Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 23 Μαΐου 2013

άλλοι ληξιπρόθεσμα και άλλοι ...ληγμένα !

   Ενώ χιλιάδες πολίτες, περίμεναν πως και πως, να υπάρξει μια ρύθμιση, για τα ληξιπρόθεσμα χρέη προς εφορίες και ασφαλιστικά ταμεία, να κάνει αυτήν την περιβόητη "Νέα Αρχή", διότι κανένας φυσιολογικός άνθρωπος δε θέλει να χρωστάει (οι περισσότεροι, σχεδόν όλοι, είναι θύματα της ύφεσης και της ίδιας της κυβερνητικής πολιτικής), ο θησαυρός αποδεικνύεται μάλλον ..άνθρακες !
   Με καθυστέρηση, μαθαίνουμε ότι τελικά, για να μπεις στη νέα ρύθμιση για τα ληξιπρόθεσμα, απαιτούνται τόσες, περιττές και ανώφελες, προϋποθέσεις και διαδικασίες, που μάλλον το όφελος, για τα δημόσια ταμεία, θα είναι ελάχιστο, αν επιμείνουν.
   Αντί να διευκολύνουν τον κόσμο να πληρώσει, βάζουν γραφειοκρατικά εμπόδια και ζητούν "φακελώματα" και άλλες αηδίες, κάνοντας τη ζωή τους δύσκολη και τη δικιά μας, δυσκολότερη !
   Είναι τόσο δύσκολο τελικά, ο κρατικός μηχανισμός, να λειτουργήσει απλά και λογικά (ρητορικό ερώτημα) ; Σε τελική ανάλυση, θέλετε λεφτά ή όχι ; Γιατί βάζετε περιττά εμπόδια ;;
   Αυτή τη στιγμή, χρωστάω στο Ταμείο Νομικών (όπως και το 30% τουλάχιστον των δικηγόρων και σίγουρα η πλειοψηφία των μη έμμισθων) -στην εφορία ακόμα όχι- και για να καταλάβετε τι εννοώ, πήγα τις προάλλες στο Ταμείο, για να μάθω τι ακριβώς χρωστάω !
    Αυτό, που ανακάλυψα, είναι πως, εν έτει 2013, τα ασφαλιστικά ταμεία, το συγκεκριμένο τουλάχιστον, δεν έχει μηχανοργάνωση, on line σύστημα, ώστε να μπει ο υπάλληλος και να σου πει τι οφείλεις, όλα γίνονται με το χέρι, όπως πριν 50 χρόνια και εκτός αυτού, το ταμείο νομικών, έχει ΕΝΑΝ μόνον λογαριασμό, σε μία μόνον τράπεζα...
    Δεν θα ήταν προτιμότερο και πιο λογικό, να υπάρχει on line σύστημα, όπου να μπορεί να μπαίνει ο κάθε ασφαλισμένος, με τον αριθμό μητρώου του και να βλέπει ανά πάσα στιγμή τι χρωστάει και παράλληλα, πέντε-δέκα λογαριασμοί σε διαφορετικές τράπεζες, όπου θα μπορεί να πηγαίνει και να κάνει κατάθεση και να ενημερώνεται αμέσως το σύστημα ;   
     Οι καταθέσεις δεν χρειάζεται να είναι ισόποσες, γιατί να είναι ισόποσες ; Αυτό το μήνα μπορώ να δώσω π.χ 50, τον άλλο 100 και τον επόμενο 500 ευρώ, ο ελεύθερος επαγγελματίας δεν έχει σταθερό εισόδημα, το νόημα είναι, να μηδενίσει ο "λογαριασμός", να εξοφληθεί το χρέος ή κάνω λάθος ; Το πώς, γιατί να στο επιβάλει το κράτος, με τόσο αυστηρά μάλιστα πλαίσια ;;
     Πρέπει επιτέλους και το κράτος να λειτουργεί πιο ευέλικτα, χωρίς τις αγκυλώσεις και τις κακές νοοτροπίες του παρελθόντος, όταν θες να πετύχεις ένα στόχο, εν προκειμένω να αυξήσεις τα έσοδα των ασφαλιστικών ταμείων, που έχουν βουλιάξει, οφείλεις να το κάνεις, με τον πλέον ευέλικτο, σύγχρονο, αποτελεσματικό και φιλικό, προς τους πολίτες, τρόπο.
     Δηλαδή, για να καταλάβω, η διαμόρφωση του νόμου, για τα ληξιπρόθεσμα, με τίτλο "Νέα Αρχή", καθυστέρησε τόσο πολύ, για να δούμε τελικά αυτό το έκτρωμα ;!

Υ.Γ1 : Κρατάω μια μικρή επιφύλαξη, σε περίπτωση, που το ταμείο νομικών, έχει on line σύστημα, για να μην εκτεθώ, δεν είμαι σίγουρος, αλλά αυτήν την εντύπωση αποκόμισα, από την επίσκεψή μου !
Υ.Γ2 : Για όσους δεν το ξέρουν, εμείς οι δικηγόροι, πληρώνουμε τις ασφαλιστικές εισφορές ΟΛΟΚΛΗΡΟΥ του χρόνου, στις αρχές του επόμενου (πάντα δίνεται παράταση έως 30/6). Αυτό δεν ξέρω, αν συμβαίνει σε άλλα ταμεία, το λογικό και το πρέπον, θα ήταν οι εισφορές να καταβάλλονται, σε πιο τακτά διαστήματα, π.χ ανά 3 μήνες ή πλέον, όποτε έχει ο καθένας, σύμφωνα με τα παραπάνω, σε τράπεζες, ταχυδρομεία κλπ, όπως όλοι οι λογαριασμοί !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.