Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 21 Ιουνίου 2013

"μωραίνει Κύριος ον βούλεται απωλέσαι"..

  Το γνωμικό αυτό ταιριάζει γάντι, στο μπαρμπά Φώτη, ο οποίος χθες ουσιαστικά υπέγραψε την πολιτική του καταδίκη, το τέλος της πολιτικής του καριέρας, με τόσο άδοξο και άσχημο τρόπο, παρασύροντας στο βυθό και τα λοιπά στελέχη της ΔΗΜΑΡ...
   Η αυτοκτονική στάση, που κράτησε τελικά και το αδικαιολόγητο πείσμα, υπεράσπισης των τρωκτικών της ερτ, δεν ξέρω αν οφείλεται σε ψυχρούς υπολογισμούς ή σε παραξενιές της τρίτης ηλικίας, που διανύει, ωστόσο μικρή πλέον σημασία έχουν τα κίνητρα !
   Αυτό που απέδειξε είναι ότι αυτός και το κόμμα του, απλά είναι "λίγοι", έως εκεί μπορούν, τι να κάνουμε, ο καθένας έχει τα όριά του και 1 χρόνο, που έμειναν στην (συ)κυβέρνηση, πάλι πολύ τους είναι...
   Πλέον, βαδίζει στα χνάρια του Καρατζαφέρη, στα χνάρια της λησμονιάς και του περιθωρίου, όπως εκείνος έμεινε μόνο με τον Αϊβαλιώτη, έτσι και ο πάστορας θα μείνει με το πουλέν του, τον Παπαδόπουλο, που αγαπάει τόσο πολύ τα τζιν παντελόνια, που δεν μπορεί να τα αποχωριστεί !
   Φυσικά, όσοι βουλευτές της Δημαρ, είναι έξυπνοι, θα κοιτάξουν να βρουν στέγη αλλού, κυρίως φυσικά στο ΠΑΣΟΚ, προκειμένου να έχουν ελπίδες να επανεκλεγούν.
    Σε τελική ανάλυση, η τραγική και αυτοκτονική στάση του πάστορα, ΜΟΝΟ καλό έκανε στη χώρα και στην κυβέρνηση, που θα απαλλαγεί, από βαρίδια, τύπου Μανιτάκη και Ρουπακιώτη και θα μπορέσει να συνεχίσει το έργο της, χωρίς τις γεροπαραξενιές του μπαρμπα-φώτη, ο οποίος νόμιζε ότι με 6%, μπορεί να κάνει κουμάντο (χαχα) !!
    Το ΠΑΣΟΚ και ο Βενιζέλος, αν και αμφιταλαντεύτηκαν, τελικά κράτησαν την υπεύθυνη και γενναία στάση, που έπρεπε, για το καλό της πατρίδας, αφού οι εκλογές τώρα, δεν θα ήταν απλά καταστροφικές, αλλά κάτι πολύ χειρότερο, σε μια χρονιά με ρεκόρ τουριστικών αφίξεων, όλων των εποχών.
     Φυσικά και εδώ, μικρή σημασία έχουν τα (ιδιοτελή) κίνητρα του ΠΑΣΟΚ, ότι δηλαδή δεν θέλουν εκλογές, για να μην καταποντιστούν, ειδικά αυτός ο Λοβέρδος έχει καταντήσει γραφικός, διότι όποτε και αν γίνουν οι εκλογές, αν κατέβει με δικό του κόμμα, θα πάει άκλαφτος !
     Σημασία έχει ότι ο βενιζέλος και οι βουλευτές του, πήραν την ΣΩΣΤΗ απόφαση, τόσο για τους ίδιους, όσο και για τη χώρα, που κινδυνεύει, από τα δύο άκρα (σύριζα-Χ.Α) και κατάλαβαν ότι δεν θα είχε νόημα να βρυχώνται, ως γερασμένα-προς απόσυρση, "λιοντάρια" (βλ. κουβέλης).
      Είναι καιρός και το ΠΑΣΟΚ, να κόψει επιτέλους τον ομφάλιο λώρο του παπανδρεϊσμού, που κατέστρεψε την Ελλάδα και να γίνει ένα νέο, σύγχρονο κόμμα, προσαρμοσμένο στις σύγχρονες και τις μελλοντικές απαιτήσεις !
      Η κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, μπορεί να εξαντλήσει την τετραετία και να κερδίσουν μαζί τις επόμενες εκλογές, άνετα, εφόσον προχωρήσουν οι αναγκαίες μεταρρυθμίσεις και το "ξαλάφρωμα" της υγιούς κοινωνίας, από τα τρωκτικά, του ευρύτερου δημόσιου τομέα, διότι η ερτ (πρέπει να) είναι η αρχή, όχι το τέλος, για το ξήλωμα του πουλόβερ της διαφθοράς και της διαπλοκής...
      Σήμερα, ξημέρωσε η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ μέρα του χρόνου και το μόνο, που μπορώ να πω, κλείνοντας, είναι : "Καληνύχτα κυρ-Φώτη !" (ειρωνεία ότι το όνομά του, μιλάει για φως, αλλά ζει στο σκοτάδι)






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.