Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2013

πως (ΔΕΝ) λειτουργεί η Εισαγγελία στην Ελλάδα !

   Ο τρόπος δίωξης και τιμωρίας του εγκλήματος, στη χώρα μας, χωλαίνει και χωλαίνει άσχημα, επειδή δεν υπάρχουν Εισαγγελείς, που να τιμούν τον όρκο τους και -ΚΥΡΙΩΣ- να παίρνουν πρωτοβουλίες και να διώκουν αυτεπάγγελτα αδικήματα, που συμβαίνουν, μπροστά στα μούτρα τους (και στα δικά μας) !
   Τα περισσότερα -αν όχι όλα- εγκλήματα, διώκονται, κατόπιν μήνυσης του ενδιαφερόμενου-θύματος ή όποιου τέλοσπάντων νοιάζεται για τη νομιμότητα και την επιβολή του Δικαίου.
   Ωστόσο, ο κάθε Εισαγγελέας έχει όχι μόνον δικαίωμα, αλλά και ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ να παρεμβαίνει, όταν διαπιστώνει τέλεση αδικημάτων, που διώκονται αυτεπάγγελτα και όχι μόνον να κάθεται στο γραφείο του ή να ενδιαφέρεται μόνον για το μηνιαίο εκκαθαριστικό του και αν μειώθηκε ή όχι ο μισθός του.
   Για παράδειγμα, δεν μπορεί να βγαίνει ο βλακάκος ο Ρόκκος, στην εκπομπή του άλλου τελειωμένου και να διαφημίζει το χασίς και να λέει (ξανά) ότι δεν το θεωρεί ναρκωτικό και τα ζώα να χειροκροτούν και να μην οδηγείται την άλλη μέρα σιδηροδέσμιος στο Δικαστήριο !
   Έχω πει και αλλού, ότι σκοπεύω να καταθέσω τη σχετική μήνυση και ο μόνος λόγος, που δεν έχει γίνει αυτό, είναι ότι ..δε μου περισσεύουν τα 100 ευρώ, για να δώσω "για χάρη του", ωστόσο το ερώτημα είναι γιατί δε συγκινείται ο Εισαγγελέας και να του δώσει να καταλάβει ότι δεν μπορεί να παρανομεί δημόσια, όσο "μούρη" ή "μάγκας" και αν θεωρεί ότι είναι (αφού δεν είναι).
    Από την άλλη, δε μπορεί να καίγονται άνθρωποι -σχεδόν καθημερινά- μέσα στα σπίτια τους, στην προσπάθειά τους να ζεσταθούν ή να αποψιλώνονται δάση και πάρκα, να κινδυνεύουν ζωές από το κρύο και να μην έχει υπάρξει ακόμα παρέμβαση της Εισαγγελίας, για το ζήτημα της εξίσωσης των πετρελαίων, για σοβαρά αδικήματα (ανθρωποκτονία και έκθεση) !! Τι είναι αυτά ; Τόση αναισθησία ;
     'Η μήπως πρέπει πάλι κάποιος πολίτης να τους μηνύσει, για να μη χάσει το δημόσιο ταμείο, το 100ρικο ; Αν έχουν μεταβληθεί οι δικαστικές Αρχές σε απλοί εισπράκτορες της Τρόϊκα, να μας το πουν !
     Σήμερα, όπου το παράβολο της μήνυσης έχει πάει από τα 10 ευρώ στα 100 και ένας μέσος εργαζόμενος, πρέπει να δαπανήσει το 1/4 σχεδόν του εισοδήματός του, για να κάνει μία μήνυση, η ανάγκη αυτεπάγγελτης δράσης των Εισαγγελέων είναι μεγαλύτερη από ποτέ !
     Από την άλλη, επειδή είναι ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ να περιορίζεται έτσι το δικαίωμα δικαστικής προστασίας στους έχοντες και να μένουν ατιμώρητα όσα καθάρματα, τυχαίνει να έχουν ..φτωχά θύματα, όποιος Εισαγγελέας ή Δικαστής αρνείται να εξετάσει τη νομιμότητα καταγγελίας ή μήνυσης, λόγω έλλειψης παραβόλου, είναι προσκυνημένος και -απλά- παρανομεί !
     Μία μέρα, πριν κανά χρόνο, είχα δει στην Ευελπίδων, 2-3 δικαστές ή Εισαγγελείς να περιεργάζονται την καινούργια ...C180 του ενός και δε λέω ότι είναι κακό, ωστόσο δεν πρέπει να χάνεται η ΟΥΣΙΑ και ο ρόλος τους καθενός, να κουρελιάζεται το Σύνταγμα και οι Νόμοι, στο όνομα της ανάγκης για έσοδα και αποπληρωμής των δανείων της χώρας.
     Τέλος, υπάρχουν και περιπτώσεις γραφικές, όπως εκείνη κάποιου κυρίου Καρχιμάκη, ο οποίος καταγγέλλει διαρκώς αξιόποινες πράξεις, μέσω των δικτύων κοινωνικής ..αποχαύνωσης και θα μπορούσε σίγουρα να κάνει μία αξιοπρεπή μηνυτήρια αναφορά και να πληρώσει και το παράβολο (δεν ξέρω αν ισχύουν οι φήμες ότι πληρώνεται από δημόσια υπηρεσία, χωρίς να εμαφανίζεται καν), αντί να "τουϊτάρει" και το πιο περίεργο είναι ότι οι Εισαγγελείς συγκινούνται από τις καταγγελίες του, ίσως επειδή κάποτε είχε δημόσιο λόγο, δεν ξέρω, πάντως τις εξετάζουν και μάλιστα ..δωρεάν !



 

1 σχόλιο:

  1. Είναι πολύ θετική η σημερινή είδηση, ότι η Εισαγγελέας, διέταξε αυτεπάγγελτα έρευνα, για τα δημοσιεύματα πως οι διοικητικοί υπάλληλοι των πανεπιστημίων, πληρώνονται κανονικά, ενώ απεργούν (είμαι σίγουρος ότι πήγαν 3ημεράκι με γεμάτες τσέπες) !! Απλά ελπίζουμε, οι σχετικές έρευνες να φτάνουν στο τέλος και να ηχούν οι ...καμπάνες και όχι να γίνονται, για τα μάτια του κόσμου και για να παυθεί η λαϊκή οργή, για τέτοια ακραία φαινόμενα διασπάθισης δημόσιου χρήματος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.