Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 15 Αυγούστου 2013

κανείς δεν πεθαίνει για ένα ευρώ ή για ένα εισιτήριο...

    Μέρα που είναι, δεν ήθελα να ασχοληθώ με ευτελή θέματα, ωστόσο, επειδή η μαλακία στην Ελλάδα του 2013 (δεν είναι βέβαια νέο φαινόμενο) πάει σύννεφο, δεν άντεξα, διότι βλέπεις όλοι να ασχολούνται με το θάνατο του νεαρού, στο Περιστέρι και τα σχόλια, να είναι το ένα πιο "καμένο" από το άλλο ! (ο αρχικός τίτλος, που σκεφτόμουν, ήταν : "αν ήταν εργόχειρο, θα ήμασταν όλοι πλούσιοι", έβαλα και τον εαυτό μου, για να μην έχετε παράπονο)
    "Ο νεκρός δεδικαίωται" λένε, όποιος και αν πεθάνει, ειδικά αν είναι νέος, γίνεται αμέσως συμπαθής σε μας, που συνεχίζουμε να ζουμε σε αυτόν τον άθλιο κόσμο, αντί να λυπάται ο νεκρός εμάς, λυπόμαστε εμείς το νεκρό...Τέλοσπάντων, δεν το ήξερα το παιδί φυσικά, αλλά εδώ υπάρχουν κάποια ΔΕΔΟΜΕΝΑ, που αν είσαι ψύχραιμος και όχι "τράγκας" (ευτυχώς είναι σε διακοπές-χαχα-αν και πάει να τον υποκαταστήσει "επάξια" ο μυλωνάκης, σε λαϊκισμό και παπαρολογίες), μπορείς να τις δεις :
-Ο μακαρίτης μπήκε στο τρόλεϊ, ως μη όφειλε, χωρίς εισιτήριο, για να πάει βόλτα τζάμπα, ρισκάροντας, όπως η πλειοψηφία των χρησιμοποιούντων τα ΜΜΜ : σου λέει, εδώ δεν μπαίνει ελεγκτής το χειμώνα, θα μπει το 15Αύγουστο ;;
-Όταν όμως "έσπασε ο διάολος το ποδάρι του", τι έκανε ; Δεν είπε, είμαι τζαμπατζής, αλλά άρχισε πρώτα να λέει ψεύτικες δικαιολογίες, περί ανεργίας κλπ. Τα ΜΜΕ αρχικά αναπαρήγαγαν ότι οι γονείς του, είναι άνεργοι (και μερικοί το κάνουν ακόμα), ενώ η αλήθεια είναι ότι εργάζονται ΚΑΙ ΟΙ 2 (πράγμα σπάνιο, πλέον, στην εποχή μας)
-Εν συνεχεία, άρχισε να καυγαδίζει με τους ελεγκτές, ΓΙΑΤΙ ;; Αυτό που ξέρω, είναι, πως αν φοράς παντελόνια, λες έκανα λάθος και θα πληρώσω, αν έχεις λεφτά επιτόπου, αλλιώς δίνεις απλά την ταυτότητά σου, τα στοιχεία σου και τελειώνει η υπόθεση ! Τώρα, γιατί ο μακαρίτης θεώρησε ότι το να πληρώσει πρόστιμο, είναι και το τέλος του κόσμου, ας μας το εξηγήσουν εκείνοι που ήταν πιο κοντά του π.χ οι γονείς, που πάντα χύνουν κροκοδείλια δάκρυα, εκ των υστέρων, λες και εκείνοι δε φέρουν ευθύνη...
-Το τελευταίο σημείο, που ωστόσο δεν έχει διευκρινιστεί ακόμα, είναι το πώς βρέθηκε εκτός τρόλεϊ και τραυματίστηκε θανάσιμα : μου είναι δύσκολο να πιστέψω, ότι τον ..πέταξαν έξω οι ελεγκτές, πιο πιθανόν είναι να προσπάθησε να αποδράσει (αυτά συνέβαιναν από τη δεκαετία του 1990, γνωρίζω περιπτώσεις συμμαθητών μου, που είχαν πηδήξει από το παράθυρο -ούτε καν από την πόρτα -για να αποφύγουν τον έλεγχο). Άλλωστε, δεν θα είχε σκιστεί η μπλούζα του, αν τον είχαν σπρώξει, οπότε προφανώς προσπάθησαν να τον συγκρατήσουν και σκίστηκε...
     Βγαίνουν όλοι οι κάφροι και λένε "κρεμάστε τους ελεγκτές" και ΚΑΝΕΙΣ δεν ασχολείται με τη συμπεριφορά του μακαρίτη, για να καταλάβω δηλαδή, ο μέσος άνθρωπος, έτσι συμπεριφέρεται σε ανάλογες περιπτώσεις, όταν "συλληφθεί" να είναι τζαμπατζής, αντιδρά έτσι ; Ήμαρτον!
