Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σάββατο 2 Φεβρουαρίου 2013

σε τι είναι καλές οι ελληνικές κυβερνήσεις !

   Οι κυβερνήσεις, ειδικά από το 2009 και μετά, επέδειξαν μία μοναδική, ίσως σε παγκόσμιο επίπεδο, "ικανότητα" να ..καταστρέφουν, να γκρεμίζουν ο,τιδήποτε είχε κτιστεί επί δεκαετίες, μέσα σε ελάχιστο -κυριολεκτικά- χρόνο.
   Μιλάμε για αφανισμό ολόκληρων οικονομικών κλάδων, για εξαναγκασμό σε ανεργία δεκάδων χιλιάδων ανθρώπων και για ληστεία σε ιδιωτικές περιουσίες, με μία μονοκοντυλιά.
  Ας αναφέρουμε μερικά μόνον παραδείγματα, ξεκινώντας από τα πιο πρόσφατα :
-Η εξίσωση των πετρελαίων, θέρμανσης και κίνησης και η φορολόγηση των καυσίμων γενικά, σε ποσοστά 95%, οδήγησε σε αναγκαστικό κλείσιμο χιλιάδες πρατήρια καυσίμων, περιόρισε τις μετακινήσεις και τα ταξίδια, με ό,τι αυτό συνεπάγεται, για την οικονομία της επαρχίας και ξεπάγιασε τον κόσμο, για να μην αναφέρουμε ότι πλέον κανείς δεν αγοράζει μεγάλα αυτοκίνητα, που καίνε περισσότερο, αλλά θα απέφεραν και μεγαλύτερα έσοδα στην αγορά αυτοκινήτου, που επίσης φυτοζωεί, με χιλιάδες απολυμένους. (το καλό είναι -όπως μας το παρουσιάζουν τα ΜΜΕ και γελάμε- ότι ανθεί ο κλάδος των εμπόρων ξυλείας, πέλετ κλπ).
-Η υπεφορολόγηση εξάλλου και η επιβολή ΦΠΑ 23%, που οδήγησε σε αντίστοιχη αύξηση όλα τα προϊόντα και τις υπηρεσίες, σε περίοδο ..μείωσης των εισοδημάτων, μείωσε την κατανάλωση και οδήγησε σε λουκέτο εταιρίες, από τους περισσότερους κλάδους (ενδεικτικά : ποτά, εστίαση, ξενοδοχεία, ένδυση, υπόδηση κ.ο.κ).
-Ο με σπουδές Νομικής, Λοβέρδος, ξύπνησε ένα πρωΐ, ως Υπουργός Υγείας και αποφάσισε να αναδιαρθρώσει τον κλάδο υπηρεσιών υγείας και του φαρμάκου, ειδικότερα, οδηγώντας επίσης σε μαρασμό εύρωστες επιχειρήσεις και χιλιάδες ανθρώπους στην ανεργία και την ανασφάλεια, δημιουργώντας ένα έκτρωμα, που το λένε όλοι οι άνθρωποι του κλάδου, ιατροί, φαρμακοποιοί κλπ. Φαντάζομαι ότι σημασία έχει ότι ο ίδιος και η γυναίκα του, εξακολουθούν να πληρώνονται από τον κρατικό προϋπολογισμό, οι άλλοι ας πάνε να πνιγούνε...Το πιο τραγικό όμως είναι οι αποτυχημένοι αυτοί και επικίνδυνοι -με τις πολιτικές τους- να υπόσχονται "ρήξη" και να ζητάνε ψήφο στις εκλογές, λες και ζουν σε άλλο πλανήτη, λες και θα τους ψηφίσει κανένας άλλος, εκτός από εκείνους που διόρισαν ! Το πάθημα των Κατσέλη και Καστανίδη, δεν έγινε μάθημα φαίνεται και έτσι θα αναγκαστεί να το βιώσει και εκείνος.
-Ένας άλλος κλάδος, ιδιαίτερα εύρωστος, που απέφερε σημαντικά έσοδα, στα ταμεία του κράτους και ειδικά των Δήμων, επίσης χαντακώθηκε σε μία νύχτα, όταν κάποιοι αποφάσισαν ότι η δραστηριότητα αυτή, που λαμβάνει χώρα, ακόμα και στον τρίτο Κόσμο, στην Ελλάδα είναι απαγορευμένη : αναφέρομαι φυσικά στην υπαίθρια διαφήμιση. Η τραγική ..λεπτομέρεια αυτής της υπόθεσης, ξέρετε ποια είναι ; Ότι, ο Νόμος, που ρύθμιζε και προέβλεπε, την υπαίθρια διαφήμιση, εξ όσων γνωρίζω, ουδέποτε καταργήθηκε, ισχύει ακόμα, με Νόμο εν ισχύ λοιπόν, κρίνεται κάτι παράνομο, γεια σου Ελλάδα αθάνατη !!!
-Τέλος, τι μπορεί να πει κανείς για τις ιδιωτικές περιουσίες, που χάθηκαν, ως καπνός, σε μια στιγμή ? Μιλάμε για τον κόπο, τον ιδρώτα και το αίμα εκατομμυρίων ανθρώπων, με τη μορφή είτε ασφαλιστικών εισφορών (κούρεμα ομολόγων), είτε επένδυσης σε κρατικά ομόλογα (που πλασάρονταν ως ..εγγυημένα), είτε μετοχών τραπεζών, που κάποιοι αποφάσισαν ότι θα διασπαστούν, επειδή ήταν "κακές", λες και οι υπόλοιπες, που δεν θίχτηκαν, είναι "καλές" ή λες και υπάρχουν "καλές" τράπεζες (που αγοράζουν το χρήμα με 1% και το πουλάνε πίσω με 20%, τα ίδια χρήματα είναι όχι άλλα, αυτά που έχουν δανειστεί, δανείζουν).
    Μετά, από αυτά, τα ενδεικτικά και μόνον, γιατί υπάρχουν χιλιάδες ανάλογες περιπτώσεις, το να μιλάμε στην Ελλάδα, για ανάπτυξη, επενδύσεις και να κάνουμε ταξιδάκια, κάθε 2 χρόνια, στο Κατάρ, φαντάζει ως (κακόγουστο) ανέκδοτο.

Υ.Γ επειδή μπορεί κάποιος κακοπροαίρετος, να πει ότι οι παραπάνω κλάδοι και όχι μόνον λειτουργούσαν με στρεβλώσεις ή υπερβολές, απλά να διεκρινίσω ότι άλλο διόρθωση, άλλο εκλογίκευση και άλλο ισοπέδωμα, γκρέμισμα και καμένη γη !








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.