Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2013

η "περίπτωση" της ΕΡΤ

  Σε συνέχεια της χθεσινής αναφοράς στις ΔΕΚΟ, θεωρώ ότι η ΕΡΤ ..αξίζει ειδικής μνείας, καθώς πρόκειται για μοναδική (παγκοσμίως ;) περίπτωση και επειδή εγείρει σημαντικά νομικά ζητήματα.
  Αποτελεί μία οιωνεί "καλωδιακή τηλεόραση", με τη διαφορά ότι πληρώνεις υποχρεωτικά και άσχετα αν έχεις ή δεν έχεις ..τηλεόραση, αν βλέπεις ή δε βλέπεις τα κρατικά κανάλια !
  Το χαράτσι της ΕΡΤ, στους λογαριασμούς ρεύματος, διότι περί χαρατσιού πρόκειται, κατακρίνεται από τους περισσότερους, εδώ και ΠΟΛΛΑ χρόνια, έχουν γίνει, αν δεν κάνω λάθος, στο παρελθόν (δικαστικές) προσπάθειες απαλλαγής από αυτό, χωρίς όμως αποτέλεσμα, όπως φαίνεται από το γεγονός ότι, εν έτει 2013, εξακολουθεί να επιβάλλεται.
   Αναρωτιέμαι ποιοι λόγοι δημοσίου συμφέροντος επιβάλλουν να πληρώνεται η ΕΡΤ και οι εργαζόμενοί της, από όλους τους πολίτες, που παίρνουν ρεύμα... .
   Δεν είναι τόσο η ποιότητα του προγράμματος, που είναι αρκετά καλή, θα έλεγα, όσο το όργιο κατασπατάλησης, που γίνεται, όταν π.χ έχει 500 ηλεκτρολόγους, ενώ χρειάζεται 5 και γενικά αμφιβάλλω, αν ξέρουν ποιους πληρώνουν και γιατί, αν έχουν δει καν αυτούς, που είναι στη λίστα μισθοδοσίας !
    Αρκεί να δει κανείς το "κρόουλ", μετά το τέλος μιας εκπομπής, για να καταλάβει πόσα άτομα πληρώνουμε, για να κάνουν μια δουλειά, που θα μπορούσε να γίνει με το 1/10 του προσωπικού : βοηθοί, βοηθοί βοηθών και ένα σωρό ειδικότητες, που πραγματικά δυσκολεύεσαι και να το παρακολουθήσεις (ζαλίζεσαι).
    Διάβαζα προχθές ότι οι προσλήψεις "συμβούλων" και "συνεργατών" συνεχίζονται κανονικά, με 3,5 χιλιάρικα μισθό : δεν είναι τόσο προκλητικό το νούμερο, καθ'εαυτό, διότι και στην ιδιωτική τηλεόραση υπάρχουν (ή καλύτερα υπήρχαν) μεγάλοι μισθοί, όσο το κοινό μυστικό, ότι τα άτομα αυτά, σε αντίθεση με τον ιδιωτικό τομέα, δεν έχουν ωράρια, δεν έχουν ουσιαστικά αντικείμενο απασχόλησης, πηγαίνουν στο "μέγαρο", όποτε βαριούνται να κάθονται ..σπίτι ή να κόβουν βόλτες στα μαγαζιά.
    Θα μου πεις, που τα ξέρεις αυτά ; έχεις αποδείξεις ; αποδείξεις δεν έχω, απλά έχω μία μικρή εμπειρία, από το πως "δουλεύουν" οι δημόσιοι φορείς και από αυτά που ακούμε και βλέπουμε γύρω μας.
     Το πιο διασκεδαστικό στοιχείο στην κρατική τηλεόραση, είναι όταν σκάει μία είδηση φοροδιαφυγής και γενικά όταν συζητούνται φορολογικά ζητήματα, με τι χαμόγελο και ενδιαφέρον, παρακολουθούν τα σχετικά θέματα, ενώ ξέρουν (;) ότι είναι οι μόνοι Δ.Υ, που δεν έχουν ανάγκη τους φόρους, για να πληρωθούν, αφού υπάρχει το χαράτσι της ΔΕΗ (χαχα) !
     Ξέρετε, οι ΔΕΚΟ και το δημόσιο γενικά, έκαναν καλό σε πολύ κόσμο (τρωκτικά), τάϊσαν γενιές ανθρώπων, έδωσαν τη δυνατότητα σε πολλούς να πάρουν σπίτια, αυτοκίνητα, να παντρευούν και να κάνουν παιδιά.
    Ωστόσο, έκαναν και μεγάλη ζημιά στην ελληνική κοινωνία, όχι επειδή χρεωκοπήσαμε οικονομικά, εξ αιτίας τους, αλλά επειδή μάζεψαν το 65% του ελληνικού πληθυσμού στο Λεκανοπέδιο Αττικής !
     Όλα αυτά τα βλαχαδερά, που περπατάνε με καμάρι και σπρώχνουν τα καρότσια Mclaren, σε Χαλάνδρι, Κηφισιά, Γλυφάδα κλπ., νομίζω ότι θα είχαν καλύτερη ποιότητα ζωής, αν έμεναν στα χωριά τους, η ύπαιθρος δεν θα ερήμωνε, η γη δεν θα έμενε ακαλλιέργητη κ.ο.κ.




 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.