Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 7 Ιανουαρίου 2013

ποιος κυβερνάει αυτόν το δύσμοιρο τόπο ;;

   Οι περισσότεροι, νομίζω, συμφωνούμε ότι η διετία του Τζέφρι, αποτελεί τη χειρότερη διακυβέρνηση της χώρας, από την ..αρχαιότητα έως σήμερα, αν και αυτό θα το κρίνουν οι ιστορικοί, στο μέλλον.
   Δεν είναι τόσο η είσοδος στο μνημόνιο, που ήταν αναπόφευκτη, ούτε η γκάφα (επιεικής χαρακτηρισμός) με το δημοψήφισμα, ούτε τα όσα τραγελαφικά διαδραματίστηκαν, με το ΓΑΠ να συμφωνεί να παραιτηθεί ..τηλεφωνικώς, μετά να τον παίρνει τηλέφωνο η ..μαμά του και να ανακαλεί την απόφασή του, ούτε τα επιφωνήματα ανακούφισης των Ευρωπαίων, όταν επιτέλους έφυγε (το τραγικό είναι ότι τον πληρώνουμε ακόμα ως βουλευτή, ελέω εκλογικού Νόμου και ενώ ζει μόνιμα στο εξωτερικό !).
   Είναι περισσότερο τα πρόσωπα, που απάρτισαν εκείνη την κυβέρνηση και οι αποφάσεις, που πήραν, είτε υπαγορεύονταν από την τρόϊκα, είτε ήταν δικής τους έμπνευσης : από που να αρχίσει κανείς και που να καταλήξει ;
    Από τον "οδοντίατρο" Ρέππα, που δεν έχει κάνει στη ζωή του, ούτε ένα σφράγισμα, από το δικηγόρο Λοβέρδο, που ανέλαβε να αναμορφώσει ..το σύστημα υγείας, από την Μπιρμπίλη, που γνωρίστηκε με το Τζέφρι στο γυμναστήριο ;;
    Μιλάμε για τα πλέον ακατάλληλα άτομα, σε θέσεις ευθύνης, εκεί όπου παίρνονται αποφάσεις, που επηρεάζουν τις ζωές εκατομμυρίων ανθρώπων, όχι στο μέλλον, αλλά και στο παρόν.
    Δεν υπάρχει, θεωρώ, στην παγκόσμια ιστορία, προηγούμενο κυβέρνησης, η οποία να γκρέμισε, να κατέστρεψε, ΣΕ ΤΟΣΟ ΜΙΚΡΟ χρονικό διάστημα, ΤΟΣΑ ΠΟΛΛΑ, μιλάμε για μανία καταστροφής και αποδόμησης θεσμών, κατακτήσεων και δομών, δεκαετιών.
    Για το λόγο αυτό, είναι χρέος και της παρούσας κυβέρνησης, να αρχίσει να χτίζει από την αρχή, πάνω στις στάχτες και τα αποκαΐδια της τελευταίας (για πάντα) διακυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, να αποκαθιστά αδικίες, που έγιναν, αλλά και να προσέχει στην επιλογή προσώπων, των δικών της υπουργών.
    Διότι και στην παρούσα κυβέρνηση, υπάρχουν, δυστυχώς, ανεπάγγελτοι, θα αναφέρω μόνον τα παιδιά του κομματικού σωλήνα της ΝΔ, Στυλιανίδη και Χατζηδάκη, από ΔΑΠ σε ΟΝΝΕΔ και μετά Βουλή, η γνωστή πορεία...
    Δεν είναι δυνατόν άτομα, χωρίς οιαδήποτε επαγγελματική εμπειρία, να κατέχουν θέσεις ευθύνης και να διαχειρίζονται δις ευρώ, χωρίς να ξέρουν πώς βγαίνουν τα λεφτά και πως πρέπει να γίνεται η διαχείρισή τους.
    Συνεπώς, θεωρώ ότι είναι η ώρα του περιβόητου ανασχηματισμού, μιας και είναι αρχή του έτους ακόμα και η χρονιά προβλέπεται επίσης δύσκολη, ώστε να πάνε στα σπίτια τους, όλοι οι επαγγελματίες της πολιτικής και να μπουν τα κατάλληλα πρόσωπα, στις κατάλληλες θέσεις.
    Είναι καιρός να δοκιμαστούν, σε θέσεις υπουργών, άνθρωποι της αγοράς και της πραγματικής οικονομίας, ΠΟΥ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ το αντικείμενο, δεν μπορεί π.χ ο Υπουργός Υγείας να μην είναι γιατρός ή φαρμακοποιός !
     Δε λέω ότι και αυτοί θα πετύχουν σίγουρα, όχι γιατί δεν είναι ικανοί, αλλά επειδή μπορεί το "σύστημα" να τους καταπιεί και να τους διαφθείρει και αυτούς ή να μην τους αφήσουν τα διάφορα συμφέροντα να δουλέψουν, όπως ξέρουν, ωστόσο είναι καιρός για αυτή την αλλαγή, χειρότερα δεν μπορεί να είναι !!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.