Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 7 Μαρτίου 2013

λίπος για λίγους, δίαιτα για ..όλους τους άλλους !

   Σε αυτή την πρόταση, συνοψίζεται εν ολίγοις, η ακολουθούμενη πολιτική, από το κομματικό-πελατειακό καθεστώς, που κυβερνά την Ελλάδα, για την αντιμετώπιση της ..Κρίσης, ποιας κρίσης δηλαδή ; Λέγοντας "κρίση", εννοούμε ότι τέλειωσαν τα δανεικά, η ψεύτικη ευδαιμονία με χρήματα των ξένων δανειστών και της ΕΕ, κατάσταση, που συντηρείται ως ένα βαθμό με τις περιβόητες ..δόσεις, που ανακουφίζουν κάθε τόσο, τα "πρεζάκια"-εξαρτημένους, από τα χρήματα των άλλων, αυτά που δεν είναι ικανοί να παράγουν ή να βρουν (νόμιμα) οι ίδιοι !! Με άλλα λόγια "κρίση" = back to reality (αργά, αλλά σταθερά).
    Όταν βγαίνουν υπουργοί ή ακόμα και ο ίδιος ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και λένε ότι η ελληνική κοινωνία έχει φτάσει στα όριά της, ότι δεν υπάρχει λίπος να καεί, άλλες θυσίες να γίνουν κ.ο.κ, προφανώς μιλάνε για ένα μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας, αλλά σίγουρα όχι για όλους και ΟΧΙ για τον εαυτό τους και το σύστημα, που μας έφερε στην καταστροφή.
     Η πραγματικότητα, την οποία δεν μπορούν ή δεν θέλουν να δουν, γιατί είναι δυσάρεστη, για τους ίδιους, είναι διαφορετική : ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΙΠΟΣ και μάλιστα πολύ, λίπος συσσωρευμένο επί δεκαετίες, που πρέπει να καεί !
     Αρκεί να κάνει μία βόλτα ο Σαμαράς και ο Στουρνάρας στη γειτονιά τους, στην Κηφισιά και θα καταλάβουν αν υπάρχει ή όχι λίπος, αλλά και σε πολύ λιγότερο "σικάτες" περιοχές θα βρει κανείς σημάδια λίπους (ακόμα και σε υποβαθμισμένες), δεν μπορεί αυτοί που τρώγανε -και με τα δυο χέρια- επί 30 και πλέον χρόνια, ξαφνικά να έκαψαν το λίπος σε 3 !! Απλά δε γίνεται.
     Τα "αούντι", τα άλλα γερμανικά αυτοκίνητα και τα θηριώδη τζιπ των 3 και 4 χιλιάδων κ.εκ, δεν έχουν πάψει να κυκλοφορούν, απόσο βλέπω τριγύρω, οι ταβέρνες και τα μπουζούκια γεμίζουν ακόμα, λιγότερο μεν, αλλά δουλεύουν και γενικά υπάρχουν σημάδια (έντονα) ακόμα, ότι για κάποιους "πέρα βρέχει", ότι δεν καταλαβαίνουν από "κρίση".
     Ας αφήσουν λοιπόν, οι πολιτικοί-κομματικοί παράγοντες, με τα 100, 200 και 300 χιλιάρικα το χρόνο αμοιβές, τα κροκοδείλια δάκρυα, για τη δοκιμαζόμενη ελληνική κοινωνία, διότι αυτοί και οι "πελάτες" τους, μια χαρά περνάνε και τώρα και τότε ! Αυτά που κόψανε από τον εαυτό τους, αυτοί που "μαζί τα φάγανε" είναι λίγα και σε κάθε περίπτωση, είναι άδικο να πληρώνουν το λογαριασμό τους και αυτοί, που δεν συμμετείχαν στο φαγοπότι !
