Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 5 Ιουνίου 2013

θέλετε λεφτά ή όχι ;;

   Τι να πρωτοπεί κανείς, για "το μόρφωμα", που θέλει να λέγεται ελληνικό κράτος ; Ενώ έχει πτωχεύσει και χρωστάει παντού και προφανώς έχει άμεση ανάγκη από έσοδα, κάνει τα πάντα, για να ταλαιπωρεί αυτούς, που (αναγκαστικά φυσικά) πληρώνουν !
   Φαντάζομαι, όλοι λίγο-πολύ, έχουμε αντίστοιχες εμπειρίες, όπως τώρα, που ζητάνε από παππούδες και γιαγιάδες 90 ετών, να πάνε να βγάλουν κλειδάριθμους, μέσω ίντερνετ και άλλα τραγικά.
   Χθες λοιπόν, ήθελα να κλείσω το φάκελλο μιας υπόθεσης και χρειαζόμουν το δικαστικό ένσημο : πήγα κατά τις 09:30 π.μ στο κτίριο 12, πρώτος όροφος, της πρώην σχολής Ευελπίδων και είδα να περιμένουν καμιά 20 άτομα, τουλάχιστον και η ουρά προχωρούσε με ρυθμούς χελώνας.
    Ρώτησα έναν συνάδελφο, ο οποίος μου είπε (καλόπιστα φαντάζομαι) ότι μπορείς να πας, για να μην περιμένεις και στην εφορία, πιο κάτω ! Πήγα λοιπόν, στο γκισέ και ο υπάλληλος της ΔΟΥ, μου είπε ότι δεν πουλάνε δικαστικό ένσημο, εκεί, αλλά μόνον στο κτίριο 12...
    Το γέλιο, όμως είναι αλλού : πάνω στο γραφείο του, κάτω κυριολεκτικά από τα χέρια του, υπήρχαν δεκάδες παράβολα δικαστικού ενσήμου, τα ίδια δηλαδή με αυτά, που προμηθεύεσαι από το κτίριο 12 και από ..ιδιώτες, μεταπωλητές (χαχα), παρόλαυτά, δήλωνε αναρμόδιος !!
    Δεν μπορεί -φαίνεται- να καταλάβει και αυτός, ότι από τα χρήματα αυτά, που πληρώνει ο διάδικος (αναγκαστικά), θα πληρωθεί ο μισθός του, ο μισθός του βο(υ)λευτή, που τον διόρισε και οι μισθοί χιλιάδων άλλων αργόμισθων και "εξαφανισμένων" υπαλλήλων...
     Για να μην πολυλογώ, ξαναγύρισα στο κτίριο 12, όπου φυσικά η ουρά είχε μεγαλώσει και έτσι, επειδή δεν μπορεί να τρώμε τη μισή μέρα σε ουρές, προκειμένου να πληρώσουμε το χρεοκοπημένο ελληνικό "κράτος", αναγκάστηκα να απευθυνθώ στους κυρίους και τις κυρίες, που πουλάνε δικαστικό ένσημο, με το αζημίωτο, ήτοι με προμήθεια.
    Εκεί λοιπόν ανακάλυψα ότι ΟΛΟΚΛΗΡΟ το λεκανοπέδιο Αττικής, με δεκάδες δικαστήρια, εξυπηρετείται από 2 υπαλλήλους, που κατοικοεδρεύουν στο κτίριο 12 (χθες έτυχε να απουσιάζει κιόλας ο ένας)!! Πουθενά αλλού, σε όλη την Αττική, σε καμία ΔΟΥ κλπ, δεν μπορείς να προμηθευτείς το δικαστικό ένσημο, αν δεν θέλεις να πληρώσεις "καπέλο" σε ιδιώτες-μεταπωλητές.
    Για να μιλήσουμε και με αριθμούς, για αιτούμενο ποσόν 45.000 ευρώ, το δικαστικό ένσημο, κανονικά, είναι κάτι λιγότερο από 500 ευρώ, αλλά πλήρωσα επιπλέον άλλα 40 κάτι, επειδή δεν ήθελα και δεν μπορούσα να περιμένω 2 ώρες στην ουρά του κτιρίου 12 !
    Είσαι κράτος-εξουσία και θέλεις να τα παίρνεις από παντού, ακόμα και από τον πολίτη, που κυνηγάει το δίκιο του και κάποια χρήματα, που του οφείλει κάποιος άλλος, ωστόσο μην τον δυσκολεύεις, απλοποίησε τους εισπρακτικούς μηχανισμούς, μην διώχνεις τους "πελάτες", που θέλουν να σου δώσουν τα ωραία τους χρήματα ! Ε, λογικό δεν ακούγεται ; (χαχα-γελάω, επειδή εκεί που τελειώνει η λογική, αρχίζει το ελληνικό κράτος-κωλοχανείο)



 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.