Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 17 Απριλίου 2013

Το Γαλάτικο χωριό και άλλα παραμυθάκια...!

    Οι κάτοικοι των χωριών της Χαλκιδικής, πέριξ των μεταλλείων, έχουν βαλθεί να μας αποδείξουν ότι είναι αυθεντικοί απόγονοι του Μεγάλου Αλεξάνδρου, ωστόσο φοβάμαι, με ΛΑΘΟΣ τρόπο !
    Πολλά λέχθηκαν και λέγονται για τη σύλληψη και προφυλάκιση 2 κατηγορουμένων, για την επίθεση στις Σκουριές, αρκετά από τα οποία προσβάλλουν τη νοημόσύνη μας και την κοινή λογική.
    Προφανώς, τα στοιχεία (ενδείξεις) ενοχής κρίθηκαν αρκετά, από τις Αρχές και δεν θέλω να μπω στην ουσία της υπόθεσης, διότι δε γνωρίζουμε τη δικογραφία και τις λεπτομέρειες, ωστόσο ακούστηκαν "επιχειρήματα" υπεράσπισης τραγελαφικά : κατηγορήθηκαν οι Αρχές ότι τους συνέλαβαν νύχτα και ότι είναι οικογενειάρχες κλπ.
     Αναρωτιέται έτσι κανείς : οι "οικογενειάρχες" είναι όλοι νομοταγείς ; Προχθές συνελήφθη ένας τελειωμένος "οικογενειάρχης" να μεταφέρει ναρκωτικά και μέσα στο αυτοκίνητο, μαζί με τα ναρκωτικά, είχε τη γυναίκα και τα ..2 ανήλικα παιδιά τους ! Οι φύλακες, που δέχτηκαν την επίθεση, δεν έχουν μήπως οικογένειες ; Μήπως η επίθεση έγινε μέρα-μεσημέρι, δεν έγινε μέσα στο μαύρο σκοτάδι ;
     Η δράση προκαλεί αντίδραση, η οργανωμένη πολιτεία-κοινωνία, δεν μπορεί να ανέχεται εγκληματικές συμπεριφορές και να μην τιμωρεί τους δράστες, δεν μπορεί οι αληθινά νομοταγείς πολίτες και οικογενειάρχες να βρίσκονται στο έλεος του κάθε εγκληματία, που καίει και απειλεί ανθρώπινες ζωές !
      Δεν ξέρω ακόμα, αν επί της ουσίας, έχουν δίκιο όσοι διαμαρτύρονται (μαθαίνω ότι η απόφαση του ΣτΕ είναι ΥΠΕΡ των μεταλλείων), ωστόσο ο τρόπος αντίδρασης, όχι μόνον δεν είναι σωστός και ενδεδειγμένος, αλλά έτσι ΧΑΝΕΤΑΙ το δίκιο, ακόμα και αν υπήρχε.
      Με έκνομες-εγκληματικές πράξεις, σε βάρος ιδιωτικής ή δημόσιας περιουσίας (βλέπε αστυνομικό τμήμα), δε λύνεται κανένα πρόβλημα : με το κάψιμο του τμήματος, λύθηκε η σύμβαση μίσθωσης και ένας συγχωριανός τους, έχασε ένα εισόδημα, που είχε από μισθώματα, αύριο, αν γίνει κάποιο έγκλημα, θα λένε : που είναι η Αστυνομία, να μας προστατεύσει ;; (χαχα). Βγάζουν μόνοι τους τα μάτια τους, στρέφονται εναντίον του εαυτού τους και δεν το καταλαβαίνουν !
      Με αυτές τις ενέργειες, ουσιαστικά δικαιώνεται η Αστυνομία και οι διωκτικές αρχές, να συνεχίσουν τις συλλήψεις, τις προφυλακίσεις κλπ., διότι φυσικά όλοι θυμόμαστε ότι στην επίθεση συμμετείχαν ΠΟΛΛΟΙ περισσότεροι, από τους 2, που προφυλακίστηκαν.
      Συνήθως έτσι γίνεται, δεν την πληρώνουν όλοι, αλλά ορισμένοι, ωστόσο ούτε αυτό μπορεί να αποτελέσει "επιχείρημα" του τύπου : γιατί εμάς και όχι και τους άλλους, διότι δεν υπάρχει ισότητα στην παρανομία...!
      Μακάρι να αποδειχθούν αθώοι οι προφυλακισθέντες, ωστόσο είναι ανάγκη να επικρατήσει νηφαλιότητα και σύνεση και να πέσουν οι τόνοι, διότι ακούω για προσφυγές στον Άρειο Πάγο, για αντιδικονομικές πρακτικές εις βάρος των δικαστών, πράγματα μη σοβαρά και ανώφελα.
      Η αίσθησή μου, είναι πως η Δικαιοσύνη κινήθηκε ορθά και ψύχραιμα, παρά το κλίμα και την ατμόσφαιρα, που πήγαν κάποιοι να δημιουργήσουν και τις κραυγές αυτών που "έπεσαν από τα σύννεφα με τις συλλήψεις κλπ", λες και δεν ήξεραν πρόσωπα και καταστάσεις.
       Μου θυμίζει τα πανό, που βλέπω συνεχώς τελευταία, σε γήπεδα και γράφουν οι χούλιγκανς-οπαδοί-φανατικοί : "λευτεριά στον άδικα προφυλακισμένο τάδε" ! ΟΚ, αφού το λέτε εσείς...
       Φοβάμαι πως όσοι αισθάνονται το αίμα τους να βράζει, όσοι νιώθουν Γαλάτες, που ζουν στην Ρωμαϊκή αυτοκρατορία, είναι καιρός να αναθεωρήσουν, να επιστρέψουν στην πραγματικότητα και στη νομιμότητα..!








 

1 σχόλιο:

  1. δεν ανέφερα τυχαία το παράδειγμα των γηπέδων, διότι είναι προφανές και κοινό μυστικό, ότι η βία και η εγκληματικότητα στα γήπεδα, δεν περιορίζεται εκεί, αλλά συνέχεται και συνεχίζεται και με τη βία εκτός γηπέδων, σε πορείες, συγκεντρώσεις και άλλες εγκληματικές πράξεις. Οι "μπαχαλάκηδες" και οι εγκληματίες δρουν εντός και εκτός γηπέδων ! Το τι ωθεί αυτά τα άτομα, να έχουν τόσο μίσος και τάσεις καταστροφής, είναι σίγουρα μία ΤΕΡΑΣΤΙΑ συζήτηση, ψυχολόγων, κοινωνιολόγων, θεολόγων κλπ, που εκφεύγει από τα όρια της παρούσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.