Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 2 Μαΐου 2013

το ξύλο βγήκε από τον Παράδεισο ;;

   Τις τελευταίες μέρες, έκανε το γύρο του διαδικτύου, ένα βίντεο, στο οποίο μία κινέζα δασκάλα ενόργανης γυμναστικής, βρίζει και χτυπά τις νεαρές μαθήτριές της, όταν δεν εκτελούν καλά τις ασκήσεις.
   Οπωσδήποτε κανείς δεν μπορεί να είναι υπέρ της βίας ή να επικροτεί ανάλογες συμπεριφορές, ωστόσο τα αποτελέσματα των εθνικών ομάδων της Κίνας, (και) στο εν λόγω άθλημα, είναι εκπληκτικά και αναρωτιέται, αν τελικά ισχύει το "όπου δεν πίπτει λόγος, πίπτει ράβδος" και αν η -λελογισμένη- χρήση βίας, κινητοποιεί τον άνθρωπο και τον κάνει πιο υπεύθυνο !
    Ίσως δεν είναι τυχαίο, ότι σε ένα από τα πιο πλούσια και ακμάζοντα κράτη, στο μικρό κράτος της Σιγκαπούρης, ισχύει η λεγόμενη σωματική τιμωρία, ως ποινή στους εγκληματίες και έχει πολύ μικρά ποσοστά εγκληματικότητας...
     Που θέλω να καταλήξω ; Χωρίς να είμαι υπέρ της βίας, ξαναλέω, ασυναίσθητα, βλέποντας το βίντεο, σκέφτηκα τι ξύλο θα έπρεπε να τρώνε οι έλληνες πολιτικοί, από τους τροϊκανούς εκπαιδευτές τους ;
     Όταν κάνεις συνέχεια τα ίδια λάθη, όταν άλλα συμφωνείς-υπογράφεις και άλλα κάνεις, όταν κοροϊδεύεις ότι κάνεις μεταρρυθμίσεις και δεν κάνεις (βλέπε πόσο χρόνος χρειάστηκε, για να μπουν οι ΔΕΚΟ στο ενιαίο μισθολόγιο), όταν χρειάζονται χρόνια ολόκληρα, για να γίνει μια ιδιωτικοποίηση (π.χ η ιδιωτικοποίηση της ΕΥΑΘ, ακούγεται από το 2008, τουλάχιστον) μήπως θα έπρεπε και η τρόϊκα να αλλάξει τροπάριο και τακτική ;
     Εδώ μόλις γίνει κάτι θετικό, αμέσως επικρατεί άκρατος ενθουσιασμός, άρχισαν να μιλάνε για δύο δόσεις μαζί, αμέσως μετά την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου και γενικά φαίνεται ότι η χαλάρωση επέρχεται πολύ γρήγορα στην Ελλάδα.
     Τη στιγμή, που όλοι μιλάνε και όλοι θέλουμε μικρότερο Δημόσιο, περνάνε την τελευταία στιγμή (ν)τροπολογίες για μαζικές προσλήψεις στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, δήθεν για καταπολέμηση της ανεργίας και ενώ απολύουν -επιτέλους- τους επίορκους, μετά ανακοινώνουν προσλήψεις σε αναλογία 1 προς 1 !
     Ο κανόνας 1 προς 5, τι απέγινε ; Πως ξεχάστηκε, τόσο γρήγορα και σε τελική ανάλυση, ποιο θα είναι το δημοσιονομικό όφελος, εάν στη θέση κάθε επίορκου, που απολύεται, προσλαμβάνεται άλλος ; Εδώ η οικονομική και όχι μόνον, επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά...
     Οι αποκρατικοποιήσεις κινούνται με ρυθμό χελώνας και κάθε τόσο ακούμε για ευνοϊκούς όρους συνταξιοδότησης (!), τη στιγμή που το ελληνικό κράτος, πληρώνει 4,5 εκατομμύρια συντάξεις (μαζί με αυτούς που είναι "στην ουρά", έχουν καταθέσει τα χαρτιά τους), μιλάμε δηλαδή ότι -αναλογικά- 1 ΣΤΟΥΣ 2 ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ και είναι σαν να μην τρέχει τίποτα !!
      Δύο πράγματα μπορεί να συμβαίνουν : είτε περνάνε αυτά τα μέτρα, χωρίς την έγκριση της τρόϊκας, στα μουλωχτά, είτε μας δουλεύουν και οι δύο, δηλαδή και η κυβέρνηση και η τρόϊκα, εφόσον έχει δώσει τη συγκατάθεσή της, σε "μέτρα", που αυξάνουν την επιβάρυνση του κρατικού προϋπολογισμού, σε εποχή εξαιρετικής λιτότητας και μείωσης των εισοδημάτων.
      Το μόνο σίγουρο, είναι ότι αν οι κυβερνώντες, δεν παίρνουν από λόγια, χρειάζονται -μεταφορικά- να φάνε το ξύλο τους, να τους τραβήξει το αυτάκι ο Τόμσεν ή αν δεν μπορεί εκείνος, ας μας στείλουν "κινέζους εκπαιδευτές ενόργανης γυμναστικής"...!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.