Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 4 Απριλίου 2013

Ο πιο καλός ο μαθητής !

   Σίγουρα ΔΕΝ είναι ο Γιάννης ο Στουρνάρας ! Αν ο μικρός Γιαννάκης, πήγαινε σχολείο, θα τον έβαζε τιμωρία ο δάσκαλος και θα τον υποχρέωνε να γράψει στο μπλε τετραδιάκι του, την εξής φράση, 100 φορές : ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΕΞΟΔΑ, ΟΧΙ ΤΑ ΕΣΟΔΑ !!
   Πάνε 3 χρόνια σχεδόν, που η -εξωτερική- τρόϊκα, μας άνοιξε τα μάτια, ώστε να κάτσει επιτέλους κάτω το ελληνικό κράτος και να δει επιτέλους, ΠΟΥ ΠΑΝΕ τα χρήματα των φόρων και άλλων εσόδων, ποιοι και γιατί πληρώνονται από κρατικό-δημόσιο χρήμα, ωστόσο, η -εγχώρια- τρόϊκα, δε λέει να καταλάβει, ότι το πρόβλημα παραμένει η αλόγιστη σπατάλη και όχι τα έσοδα, που περιορίζονται συνεχώς, λόγω ύφεσης και έλλειψης ρευστότητας, στην αγορά.
   Αυτό αποδείχθηκε και χθες, αφού, παρά τους λεονταρισμούς και τις βαρύγδουπες δηλώσεις στα ΜΜΕ, ότι το χαράτσι θα βγει από τους λογαριασμούς της ΔΕΗ και ότι θα μειωθεί, έγινε ΤΟ ΑΚΡΙΒΩΣ ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΟ : και παραμένει στη ΔΕΗ και αυξάνεται !!
   Φαίνεται τελικά ότι οι πολιτικοί μας, έχουν τσακωθεί, έχουν πάρει οριστικά διαζύγιο, με την Αλήθεια και την αξιοπιστία...(τουλάχιστον ΜΗ μιλάτε, καλύτερα να μασάτε, για να μην εκτίθεστε).
   Ο κατακαημένος ελληνικός λαός, που του έλαχαν τέτοιοι "ηγέτες", υπομένει στωϊκά και πληρώνει, ναι πληρώνει, θέλετε από πατριωτικό καθήκον, θέλετε επειδή φοβάται ότι ο Στουρνάρας θα τους βάλει στη φυλακή, πάντως πληρώνει τις υποχρεώσεις του, με κόπο, θυσίες και αίμα, σε πολλές περιπτώσεις.
     Το ζήτημα είναι : που πάνε αυτά τα χρήματα ; έχουν αντίκρυσμα οι θυσίες του λαού ; έχει σταματήσει το πάρτυ της διαφθοράς, της διασπάθισης του δημόσιου χρήματος, οι αλόγιστες δαπάνες, οι διορισμοί από το παράθυρο, έχει μπει πάτος στο βαρέλι ή το νεράκι (θα) πάει χαμένο ;; (!).
     Στο θέμα του περιορισμού της σπατάλης και των δημόσιων δαπανών, έχουν γίνει, είναι η αλήθεια, σημαντικά βήματα, ωστόσο κανένας λογικός άνθρωπος, δεν μπορεί να πιστέψει ότι δεν υπάρχουν ακόμα περιπτώσεις κατασπατάλησης και διασπάθισης του δημοσίου χρήματος, ότι δεν υπάρχει ακόμα λίπος να καεί, ώστε να υπάρξει και ελάφρυνση στους φόρους.
      Υπάρχει ακόμα άνθρωπος, που να πιστεύει ότι χρεωκοπήσαμε, εξαιτίας της φοροδιαφυγής (που κανείς δεν την επικροτεί, φυσικά) και όχι εξ αιτίας της διαφθοράς, της διαπλοκής, των αθρόων προσλήψεων αργόμισθων, της έλλειψης ελέγχου των δαπανών, της ατιμωρησίας και της έλλειψης επενδύεων και ουσιαστικής παραγωγής ;;
      Το κακό μάλιστα, είναι ότι στην προσπάθεια περιορισμού των δαπανών, κόβουν περισσότερα, από εκεί που δεν πρέπει : από την υγεία και την παιδεία ! (και λιγότερα από εκεί, που πρέπει : τους βολεμένους, τους καλοζωϊσμένους, "τα δικά τους παιδιά", όλους εκείνους, που ευημερούν εις βάρος της κοινωνίας).
      Ο στόχος αύξησης των εσόδων, δεν είναι κακός, αλλά : 1. Πρώτα, πρέπει να μπει ο πάτος στις δαπάνες 2. Δεν μπορεί να έρθει η αύξηση, με νέους φόρους, από μία κοινωνία, που υποφέρει και έχει εξαντληθεί φοροδοτικά και 3. Χρειάζεται ΑΝΑΠΤΥΞΗ, επενδύσεις και ουσιαστική παραγωγή, για να αυξηθούν τα έσοδα του Κράτους και το ΑΕΠ (αγροτικά προϊόντα, πετρέλαια, αέρια, μεταλλεύματα-πρώτες ύλες κ.ο.κ).
       Έχω αρχίσει και σκέφτομαι, με αυτά που γίνονται τελευταία, το εξής τραγελαφικό σενάριο, που δεν απέχει και πολύ από την πραγματικότητα : Αντί να συμμορφωνόμαστε εμείς, με τις απαιτήσεις των δανειστών, στο τέλος, θα αρχίσουν να προσαρμόζονται εκείνοι (!) στην ελληνική πραγματικότητα και στις δικές μας ορέξεις (χαχα).
       Θα πρόκειται για μία ακόμα παγκόσμια πρωτοτυπία των ελλήνων, ένα ακόμα "κατόρθωμα", να φέρουμε το ΔΝΤ στα "νερά μας", να αποτύχει το πρόγραμμα, με συνυπαιτιότητα των ιδίων, των δανειστών.
        Έχουμε την ευλογία, αλλά και την κατάρα, να ζούμε σε μία πανέμορφη χώρα, όπου ο ήλιος λάμπει ΟΛΟ το χρόνο και είναι δύσκολο να είσαι πειθαρχημένος, να δουλέψεις, να μπεις σε προγράμματα κλπ., η θάλασσα είναι παντού γύρω μας και σε καλεί να την απολαύσεις, όχι μόνο το καλοκαίρι, να βγεις έξω, να περπατήσεις, να ταξιδέψεις κλπ και ΦΟΒΑΜΑΙ μήπως τελικά οι "σειρήνες" της Ελλάδας, ξελογιάσουν τους τροϊκανούς και εξωκείλει το πρόγραμμα...

