Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 6 Αυγούστου 2013

Για σας είναι η ζωή, ρε κουφάλες !!

     Σε ποιους αναφέρομαι ; Μα φυσικά σε όσους παίρνουν σύνταξη από το ελληνικό Κράτος ! Σήμερα, μάθαμε και επίσημα πόσοι είναι : 2,7 εκατομμύρια, αν σκεφτείς ότι είμαστε 10 εκατομμύρια όλοι και όλοι και αφαιρέσεις τους ανήλικους, ένας στους τρεις ενήλικες, είναι συνταξιούχος...!!!
   Τα ποσοστά αυτά αυξάνονται έτι περαιτέρω, αν αναλογιστείς ότι άλλο μισό εκατομμύριο, έχει ήδη κάνει τα χαρτιά του, για σύνταξη και πολλοί ακόμα, ετοιμάζονται...Βέβαια, ο αριθμός των καταβαλλόμενων, κάθε μήνα, συντάξεων, είναι πολύ μεγαλύτερος, ήτοι σχεδόν 4,5 εκατομμύρια !! (επίσημα στοιχεία), αφού πολλοί παίρνουν 2, 3 έως και 10 διαφορετικές συντάξεις !!
   Η Ελλάδα, αυτός ο παραδεισένιος τόπος (από άποψη μόνον φυσικής ομορφιάς), είναι ό,τι καλύτερο για αυτά τα άτομα, που με ένα χιλιάρικο το μήνα, τουλάχιστον, μπορούν να κάνουν τις βόλτες τους, τα ταξιδάκια τους, να πίνουν καφεδάκια και γενικά dolce vita σε μια ωραία και ηλιόλουστη χώρα...
    Η αύξηση του αριθμού των συνταξιούχων (όχι βέβαια στα δικά μας -τραγικά- ποσοστά), είναι παγκόσμιο φαινόμενο, εξ αιτίας της αύξησης των προσδόκιμων ζωής, αλλά και του λεγόμενου baby boom, που ακολούθησε το Β' Παγκόσμιο πόλεμο, ωστόσο η ελληνική "περίπτωση", είναι και πάλι μοναδική, αφού :
-Υπάρχουν χιλιάδες συνταξιούχοι, που κάθε άλλο, παρά ηλικιωμένοι είναι, πολλοί διανύουν ακόμα και την 4η δεκαετία της ζωής τους, κάνοντας χρήση των "ευεργετικών" διατάξεων, που ψηφίζονταν κάθε τόσο !
-Πολλοί δεν έχουν δουλέψει καθόλου ή ελάχιστα, δεν είχαν καν ένσημα, κάνοντας χρήση πάλι "ευεργετικών" διατάξεων και ..κατάλληλων γνωριμιών : π.χ συνταξιούχοι "αγρότες"-μόνιμοι κάτοικοι αστικών κέντρων, που η μόνη αγροτική εργασία, που έκαναν στη ζωή τους, είναι να ποτίζουν το βασιλικό στο μπαλκόνι....
   Σίγουρα, το να είσαι συνταξιούχος στην Ελλάδα του 2013, είναι η καλύτερη "δουλειά" στον κόσμο, γιατί ξέρεις ότι την τάδε του μηνός, θα μπει η σύνταξη στο λογαριασμό σου, το ελληνικό κράτος φροντίζει πρώτα και πάνω απ' όλα τους συνταξιούχους, οι πληρωμές προμηθευτών, οι επιστροφές ΦΠΑ, οι δαπάνες για φάρμακα κλπ, μπορούν ..να περιμένουν !!
    Βλέπω συνταξιούχους σε "in" παραλίες να χαμουρεύονται σαν 18χρονα, να πίνουν καφέδες, μπύρες και να τρώνε σαντουιτς, την ώρα, που εμείς οι υπόλοιποι σκεφτόμαστε και τα 3 ευρώ, για τον καφέ, άλλοι κάνουν ελεύθερο κάμπινγκ επί 3 μήνες, βλέπω γριές με τσάντες, που γράφουν πάνω "harrod's" (πόσο τραγικές !) κ.ο.κ
    Εκεί όμως, που τρελαίνεσαι και θες να ξεράσεις, είναι όταν τους ακούς να συζητάνε και να λένε : "μας έκοψαν το εφάπαξ", "η τάδε έπαιρνε 5 χιλιάρικα και έχει πέσει στα 2,7", "εγώ δεν έπαιρνα 2.200 και τώρα 1.200" ;;
   Αντί να κάνουν το Σταυρό τους, για όσα (ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΑ) έχουν φάει τόσα χρόνια και που συνεχίζουν να πληρώνονται, χάρη στα δανεικά των Γερμανών (που βρίζουν), κάνουν και παράπονα !
    Λες και δε ζουν στην Ελλάδα, με 30% ανεργία, όπου 3 εκατομμύρια άνθρωποι ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας, όπου ο νέος προσλαμβάνεται με 586 ευρώ μεικτά και τα χρέη των (άλλων) πολιτών, προς τράπεζες και ασφαλιστικά ταμεία, αυξάνονται συνεχώς, αλλά σε άλλη χώρα...
    Το γεγονός ότι μία ή και δεύτερη γενιά ελλήνων, έχει καταστραφεί εντελώς, δεν μπορεί να καλύψει στοιχειώδεις ανάγκες της και κυρίως, δεν μπορεί να κάνει όνειρα ή σχέδια για το μέλλον, τους αφήνει παγερά αδιάφορους και διαμαρτύρονται ότι με το χιλιάρικο και χιλιοπεντακοσάρικο, βρέξει-χιονίσει, κάθε μήνα, δεν βγαίνουν πέρα !
    Αυτή είναι δυστυχώς, η σημερινή ελληνική πραγματικότητα και κοινωνία, την οποία τρόϊκα και κυβέρνηση ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ να δουν και έτσι φοβάμαι ότι κανένα "πρόγραμμα διάσωσης" δεν πρόκειται να τη σώσει...
    Ας πάρουν επιτέλους ένα (!)γαμημένο (ουσιαστικό) αναπτυξιακό μέτρο, έτσι για αλλαγή, μετά από 3 χρόνια λιτότητας, ώστε να δημιουργηθούν θέσεις απασχόλησης και να έρθει το ισοζύγιο εργαζομένων-συνταξιούχων σε λογικά επίπεδα, αλλιώς ΔΩΣΤΕ ΣΥΝΤΑΞΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ, να ησυχάσουμε και μεις !! (να μην σκεφτόμαστε αν θα έχουμε να πληρώσουμε ενοίκια γραφείων, ταμεία, εφορίες, βενζίνες κλπ)
    





 

1 σχόλιο:

  1. το πιο τραγικό, είναι πως υπάρχουν άνθρωποι, ακόμα και σε "υπεύθυνες" θέσεις, που θεωρούν ότι, για τη χρεοκοπία της Ελλάδας, φταίει η ..φοροδιαφυγή και όχι η αλόγιστη σπατάλη των κρατικών πόρων-εσόδων !

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.