Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου 2013

κυβερνάνε γελοία και επικίνδυνα !

   Οι κυβερνώντες και γενικά το πολιτικό-κομματικό σύστημα, με τις αποφάσεις τους, σε καθημερινή βάση, αποδεικνύουν ότι είναι προκλητικοί και επικίνδυνοι, δέσμιοι συμφερόντων και σκοτεινών δεσμών με το παρελθόν και τη διαπλοκή.
   Αναφέρομαι καταρχάς, στην απόφαση να μη φορολογούνται τελικά τα κέρδη των "παικτών" του ΟΠΑΠ, από το πρώτο ευρώ, αλλά από τα 100 ευρώ και πάνω : Η κυβέρνηση υπέκυψε τελικά στις πιέσεις του "Οργανισμού" (που φαίνεται ουσιαστικά να κυβερνάει τη χώρα) και των "πρακτόρων" (πως αποκτά κανείς άδεια πρακτορείου, είναι προς διερεύνηση και συζήτηση), που φοβήθηκαν ότι η φορολόγηση από το πρώτο ευρώ, θα απέτρεπε τα "τζάνκια" του τζόγου, από το να συνεχίσουν την απέλπιδα προσπάθειά τους να ..γίνουν πλούσιοι !
    Αυτό δείχνει πως οι κυβερνήσεις αντιλαμβάνονται την "ανάπτυξη" και τη δίκαιη φορολόγηση : θεωρούν ότι η ανάπτυξη θα έρθει με την καλλιέργεια του πάθους του τζόγου και υπολαμβάνουν ότι το να κερδίσεις στα "τυχερά" παίγνια, απαιτεί μεγάλο κόπο, προσπάθεια και ικανότητα.
   Δεν εξηγείται αλλιώς, η απόφαση να φορολογούνται επιχειρήσεις και ελεύθεροι επαγγελματίες, από το πρώτο ευρώ και οι "παίκτες" από τα 100 ευρώ και πάνω, δίνοντας έτσι αντι-κίνητρο στους εργαζόμενους, να δουλεύουν λιγότερο ή να φοροδιαφεύγουν και στους τζογαδόρους, κίνητρο να συνεχίσουν να (τον) παίζουν.
     Την ίδια ώρα, που έχουμε φοροεπιδρομή και φοροληστεία σε εισόδημα και περιουσία, δίνουν φορολογική ασυλία, στα χρήματα, που αποκτώνται με τη βοήθεια της "θεάς Τύχης" ή των πιθανοτήτων καλύτερα !! Για τέτοια κατάντια μιλάμε...
    Αλήθεια, πόσοι θα αποτρέπονταν να παίξουν, αν εφαρμοζόταν η φορολόγηση από το πρώτο ευρώ, πόσα έσοδα χάνει το δημόσιο έτσι και τελικά τι νόημα έχει το "ντάντεμα" μιας επιχείρησης, που είναι πρώτη στη σειρά των αποκρατικοποιήσεων ; Ουσιαστικά δηλαδή τι κάνανε ; Δώρο σε αυτόν που θα αποκτήσει τον ΟΠΑΠ ; Δυσνόητα πράγματα για το μέσο, κοινό νου !
     Το άλλο σκέλος, έχει να κάνει με τα όσα τραγελαφικά συμβαίνουν στο "μαγαζί", που λέγεται ΠΑΣΟΚ και έχει απλήρωτους εργαζόμενους : την ίδια ώρα, που οι εργαζόμενοι είναι απλήρωτοι, το κόμμα εισπράττει εκατομμύρια ευρώ, σε κρατική επιδότηση και το μόνο, που τους νοιάζει, είναι το συνέδριο και οι καρέκλες.
     Φρόντισαν, με τακτικές, που συναντά κανείς μόνον σε λαμόγια του ιδιωτικού τομέα, να καλύψουν εκείνες τις εισφορές, που επισύρουν την αυτόφωρη διαδικασία (δώρα κλπ).
      Ωστόσο, η μη καταβολή και των άλλων τακτικών αποδοχών συνιστά επίσης ποινικό αδίκημα και έτσι, όπως θα συνέβαινε με κάθε ιδιώτη εργοδότη, ο "νόμιμος εκπρόσωπος" αυτής της "επιχείρησης", που λέγεται ΠΑΣΟΚ, είναι υπόλογος.
      Ο Εισαγγελέας, απλά παρακολουθεί, όπως όλοι, ο έρανος δεν ..ευοδώθηκε ποτέ και τα στελέχη, με τις τεράστιες περιουσίες, κοιτάνε απλά την πάρτη τους, τη δική τους ευζωΐα και την καρέκλα, οι απλοί εργαζόμενοι, ας πρόσεχαν...




 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.