      Να αναφέρουμε μερικά μόνο παραδείγματα, από την τρέχουσα πραγματικότητα, που αποδεικνύουν πόσο λίπος υπάρχει ακόμα, κάτω από τη ...μύτη του Μηταράκη, που δεν το βλέπει : 1. αυτό που με ενόχλησε περισσότερο στην περίπτωση Παπαγεωργόπουλου και άσχετα αν είναι αθώος ή όχι (το Εφετείο ας αποφασίσει), είναι ότι πέρα από το μισθό του δημάρχου, έπαιρνε και ..2 συντάξεις, βουλευτή και οδοντίατρου ! 2. οι επίορκοι υπάλληλοι του ΙΚΑ Καλλιθέας, που έφαγαν μερικά εκατομμύρια, μάθαμε ότι -όντας στη φυλακή- πληρώνονται κανονικά κάθε μήνα ! (αυτό δε λέγεται "λίπος", είναι πρόκληση, μαλακία, μπορεί ο καθένας να το χαρακτηρίσει με δικές του λέξεις) 3. την ώρα που όλοι μιλάνε για λιγότερο κράτος, για μείωση του υδροκέφαλου και αδηφάγου δημόσιου τομέα, ακόμα και αυτή την ώρα (!), γίνονται προσλήψεις και μάλιστα όχι σε κενές θέσεις, αλλά σε ..νέες οργανικές θέσεις, που δημιουργούνται τώρα, για να βολευτούν νέες στρατιές "δικών μας παιδιών", νέες στρατιές αργόσχολων τρωκτικών, που αλλιώς δεν θα είχαν ούτε μαντήλι να κλάψουν και τώρα θα γκομενίζουν, θα βολτάρουν κλπ. με γεμάτες τσέπες, ..νομίζοντας ότι ζουν καλά και αυτοί, όπως οι "προστάτες" τους.
      Ο κατάλογος με τις σπατάλες του δημόσιου χρήματος, είναι πραγματικά ατελείωτος και είναι ακόμα πολλές που πρέπει να κοπούν, ώστε να φτάσουμε σε σημείο να λέμε ότι το λίπος κάηκε !
      Κλείνοντας, να πούμε ότι η αγορά, η οικονομία γενικότερα, έχει τους δικούς της μηχανισμούς, ώστε να προσαρμόζεται στα νέα δεδομένα : η κατάσταση, όπου κάθε γειτονιά, είχε από μία αντιπροσωπεία αυτοκινήτων, ένα μαγαζί με υπολογιστές κ.ο.κ, δεν μπορούσε να συνεχιστεί, διότι στηριζόταν σε δανεικά, σε χρήματα, που έπαιρναν με τη σέσουλα τα τρωκτικά κάθε είδους και τα σκορπούσαν εν συνεχεία στην αγορά (διότι, ως γνωστόν, όσο πιο εύκολα παίρνεις χρήματα, τόσο πιο εύκολα και τα ξοδεύεις).
      Από κει και μετά, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ λόγος, να τιμωρείς, ως Κράτος, ως υπαίτιος δηλαδή για αυτήν την στρεβλή κατάσταση, με συλλήψεις και φυλακίσεις, τους επιχειρηματίες εκείνους, που νόμιζαν ότι η ευδαιμονία των δανεικών, θα συνεχίζεται επ' άπειρον, άνοιξαν μαγαζιά, έκαναν "ανοίγματα" κλπ και τώρα πνίγονται στα χρέη, από τη στιγμή -ιδίως- που ΕΣΥ, ως κράτος, χρωστάς τα μαλλιοκέφαλά σου και έχεις σταματήσει να πληρώνεις εδώ και 4 χρόνια...! Αυτό δε λέγεται αδικία, αλλά αλητεία !
     Αποδεικνύεται έτσι αυτό που λένε και οι γιατροί, ότι το λίπος δεν φράζει μόνον τις αρτηρίες και επιβαρύνει την καρδιά, αλλά προκαλεί και εκφυλισμό στον ...εγκέφαλο, συσκοτίζει το νου και την καθαρή σκέψη, που θα έπρεπε να είχαν οι λιπόσαρκοι κυβερνώντες.


 

1 σχόλιο:

  1. το γεγονός ότι μιλάμε για ..λίπος σήμερα, Τσικνοπέμπτη, είναι καθαρή σύμπτωση ! χαχα για αυτή την ημέρα ζει ο Βαγγέλης ο Βενιζέλος

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.