Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 20 Μαρτίου 2013

ποιος θέλει να μας κλέψει τα πετρέλαια και να μας κάνει Βουλγαρία ;;

   Η απάντηση είναι φυσικά, οι γνωστές (χαχα), αόρατες, σκοτεινές, εξωτερικές δυνάμεις, που έχουν βάλει στο στόχαστρο την Ελλάδα και την Κύπρο, επειδή έχουν μεγάλα αποθέματα πετρελαίου και φυσικού αερίου !
   Χθες μάλιστα έβγαλε και σχετική ανακοίνωση, από ..το κρεβάτι του πόνου, ο μεγάλος Μίκης Θεοδωράκης, αλλά τα ίδια υποστηρίζουν και άλλοι πολλοί.
    Η απορία που έχω, είναι  : Γιατί να μην τους τα δώσουμε ; Δεν χρωστάμε μήπως ; Δεν πρέπει να ξεχρεώσουμε ;
     Σύμφωνα με χοντρικούς υπολογισμούς, ο κάθε έλληνας, αυτή τη στιγμή χρωστάει σε ξένους δανειστές, περί τα 40.000 ευρώ, τόσο είναι το χρέος "ανά κεφάλι".
     Και ξαναρωτώ : Αν υποθέσουμε ότι η αξία των κοιτασμάτων, αντιστοιχεί σε 100.000 ευρώ, ανά κάτοικο της χώρας, εφόσον φυσικά δεχόμαστε ότι αυτά αποτελούν περιουσία όλων μας, γιατί να μην δώσουμε τα 40 χιλιάρικα και να μας μείνουν και 60 χιλιάρικα στον καθένα ;;
     Δεν ξέρω για εσάς, αλλά το δικό μου μερίδιο, το παραχωρώ αύριο το πρωΐ, κιόλας, προκειμένου να φύγει ο βραχνάς και η ρετσινιά του χρέους από πάνω μου !!
      Όσο για τους μισθούς στην Ελλάδα, όλοι αναφέρουν το παράδειγμα της Βουλγαρίας, όπου εκεί πράγματι είναι πολύ χαμηλοί οι μισθοί, αρκετά κάτω και από τον κατώτατο μισθό στην Ελλάδα και λένε ότι κάποιοι (οι γνωστοί και ..μονίμως άγνωστοι) θέλουν να μας πάνε εκεί.
      Προφανώς αγνοούν ότι τους μισθούς, τους διαμορφώνει η ίδια η αγορά, διότι αυτοί που τα λένε, πληρώνονται από τον κρατικό προϋπολογισμό, έχουν εξασφαλιστεί και μιλάνε μονίμως, εκ του ασφαλούς και χωρίς να ξέρουν τι είναι πραγματική ζωή και πραγματική οικονομία.
       Σε μια χώρα, με 4 χρόνια ήδη ύφεσης και με συνεχώς μειούμενα εισοδήματα, συντάξεις κλπ., τι περίμεναν ότι θα συνέβαινε με το εργατικό κόστος ; Ακόμα και αυτοί, που έχουν θεωρητικά υποστεί μικρές ή καθόλου μειώσεις, είναι 3 και 4 μήνες απλήρωτοι, αυτό είναι προτιμότερο μήπως ;
       Οι μόνες επιχειρήσεις, που αντέχουν ακόμα, είναι οι καθαρά εξαγωγικές, εκεί όπου υπάρχει ακόμα χρήμα καθώς και οι θυγατρικές πολυεθνικών, λόγω πληθώρας προϊόντων καταξιωμένων και συσσωρευμένου λίπους, οι υπόλοιπες βράζουν στο ζουμί τους ή φυτοζωούν και τα χρέη αυξάνονται.
       Αυτή είναι απλά η πραγματικότητα, κανένας ..κακός άνθρωπος (χαχα) δεν θέλει να μας κάνει Βουλγαρία ή ξέρω τι άλλο, εκεί πάνε τα πράγματα από μόνα τους, με βάση το πραγματικό ΑΕΠ και το τι παράγουμε, δεν μπορεί να συγκρίνουμε το σήμερα με το χθες, με την ψεύτικη ευδαιμονία των δανεικών και της "ανάπτυξης" μόνον χάρη στο ροκάνισμα δημόσιου και δη δανεικού χρήματος, από τα πάσης φύσεως τρωκτικά, εντός ή και εκτός κρατικού μηχανισμού.
        Από εκεί και μετά, ασφαλώς, όπως πολύ σωστά παρατηρείται, εφόσον γινόμαστε Βουλγαρία, θα πρέπει να γίνουμε και στις τιμές αγαθών και υπηρεσιών, ΟΧΙ ΜΟΝΟΝ στους μισθούς, αυτοί που λένε για το μισθό στη Βουλγαρία, γιατί δε μας λένε και πόσο κάνει εκεί ο καφές, πόσο είναι το ενοίκιο των σπιτιών, πόσο κοστίζουν τα τρόφιμα, τα καύσιμα κ.ο.κ.
       Η προσαρμογή πρέπει πρώτα να γίνει στο κόστος ζωής, που είναι ΑΠΑΡΕΔΕΚΤΑ υψηλό και μετά στους μισθούς, διότι μετά δεν θα γίνουμε Βουλγαρία, αλλά ..Λιβύη, Αίγυπτος και Συρία !
     



 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.