
   Επομένως, αυτοί, που πέρασαν τη νοοτροπία, ότι η χ.α είναι καλαμπούρι ή "ιν" ή "μόδα" και μόνον όταν ένιωσαν στο πετσί τους, τι πραγματικά είναι, έκαναν κωλοτούμπα 180 μοιρών, δε δικαιούνται να μιλάνε για κατάντια και ευθύνες της κοινωνίας...
    Αν κάποιος πρέπει να τρομάζει, είμαστε όλοι εμείς, με το επίπεδο και τη συμπεριφορά των διαμορφωτών της "κοινής" γνώμης, που είτε είναι αδαείς και δεν είναι σε θέση να αντιληφθούν τι κάνουν και τι προβάλλουν, είτε, ακόμα χειρότερα, θυσιάζουν τα πάντα στο βωμό της τηλεθέασης και έβαψαν τα χέρια τους, με αίμα αθώων !
    Φυσικά, η χ.α δε γιγαντώθηκε μόνον με την υπερπροβολή της, από τα ΜΜΕ, αλλά και με άλλους έμμεσους τρόπους : με την καλλιέργεια της ξενοφοβίας, με τον εστιασμό σε εγκλήματα αλλοδαπών κλπ.
    Σε συγκεκριμένο site, που δεν θέλω καν να αναφέρω το όνομά του, είχε γραφτεί "είδηση", ότι γυναίκα, σε επαρχιακή περιοχή, ληστεύθηκε και πιθανόν βιάστηκε, από "σκουρόχρωμους" άντρες, χωρίς ΠΟΤΕ, η συγκεκριμένη είδηση, να επιβεβαιωθεί από την Αστυνομία ή άλλο ρεπορτάζ (!) : μιλάμε για την απόλυτη ξεφτίλα της δημοσιογραφίας, ούτε το γραφείο τύπου της χ.α να ήταν !
   Υπάρχουν και πολλά άλλα παραδείγματα, όπου τα ίδια τα ΜΜΕ τρέφουν το μίσος και την ξενοφοβία, όπως όταν π.χ τσιγγάνοι, με ξένα διαβατήρια, διαπράττουν εγκλήματα, στην Ελλάδα και σου λένε ότι ο δράστης ήταν π.χ Βούλγαρος, προσβάλλοντας έτσι ένα ολόκληρο έθνος, ενώ όταν ο δράστης είναι έλληνας τσιγγάνος, λένε απλά ρομά, γύφτος κλπ και όχι φυσικά έλληνας...
    Καλό είναι επομένως, προτού ασκήσουμε κριτική στην κοινωνία, να έχουμε κάνει μία στοιχειώδη αυτοκριτική, για τις δικές μας ευθύνες, κύριοι μεγαλοδημοσιογράφοι, όταν έχεις χεσμένη (και πολύ μάλιστα !) τη φωλιά σου, δεν μπορείς να μιλάς για του διπλανού !





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.