Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2013

Τα φαντάσματα του παρελθόντος, ας μείνουν εκεί !

   Είναι τουλάχιστον προκλητικό, να βλέπεις ή να ακούς πολιτικούς, που χαντάκωσαν τη χώρα, να εκφράζουν δημόσιο λόγο και να θέλουν να κρίνουν την παρούσα κατάσταση ή να σκέφτονται οι ίδιοι ή "η αυλή τους", επάνοδο στην πρώτη γραμμή !
   Αναφέρομαι κυρίως στον καθηγητή Σημίτη και στον αιώνια κουρασμένο Κωστάκη, οι οποίοι μάλλον δεν έχουν αντιληφθεί ότι η θέση τους είναι στο χρονοντούλαπο της ιστορίας, μαζί με τους άλλους σκελετούς και όχι στην πολιτική επικαιρότητα.
   Ο πρώτος, με σημαία τον "εκσυγχρονισμό", πλασαρίστηκε από τα ΜΜΕ, των μεγαλοεργολάβων, ως μεσσίας και τα όσα ακολούθησαν, δικαίωσαν πλήρως αυτούς, που τον έκαναν πρωθυπουργό.
    Μιλάω για τους εθνικούς εργολάβους, οι οποίοι έφαγαν τ'αντερά τους, επί Σημίτη, λόγω και των Ολυμπιακών Αγώνων : κάποια έργα από τότε υπάρχουν και χρησιμοποιούνται, κάποια άλλα, απλά μαραζώνουν αναξιοποίητα, αλλά ο κοινός παρονομαστής είναι ότι μας στοίχισαν 5 φορές πάνω από το κανονικό.
    Στο Σημίτη χρεώνεται εξάλλου και η βιαστική μας ένταξη στο ευρώ, με "μαγειρεμένα" στοιχεία, χωρίς η κοινωνία και η οικονομία να είναι έτοιμες, για κάτι τέτοιο και χωρίς να γνωρίζουν οι άνθρωποι -έως σήμερα- ποια είναι η αξία του ευρώ, με συνέπεια οι τιμές όλων των αγαθών και υπηρεσιών, να ανατιμηθούν, σένα βράδυ, σε ποσοστό περίπου 350%.
    Αυτή είναι ίσως και η βασική αιτία, για την οικονομική μας κατάρρευση, η μεγάλη και απότομη ανατίμηση προϊόντων και υπηρεσιών, που μεγάλωσε δραματικά το χάσμα μεταξύ πολύ φτωχών και πολύ πλούσιων.
    Φυσικά, το μεγαλύτερο έγκλημα επί Σημίτη, είναι το σκάνδαλο του χρηματιστηρίου, που έκανε κάποιους πολύ πλούσιους και άλλους, κυριολεκτικά, τους κατέστρεψε, επειδή ξαφνικά και χωρίς λόγο, κάθε μετοχή "κλείδωνε" στο λίμιτ απ, από ανθρώπους, που δεν ήξεραν τι αγοράζουν και γιατί, με συνέπεια να συκοφαντείται και ένας θεσμός της οικονομίας, το χρηματιστήριο, με ιστορία εκατονταετιών, που κανονικά αποτελεί μοχλό ανάπτυξης, αλλά εδώ εκφυλίστηκε σε τζόγο και παπατζηλίκι, επειδή δεν λειτούργησαν οι ελεγκτικοί μηχανισμοί !
     Ο άλλος, διεκδικεί ρεκόρ γκίνες, για τους περισσότερους διορισμούς, σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα και για την εκτόξευση των ελλειμμάτων, την καμένη γη, που άφησε πίσω του, ο "στρατηγός άνεμος" και τη διανομή πάσης φύσεως επιδομάτων, επιδοτήσεων και συντάξεων, σε λαμόγια.
     Ο Καραμανλής σκέφεται να μην ξανακατέβει ως υποψήφιος βουλευτής και αυτό θα είναι και το πλέον φρόνιμο εκ μέρους του, αφού μπορεί να ζει, να τρώει σε ταβέρνες και να κάνει εκδρομές, αυτός, τα παιδιά και τα εγγόνια του, με τους τόκους των καταθέσεών του και μόνον !
     Με την ανεργία που υπάρχει, καλό είναι να μπουν νέα πρόσωπα στη Βουλή, ώστε να μπορέσουν και αυτοί να κάνουν περιουσίες, οικογένεια κλπ., με τα χρήματα των φορολογούμενων.
     Με ποια λογική, μας πασάρουν ξανά όλους τους αποτυχημένους του παρελθόντος ? γιατί να τους ψηφίσει ο κόσμος ? μόνο και μόνο, επειδή δεν έχει καλή μνήμη ? (!)
     Αν κάποιος πολιτικός δικαιούνταν μία δεύτερη ευκαιρία, αυτός είναι ο Μητσοτάκης, αφού τον έριξαν, δεν έπεσε (πλέον είναι αργά και για αυτόν, λόγω ηλικίας) και όχι οι κάθε λογής αποτυχημένοι υπουργοί και πρωθυπουργοί του παρελθόντος, που τους "μαύρισε" ο λαός, όταν ανακάλυψε τι πραγματικά είναι, ότι τα λόγια τους δεν είχαν κάποιο αντίκρισμα ή περιεχόμενο, ήταν μόνον λόγια (εδώ είναι που κινδυνεύει και ο Σαμαράς, γιατί έχει αρχίσει τα ωραία λόγια, αυτά που δεν θα δώσουν σε κανέναν να φάει, η κοινωνία θέλει ΕΡΓΑ πλέον, όχι άλλα λόγια, χορτάσαμε !).
     Το παρελθόν είναι παρελθόν και ειδικά όταν είναι τόσο άσχημο, όπως εν προκειμένω, δε χρειάζεται αναβίωση, να το ξαναζήσουμε.
      Ας αφήσουμε τον έρωτα για το (κακό) παρελθόν, να αποτελεί αποκλειστικό "προνόμιο" των πάσης φύσεως συριζαίων, οι οποίοι ζουν σε αυτό, το αποζητούν με νύχια και με δόντια και θέλουν να το επιβάλλουν και στους άλλους, στους πιο λογικά και ανθρώπινα σκεπτόμενους....