    Η παραβατικότητα, είναι παραβατικότητα, είτε κλέβεις 1,40, είτε 1.400.000, είσαι παράνομος και παραβάτης, άσχετα αν οι ποινές διαφέρουν και κανένας παραβάτης δεν ξεκίνησε από κακουργήματα...Αν είχε καταφέρει να διαφύγει και δε σκοτωνόταν, τι θα συνέβαινε και τι θα λέγατε ; Δεν θα λέγατε ότι είναι "μάγκας", ότι κατάφερε να τους ξεφύγει ; (φαντάζομαι και ο ίδιος στους φίλους του, τα ίδια θα έλεγε).
    Το πρόβλημα της λαθρεπιβίβασης είναι πιο σοβαρό, απ' ότι νομίζουν μερικοί, δείχνει ποια νοοτροπία έριξε τη χώρα στα σκατά, η νοοτροπία του τζαμπατζή, που έχει μάθει μόνον να παίρνει και όχι να πληρώνει, να δίνει !
    Για να πω και την προσωπική μου εμπειρία, ΕΠΑΨΑ να χρησιμοποιώ τα ΜΜΜ και ειδικά το μετρό, το 2011 (προτιμώ ειλικρινά να περπατήσω χιλιόμετρα, παρά να μπω πλέον σε αυτά), όταν είδα στην αποβάθρα, κάποιες καθωσπρέπει κυριλέ καριόλες, με ακριβά ντυσίματα και τσάντες, να τρέχουν πανικόβλητες στη θέα των ελεγκτών...Δεν μπορεί να είσαι ο μαλάκας, που πληρώνει εισιτήριο, όταν η ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ θεωρεί ..δεδομένο, ότι πρέπει να μετακινείται τζάμπα (και χωρίς να έχει οικονομικό πρόβλημα φυσικά).
     Γνωρίζω άτομο, με καλή και καλά αμειβόμενη εργασία, που πηγαίνει καθημερινά, από Άνω Πατήσια στον Πειραιά, με τον ηλεκτρικό και δεν έχει πληρώσει ΠΟΤΕ εισιτήριο !
     Γι' αυτό κόψτε τις μαλακίες καλοκαιριάτικα και κοιτάξτε να συνέλθετε : καμία δολοφονία δεν έγινε, για 1 ευρώ, δολοφόνοι-παράνομοι είναι μόνον όσοι δεν σέβονται τους Νόμους και τις νόμιμες υποχρεώσεις τους, καθώς και όσοι δεν θέλουν να υπόκεινται στις νόμιμες κυρώσεις, όταν συλλαμβάνονται να παρανομούν...
     Επομένως, το σωστό ερώτημα και αυτό που θα έπρεπε να μας προβληματίζει (και πρώτα απ΄όλους τον πατέρα του, που βγαίνει και κάνει δηλώσεις), είναι γιατί ένας άνθρωπος και μάλιστα νέος, προτιμά το θάνατο, από το να πληρώσει 1,40 εισιτήριο ή το προβλεπόμενο πρόστιμο ;;






2 σχόλια:

  1. αλλά πως να μην είναι ΚΑΙ οι δημόσιες συγκοινωνίες μπουρδέλο, όταν πρόεδρος είναι ο Οικονόμου, ένα ακόμα ανεπάγγελτο κομματόσκυλο ;; Όσο, σε κρίσιμες διοικητικές θέσεις, ανακυκλώνονται, τα ίδια και τα ίδια, άχρηστα κομματόσκυλα, αφισοκολλητές, πρόεδροι νεολαιών κλπ, μην περιμένετε άσπρη μέρα !! έχεις και τους τσίπρες μετά και λένε όχι στις ιδιωτικοποιήσεις... (για να συνεχίσουν να μετακινούνται τζάμπα, όπως έχουν μάθει)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. η απάντηση επομένως στο ερώτημα-σύνθημα, που θέτουν οι "αναρχικοί" της κακιάς ώρας : "'ένα εισιτήριο αξίζουν οι ζωές μας ;", είναι ΟΧΙ ! Τόσο, τις κοστολογείτε ΕΣΕΙΣ οι ίδιοι, με τις σκέψεις και τις πράξεις σας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.