Υ.Σ  μία λύση θα ήταν να αλλάζουν οι απεσταλμένοι της τρόϊκα, συνεχώς και σύντομα, προτού προλάβουν να γίνουν "'ελληνες", προτού μάθουν τι θα πει καλοπέραση (χαχα-είναι αστείο αλλά και ΣΟΒΑΡΟ μαζί, προσοχή, μόνον όποιος έχει ζήσει στην Ελλάδα, μπορεί να καταλάβει τι εννοώ).
 

1 σχόλιο:

  1. Ο σκουλαρικάς Μηλιός του σύριζα, που κοιμάται και ονειρεύεται ότι έγινε υπουργός οικονομικών, δήλωσε ότι το πρόβλημα, είναι τα μικρά έσοδα και όχι οι δαπάνες ! Πέρα από το χαβαλέ και το δικαίωμα του καθενός να λέει το μακρύ και το κοντό του, εδώ τα πράγματα είναι σοβαρά : η κάθε ψήφος, πλέον, είναι κρίσιμη και από το αποτέλεσμα των επόμενων εκλογών, όποτε γίνουν, εξαρτάται εν πολλοίς, η επιβίωσή μας ως κράτους και ως έθνους. Τυχόν νίκη του σύριζα, θα έθετε σε κίνδυνο, ακόμα και την ίδια την υπόσταση του ελληνικού κράτους, διότι ο λύκος (τουρκία) στην αναμπουμπούλα χαίρεται, οπότε όποιος νομίζει ότι ο σύριζα θα του λύσει τα (όποια, οικονομικά ή ψυχολογικά) προβλήματα, ας το ξανασκεφτεί, διότι ΤΙ να τα κάνεις τα λεφτά (που ούτως ή άλλως, ΔΕΝ θα δώσει ο τσίπρας, αφού δεν μπορεί να ..τα γεννήσει) αν δεν έχεις πατρίδα, κράτος, αν ξαφνικά αφεντικό σου, γίνει ένας τούρκος και γυρίσουμε 500 χρόνια πίσω, στο ραγιαδισμό...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.