Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 12 Μαρτίου 2013

ποιος φταίει τελικά ;; εμείς ή αυτοί ;

  Η τακτική της μετάθεσης των ευθυνών μας, στους άλλους, είναι ιδιαίτερα προσφιλής στην Ελλάδα, αντίθετα είναι άγνωστη η έννοια "ατομική-προσωπική ευθύνη", "αίσθηση καθήκοντος και χρέους" !
  Το ζήτημα αυτό, (το έχω ξανασχολιάσει) αναφέρεται στις περιπτώσεις, όπου βγαίνει στη φόρα ένα από τα ατελείωτα σκάνδαλα και οι μισοί κράζουν τους υπαίτιους-πολιτικούς (βουλευτές, νομάρχες, δημάρχους, υπουργούς κ.ο.κ) και οι άλλοι μισοί λένε "εσείς φταίτε, που τους ψηφίζατε".
   Το παραμύθι αυτό, πρέπει να τελειώνει μία και καλή : γιατί πρέπει να φταίω, αν κάποιος υφάρπαξε την ψήφο μου, με ψέμματα, αν άλλα υποσχέθηκε και άλλα έκανε, αν ήταν ή έγινε μετά προδότης της ίδιας της πατρίδας του ;
    Στο κάτω-κάτω, τους υποψήφιους βουλευτές κλπ, δεν τους επιλέγει ο λαός, αλλά τα κόμματα, εμείς απλά επιλέγουμε κάποιους από τους προ-επιλεγέντες (με κριτήρια, που μόνο ..τα κόμματα γνωρίζουν).
     Στην πορεία λοιπόν, αν ο βουλευτής που "σταύρωσα", κλέβει το δημόσιο χρήμα, διορίζει κόσμο από το παράθυρο, βλάπτει τα εθνικά συμφέροντα κ.ο.κ, γιατί θα πρέπει να απολογηθώ, που τον ψήφισα ; Προφανώς, δεν τον ψήφισα για να κάνει αυτό...Αν κάποιοι είναι κλέφτες και απατεώνες και ο κόσμος συνεχίζει να τους ψηφίζει, εκεί, ναι, υπάρχει σίγουρα ένα μερίδιο ευθύνης, αλλά στο κάτω-κάτω δεν είναι και πολλές οι επιλογές, που έχει !
     Αν οι αιρετοί άρχοντες είναι προδότες, δε σέβονται τον όρκο τους, το Σύνταγμα και τους Νόμους, είναι δυνατόν να πουν, απολογούμενοι, ρωτήστε αυτούς που μας ψήφισαν ; Τι είναι αυτά ;;!!
    Ο κάθε ένας που επιλέγεται να κάνει μία δουλειά, οφείλει, αν είναι ευσυνείδητος και υπεύθυνος, να την κάνει σωστά, για αυτό πληρώνονται οι πολιτικοί (αδρότατα), αλλά ακριβώς επειδή δεν υπάρχει καθόλου τσίπα, υπευθυνότητα και αίσθηση καθήκοντος, πάμε στα βράχια.
     Είναι ποτέ δυνατόν να μην φταίει ο υδραυλικός, ο ηλεκτρολόγος, ο δικηγόρος, ο γιατρός και πάει λέγοντας, όταν δεν κάνει σωστά τη δουλειά του, αλλά να φταίει ..ο πελάτης, που τον διάλεξε ;; (!)  
     Είναι σαν να κατηγορούμε το θύμα του βιασμού και όχι το δράστη, επομένως αυτή η κουβέντα πρέπει να κλείσει οριστικά και για πάντα !
      Όταν ο πολιτικός, κάθε είδους, που επιλέχθηκε και πληρώνεται, για να κάνει μία δουλειά, δεν την κάνει σωστά ή είναι διεφθαρμένος ή λαμόγιο ή ανεύθυνος ή ανίκανος ή ανεπαρκής, φταίει Ο ΙΔΙΟΣ και μόνον και πρέπει να πηγαίνει σπίτι του, το συντομότερο.
      Η ευθύνη μου, εξαντλείται, την ώρα της κάλπης, από κει και μετά, δεν είμαι υποχρεωμένος, ούτε να ελέγχω (να είμαι δηλαδή πάνω από το κεφάλι) αυτόν που ψήφισα, ούτε να δίνω οδηγίες πως θα κάνει τη δουλειά ΤΟΥ, υποτίθεται ότι την ξέρει και οφείλει να την κάνει σωστά.
     Αυτό το νόημα δεν έχει η διασπορά των αρμοδιοτήτων και η διάκριση των επαγγελμάτων ; αν ο καθένας έκανε σωστά τη δουλειά του, δεν θα υπήρχε πρόβλημα προφανώς : επάγγελμα (πολιτικός εν προκειμένω) τι σημαίνει ; Σημαίνει ΥΠΟΣΧΕΣΗ ότι θα κάνω κάτι ΣΩΣΤΑ !
      Αν εσύ καταχράστηκες την εμπιστοσύνη και την ψήφο μου και αποδείχθηκες λαμόγιο, δεν φταίω, δεν μπορεί να φταίω, εσύ είσαι υπόλογος και απέναντι στους ψηφοφόρους σου και απέναντι στη πατρίδα, την οποία υποτίθεται ότι ορκίστηκες να υπηρετείς.






 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.