Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2013

τρίζουν τα κόκκαλα του Παύλου Μπακογιάννη !!

     Όταν βγαίνει η Ντόρα Μπακογιάννη και λέει πως είναι "λάθος προσέγγιση", η θεωρία των δύο άκρων, τότε αναρωτιέσαι, αν ονειρεύεσαι ή είσαι ξύπνιος ! Να το πει αυτό, κάποιος άλλος, θα το καταλαβαίναμε, αλλά να το πει εκείνη, που έχασε τον άντρα της, από την άκρα αριστερά, αυτό είναι αδιανόητο και ακατανόητο !
   Είτε το θέλουμε, είτε όχι, τα δύο άκρα υπάρχουν, αυτή είναι η πραγματικότητα και δεν γίνεται να εθελοτυφλούμε : δεν είναι μόνον οι τρομοκράτες, που σκότωσαν τότε τον Παύλο Μπακογιάννη και όχι μόνον, είναι οι επίδοξοι σημερινοί μιμητές τους, είναι εκείνοι, που έκαψαν, σαν τα ποντίκια, τους ανθρώπους στη μαρφίν, είναι αυτοί, που έκαναν τη δολοφονική επίθεση στις Σκουριές (από θαύμα, δεν είχαμε νεκρό), είναι οι αυτοαποκαλούμενοι "αναρχικοί" και όλοι αυτοί οι μπαχαλάκηδες, που τα κάνουν γης μαδιάμ, στις διαδηλώσεις...
   Τα άκρα, είτε προέρχονται από δεξιά, είτε από αριστερά, είναι εξίσου αποκρουστικά, καταδικαστέα και απαράδεκτα, από την οργανωμένη κοινωνία, δεν μπορούμε να τα βάλουμε σε ζυγαριά και να πούμε ότι αυτό είναι χειρότερο, από το άλλο !
   Η συζήτηση για τη θεωρία των 2 άκρων, άνοιξε πάλι, επειδή έγιναν αναφορές στο κόμμα του συριζα : δεν ξέρω, αν οι ακραίοι αριστεροί, αυτοί, που προτιμάνε τις ληστείες, από το να πάνε να δουλέψουν, αυτοί, που έχουν λύσει το οικονομικό τους πρόβλημα και το παίζουν "αντάρτες" των πόλεων, ανήκουν στις συνιστώσες του συριζα, πιθανόν να μην ανήκουν, ωστόσο, όπως η ΝΔ χάϊδευε τη χ.α έως τώρα, έτσι και ο σύριζα καλόβλεπε, αυτά τα άτομα, του λεγόμενου "αντιεξουσιαστικού χώρου"...
     Ο ίδιος ο σύριζα, όχι μόνον δεν ανήκει στα άκρα, όχι μόνον δεν είναι "ριζοσπαστικός", όπως ψευδεπίγραφα λέει το όνομά του, αλλά -αυτή τη στιγμή- για να ανέλθει στην εξουσία, εκφράζει ό,τι πιο συντηρητικό και λαϊκίστικο, όχι μόνον δεν επιθυμεί τις αναγκαίες αλλαγές, για το καλό του τόπου, αλλά θέλει να μας γυρίσει και πίσω, σε νοοτροπίες και πρακτικές, που μας έφεραν στη χρεοκοπία !
     Από αυτήν την άποψη και μόνον, οι δηλώσεις Λαζαρίδη, ήταν σωστές, λέγοντας ότι ο σύριζα βρίσκεται εκτός συνταγματικού τόξου (το ίδιο είχα υποστηρίξει και ο ίδιος, επανειλημμένα, από εδώ μέσα) : δεν χρειάζεται να ασπάζεσαι ή να επικροτείς τη βία, για να θεωρηθείς, εκτός συνταγματικού τόξου, όπως εσφαλμένα θεωρούν και ερμηνεύουν κάποιοι.
     Εξίσου επικίνδυνος, για τη χώρα και τη δημοκρατία, είσαι, όταν με δημόσιες δηλώσεις και επίσημες προγραμματικές θέσεις, βάζεις σε κίνδυνο την τιτάνια προσπάθεια, που γίνεται, για δημοσιονομική προσαρμογή, για ομαλή συνέχιση χρηματοδότησης της χώρας και για αναγκαίες διαρθρωτικές αλλαγές, ώστε να μην πάνε και άλλες γενιές ελλήνων χαμένες !!
     Μερικές φορές, οι λέξεις χάνουν το νόημά τους ή παρερμηνεύονται, εσκεμμένα και μη, από κάποιους, ωστόσο η ουσία τους νοήματος δεν αλλάζει...







 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.