Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 12 Μαρτίου 2013

Θα αλλάξουν ποτέ ;;

   Όχι μόνον δεν φαίνονται διατεθειμένοι να αλλάξουν, αλλά δεν κρατάνε ούτε τα προσχήματα : ενώ πλέον γνωρίζει και ο τελευταίος έλληνας, γιατί βουλιάξαμε και ενώ έχει αρχίσει μία σχετική "κάθαρση", με πολιτικά πρόσωπα να αντιμετωπίζονται όπως θα έπρεπε, ως κοινοί δηλαδή εγκληματίες, κάποιοι δεν έχουν πάρει μυρωδιά και συνεχίζουν τα ίδια !
    Αναφέρομαι κυρίως στην απόφαση του ΟΠΑΠ να επεκτείνει τη σύμβαση με τον Κόκκαλη, για άλλα ..5 χρόνια, λίγους μήνες πριν την υποτιθέμενη ιδιωτικοποίηση του οργανισμού (του τζόγου).
    Καλούν ξένους επενδυτές να αγοράσουν τον ΟΠΑΠ, αλλά τους λένε ότι για 5 χρόνια, θα συνεχίσετε να χρηματοδοτείτε τον "καλό μας πελάτη", δεσμεύουν δηλαδή τους υποψήφιους αγοραστές, με μία σύμβαση τόσο μεγάλης διάρκειας, χωρίς φυσικά να τους ρωτήσουν και χωρίς να έχουν το δικαίωμα να επιλέξουν αυτοί τον ή τους προμηθευτές τους, με όρους της αγοράς και όχι με όρους διαπλοκής και αδιαφάνειας.
     Αν ο Κόκκαλης είναι ο καλύτερος και έχει τις καλύτερες τιμές, ας επιλεγεί εκείνος, αλλά όχι από την ...απερχόμενη διοίκηση του ΟΠΑΠ, αλλά από τη νέα, αυτή που θα ορίσει ο πλειοδότης-αγοραστής του. Μιλάμε για αυτονόητα πράγματα, αλλά είναι τόση η σήψη και η διαφθορά στην Ελλάδα, που τίποτε πλέον δεν θεωρείται λογικό ή αυτονόητο !
     Ο πρώην πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ ενεπλάκη σε σκάνδαλο και αντικαταστάθηκε, όχι φυσικά από άνθρωπο της αγοράς, αλλά από πολιτικό-κομματικό στέλεχος, όπως γίνεται ΠΑΝΤΑ, σε παρόμοιες θέσεις : αν δεν έχεις παρελθόν σε κρατικοδίαιτη θέση, δεν υπάρχει περίπτωση να προσληφθείς !
     Το ζητούμενο λοιπόν είναι αν η νέα διοίκηση θα κάνει έστω μία αποκρατικοποίηση, για τα μάτια του κόσμου έστω ή αν θα συνεχίσει το "έργο" των προκατόχων, δηλαδή το απόλυτο ΤΙΠΟΤΑ.
      Κοσκινίζουν, κοσκινίζουν, αλλά αρνούνται πεισματικά να ζυμώσουν : μη βιάζεστε, 2 χρόνια ..μόνον υπάρχει το ΤΑΙΠΕΔ, νωρίς είναι ακόμα, στο κάτω κάτω, αν το κράτος χρειάζεται χρήματα κάνει μία δημοπρασία εντόκων ή αυξάνει κανένα φόρο και τα βρίσκει, έτσι δεν είναι (χαχα) ;
      Το μεγάλο ζητούμενο βέβαια είναι και το πως θα γίνουν οι ιδιωτικοποιήσεις, διότι αν είναι να γίνουν όπως της πρώην Ολυμπιακής, καλύτερα να μείνει η κατάσταση έτσι ! Το ..επίτευγμα του Χατζηδάκη, με την εν λόγω αποκρατικοποίηση, που μας στοίχισε και μας στοιχίζει ο κούκος αηδόνι, θα διδάσκεται σε όλα τα οικονομικά πανεπιστήμια, ως παράδειγμα ..προς αποφυγή !
       Έβγαλε όλους τους 40ρηδες σε σύνταξη και μοίρασε παχυλές αποζημιώσεις, καραβιές ευρώ, σε πιλότους, φροντιστές κλπ, με συνέπεια να γίνουν πολλοί από αυτούς επιχειρηματίες, επένδυσαν τα κεφάλαια αυτά σε σουβλατζίδικα, εστιατόρια κλπ. (και καλά έκαναν) και ζήσαμε εμείς καλά και αυτοί καλύτερα.
       Οι αποκρατικοποιήσεις -υποτίθεται- γίνονται για να έχει το Κράτος κάποιο όφελος, όχι για να "μπαίνει μέσα" με το κεφάλι, να πληρώνουμε επί δεκαετίες τα σπασμένα του κάθε Χατζηδάκη.
       Το χειρότερο βέβαια είναι ότι ο εν λόγω, είναι ακόμα υπουργός, σε κρίσιμο μάλιστα υπουργείο, χωρίς ένα ένσημο στη ζωή του, όπως φυσικά και πολλοί άλλοι, που βρίσκονται σε λάθος θέσεις.
        Με τα σημερινά δεδομένα, η απάντηση στο ερώτημα του τίτλου είναι μάλλον ΟΧΙ, αν δεν ξυπνήσει ο Σαμαράς, ΣΥΝΤΟΜΑ, φοβάμαι ότι δεν θα καταλάβει και αυτός, από που του ήρθε...(ο ανασχηματισμός δεν είναι πανάκεια, ωστόσο δείχνει ότι έχεις τον έλεγχο και συνείδηση της κατάστασης)
  

1 σχόλιο:

  1. αυτός είναι προφανώς και ο λόγος που ο Κόκκαλης καλοβλέπει τον Τσίπρα, που επιθυμεί να παραμείνουν όλα ως έχουν, όλα υπό κρατικό έλεγχο, δηλαδή υπό τον έλεγχο της διαπλοκής

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.