 

1 σχόλιο:

  1. το πόσο "καμένος", από τα τσίπουρα και τα ούζα, είναι ο αιώνια κουρασμένος, φάνηκε από τη δήλωσή του για τον Τσίπρα(νδρεου) : είπε ότι έχει κάτι το ..φρέσκο (χαχα), ποιος ??!! ο κατεξοχήν εκπρόσωπος του (άθλιου) παρελθόντος, του πιο άσχημου κατεστημένου και της συντήρησης και αρχηγός του συνασπισμού του σκότους (σύριζα) !! Αυτό δείχνει πόσο επικίνδυνος ήταν ο άνθρωπος που κυβέρνησε επί τόσο χρόνια, αφού έχει αντίληψη και κρίση 5χρονου παιδιού...Το άλλο ανέκδοτο, είναι ότι επισκέφτηκε τους νομούς Ηλείας και Αρκαδίας, εκείνος που άφησε πίσω του καμένη γη και δεκάδες νεκρούς, για να επιβεβαιωθεί το ρητό ότι ο δολοφόνος γυρνάει πάντα στον τόπο του εγκλήματος ! Μπορεί τα κόκκαλα των νεκρών να έτριζαν από οργή, ωστόσο οι κάτοικοι, απέδειξαν για άλλη μια φορά πόσο κοντή μνήμη έχουν οι άνθρωποι, αφού τον υποδέχτηκαν με αγκαλιές και όχι με πέτρες, αυγά και ντομάτες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.