Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 14 Μαρτίου 2013

Ο λάκκος με τα λιοντάρια ! (έχει όρια η ενημέρωση ή όχι ;)

   Όποιος νομίζει ότι η ρωμαϊκή εποχή είναι παρελθόν, ότι οι ανθρωποθυσίες, προς τέρψιν του "φιλοθεάμονος κοινού", έχουν σταματήσει, δεν έχει παρά να διαβάσει τα ενημερωτικά sites ή να δει ένα δελτίο ειδήσεων, για να διαψευστεί !!
   Δε μιλάμε βέβαια για κατά κυριολεξία θυσίες ανθρώπων, για ζωές, αλλά για υπολήψεις, για ανθρώπινα δικαιώματα, για ηθικές εξοντώσεις και ισοπέδωση προσώπων.
    Όποτε συλλαμβάνεται κάποιος ή κατηγορείται για κάτι, ειδικά αν είναι "επώνυμος", η είδηση παίζει πάντα ψηλά στα δελτία, όπου ο κάθε πικραμένος-αυτόκλητος εισαγγελέας και δικαστής, ταυτόχρονα, λέει το μακρύ και το κοντό του και βγάζει την "απόφαση".
    Οι Δίκες πλέον διεξάγονται στα τηλεοπτικά παράθυρα, σε ιστοσελίδες, όπου ο καθένας, με το ένα χέρι στο πληκτρολόγιο και με το άλλο στο σάντουιτς (..και όχι μόνο), ανακράζει "άρον άρον σταύρωσον αυτόν" (θα μπορούσε κανείς να γελάσει εδώ, αλλά δυστυχώς το θέμα είναι σοβαρό).
    Οι έννοιες "τεκμήριο αθωότητας" και ΚΥΡΙΩΣ "φυσικός δικαστής", είναι μεν κατοχυρωμένες, με διατάξεις αυξημένης ισχύος, αλλά, στην Ελλάδα, παραμένουν κενό γράμμα, άνευ σημασίας ή αξίας.
    Ο Νόμος έχει θεσπίσει αυτηρότατες ποινές, για εκείνους, που δείχνουν την εικόνα του κατηγορούμενου, όταν οδηγείται στον ανακριτή ή στον εισαγγελέα, ωστόσο και αυτός έμεινε ανεφάρμοστος (όπως ο αντικαπνιστικός Νόμος), επειδή το αδηφάγο κοινό, διψάει για αίμα (ένοχο ή αθώο, αδιάφορο).
     Το πιο εξοργιστικό όμως, είναι αυτό που γίνεται με τις δικογραφίες, που διασκορπίζονται στα δημοσιογραφικά "αρπαχτικά", από υπαλλήλους ίσως (ή και συναδέλφους), που θέλουν να βγάλουν ένα έξτρα χαρτζιλίκι, αλλά και πάλι κανείς (Εισαγγελέας) δε συγκινείται !
    Τι και αν ορίζεται ότι η ανάκριση (και η προανάκριση) είναι ΜΥΣΤΙΚΗ ; Οι μιντιάρχες βγάζουν στη φόρα ολόκληρες δικογραφίες, απολογητικά υπομνήματα, βουλεύματα κλπ, σαν να πρόκειται για κάτι φυσιολογικό... .
    Δεν μπορούν να αντιληφθούν : 1. ότι όποιος κατηγορείται για κάτι, δεν είναι εκ προοιμίου ένοχος, αλλά θεωρείται αθώος, έως ότου καταδικαστεί ΑΜΕΤΑΚΛΗΤΑ, ούτε καν δηλαδή σε α' βαθμό (βλέπε Παπαγεωργόπουλος). Ο Εισαγγελέας, όταν λάβει μία μήνυση ή καταγγελία, ασκεί την ποινική δίωξη, παραγγέλοντας ανάκριση (για κακούργημα) ή προκαταρκτική εξέταση, για να διαπιστωθεί η βασιμότητά της και ΟΧΙ επειδή φυσικά έχει πειστεί για την ενοχή του υπόπτου ! Από το να αποδοθεί μία κατηγορία σε κάποιον έως ότου καταδικαστεί, η απόσταση είναι πολύ μεγάλη και πολλές υποθέσεις, δεν καταλήγουν σε Δίκη, αλλά είτε μπαίνουν στο Αρχείο, είτε εκδίδεται απαλλακτικό βούλευμα.
     Δεν χρειάζεται (;) να πω ότι υπάρχουν και ...κακοί άνθρωποι, κακόβουλοι, κακότροποι, δικομανείς και συκοφάντες, που αρέσκονται σε μηνύσεις και καταγγελίες και ο καθένας μας, μπορεί να πέσει θύμα τους και να πρέπει να αποδείξει ότι δεν είναι ελέφαντας και να έχει -από πάνω- και τα ΜΜΕ, να τον έχουν καταδικάσει, πριν καν απολογηθεί !
2. Ερχόμαστε έτσι στην άλλη, μεγάλη αλητεία, των μέσων μαζικής ισοπέδωσης, που βγάζουν στη φόρα την απολογία του κατηγορουμένου και την σχολιάζουν, την χλευάζουν και την εμπαίζουν και με τον τρόπο αυτό, την αποδυναμώνουν, αν όχι την "ακυρώνουν", δημιουργώντας ένα "κλίμα" εναντίον του υπόπτου, ότι λέει ψέμματα, ότι λέει παπατζιλίκια κ.ο.κ., λες και είναι η δικιά τους δουλειά να κρίνουν...
      Το πρόσφατο, μεγάλο, φιάσκο, με την υποτιθέμενη πανελίστρια, που εκδιδόταν στη Βουλγαρία, δεν είδα να συγκινεί κανέναν, όλοι κάνουν λες και δεν έγινε τίποτα πάλι, σαν να είναι φυσιολογικό, να καταστρέφονται ανθρώπινες ζωές και να σπιλώνονται ανεπανόρθωτα υπολήψεις, για να πουλήσουν οι "κίτρινες" φυλλάδες (έντυπες και κυρίως ηλεκτρονικές) λίγο παραπάνω, με φανταστικές ιστορίες, που στην πορεία, "χρεώνονται" σε κάποιον/α, που σπρώχνεται έτσι στο λάκκο με τα θηρία-"λιοντάρια", τα ανθρωποειδή, που ψοφάνε για ίντριγκες, σκάνδαλα κλπ (αρκεί να αφορούν κάποιον άλλον και όχι αυτούς, που είναι ...άσπιλοι και αμόλυντοι : εδώ μπορούμε να γελάσουμε !)
     
    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.