Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 27 Ιουνίου 2013

"άγνωσται αι βουλαί του Κυρίου" !

   Σήμερα και επειδή δεν υπάρχει νομική επικαιρότητα, θα ασχοληθώ με ένα άσχετο, φιλοσοφικού-θεολογικού περιεχομένου, ζήτημα, που προέκυψε τις τελευταίες μέρες, μετά το πολύνεκρο τροχαίο, στον Άγιο Στέφανο Αττικής, με θύματα 4 νεαρά κορίτσια και μία έγκυο γυναίκα !
   Δεν είμαι θεολόγος, ξαναλέω, ούτε κατέχω την Αλήθεια του Θεού, ωστόσο δεν άντεξα, να μην σχολιάσω, διότι κάπου πήρε το μάτι μου, φευγαλέα, κάτι σχόλια, του τύπου "δεν υπάρχει Θεός" και ένα σωρό άλλες μαλακίες, που λέγονται, σε τέτοιες περιπτώσεις, από άτομα, που απλά θέλουν να πλειοδοτήσουν σε συμπόνοια.
   Καλά για τους δημοσιογραφίσκους, δεν το συζητώ, που στερεότυπα και σταθερά, μιλάνε σε τέτοιες περιπτώσεις, για "τραγωδίες" κλπ, αντί να περιγράψουν, ως όφειλαν, το γεγονός και μόνον, χωρίς περιττά σχόλια !
   Σε όσους καραγκιόζηδες, τα βάζουν με το Θεό και αμφισβητούν, μετά από τέτοια γεγονότα, την ύπαρξή Του, ένα έχω να πω : ΤΩΡΑ, μέσα από αυτά τα συμβάντα, είναι ακριβώς, που αναδεικνύεται Η ΥΠΑΡΞΗ ΤΟΥ, όταν συμβαίνουν πράγματα, που το (πολύ) φτωχό μυαλουδάκι σας, ΔΕΝ μπορεί να εξηγήσει...
    Ποιοι είμαστε εμείς, που θα κρίνουμε το Θεό και αν δρα σωστά ή όχι ;; Καταλαβαίνουν, όσοι το κάνουν, το μέγεθος της ύβρεως ; Δε σου λέω να φτιάξεις ένα σύμπαν και εσύ, που να λειτουργεί ΤΟΣΟ ΤΕΛΕΙΑ, μέχρι την τελευταία λεπτομέρεια, αλλά προσπάθησε να φτιάξεις ένα κουνούπι ή ένα φυτό, από το μηδέν ! Θα τα καταφέρεις ;; (χαχα)
   Ο Θεός κάνει κουμάντο και αποφασίζει, όπως Εκείνος κρίνει και ΟΛΕΣ οι αποφάσεις του, είναι σωστές και τέλειες : κρατάει στα χέρια Του, ένα βιβλίο, με ΟΛΑ τα ονόματα των ζωντανών και σβήνει, κατά βούληση και όποτε Εκείνος αποφασίσει, ορισμένα από αυτά !
    Ποτέ δεν αδικεί ο Θεός και ποτέ δεν κάνει λάθη, αφού ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΕΙΟΣ και ΑΨΟΓΟΣ, δεν είναι ούτε αμαρτωλός, ούτε πεπερασμένος, ούτε "μισός", όπως ο άνθρωπος...
    Αν θέλετε να πάμε την κουβέντα και ένα βήμα παραπέρα, ας πούμε και σε ποιές περιπτώσεις, ο Θεός, αποφασίζει να κόψει το νήμα της (εδώ) Ζωής κάποιου, μιλώντας γενικά και όχι συγκεκριμένα, για το τροχαίο αυτό, αν και ο καθένας μπορεί να κάνει ελεύθερα, όποιους συνειρμούς θέλει :
-Μία περίπτωση, ειδικά όταν κανείς "φεύγει" νέος, είναι όταν τα άτομα αυτά, έχουν αρχίσει να εξωκύλουν από τον ίσιο δρόμο και είναι βέβαιο, πως αν συνεχίσουν έτσι, θα καταλήξουν στην Κόλαση, οπότε ουσιαστικά, ο Θεός, με τον τρόπο αυτό, τους σώζει και τους παίρνει κοντά Του, έτσι αυτό που μοιάζει με τραγωδία ή αδικία, είναι ουσιαστικά η μεγαλύτερη ευλογία...
-Μία άλλη κατηγορία, είναι αυτοί, που κάνουν ξανά και ξανά, τα ίδια σφάλματα και αμαρτίες, δείχνουν αμετανόητοι και αδιόρθωτοι, διότι ο Θεός, δεν θέλει το θάνατο του αμαρτωλού, ως γνωστόν, μέχρι να μετανοήσει και να ξαναμπεί στον δρόμο Του, ωστόσο δεν μπορεί να περιμένει και αιώνια..., έχει ανάγκη να καθαρίζει τον (εδώ) κήπο Του, που και που, από τα "ζιζάνια".
      Η διαφορά, ανάμεσα στις 2 γενικές, ως άνω, κατηγορίες, είναι πως οι πρώτοι πάνε στον Παράδεισο, ενώ οι δεύτεροι στην Κόλαση !
      Επομένως, η μόνη (πραγματική) τραγωδία, είναι όταν κανείς πεθαίνει, γεμάτος αμαρτίες, χωρίς να έχει μετανοήσει, εξομολογηθεί και αλλάξει (έμπρακτα)...

Υ.Γ και φυσικά όλα αυτά, είναι ΜΑΘΗΜΑΤΑ, αφορμές για προβληματισμό και παραδειγματισμό και όχι για ανούσια σχόλια, τύπου "δεν υπάρχει Θεός" και ως γνωστόν, όποιος δε μαθαίνει, π(Ε)αθαίνει


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.