Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2013

τη δικιά μας ηθική βλάβη, ποιος θα την καλύψει ;; (!!)

  Είναι θλιβερό να βλέπεις άτομα, με 10 χιλιάρικα μισθό το μήνα και τα περισσότερα αφορολόγητα, όπως ο Στουρνάρας, να λένε ότι θα βάλουν τους "φοροφυγάδες" στη φυλακή !!
  Ζουν σε άλλο πλανήτη, σε άλλο κόσμο, στον πλανήτη "Κηφισιά" και δεν έχουν καταλάβει ΤΙΠΟΤΑ, από όσα τραβάει ο κόσμος, για την έλλειψη ρευστότητας στην αγορά, για τα λουκέτα, την ανεργία, νομίζουν ότι όλοι έχουν ένα σταθερό και καλό εισόδημα, κάθε μήνα, όπως αυτοί.
  Ξεχνάει ο εν λόγω κύριος, ότι το κωλοχανείο, ε, Κράτος, ήθελα να πω, που εκπροσωπεί, χρωστάει πάνω από 9 δισ, επομένως είναι ανήθικο, είναι αλητεία, να θέλεις να βάλεις στη φυλακή άνθρωπο για 1000 ευρώ χρέος, όταν εσύ ο ίδιος δεν ξέρεις που και πόσα χρωστάς... .
  Οι εφορίες, λέει, έχουν αρχίσει και στέλνουν ειδοποιητήρια σε οφειλέτες, στα οποία ζητάνε και ένα κονδύλι, για ..ηθική βλάβη του Δημοσίου, μιλάμε για απίστευτες, ευρηματικές "πατέντες", για να γεμίσουν τα άδεια -και κυρίως- τρύπια ταμεία τους.
   Όταν ο Α, πάρει δάνειο από τον Β και δεν το επιστρέψει, ο Β δικαιούται να ζητήσει πίσω τα χρήματα, συν το νόμιμο τόκο, ΟΧΙ όμως και ..ηθική βλάβη, αυτά ισχύουν μεταξύ ιδιωτών.. .
   Για να γεννηθεί αξίωση ηθικής βλαβης, να πούμε, για πολλοστή φορά, ότι απαιτείται : 1. παράνομη πράξη και 2. υπαιτιότητα. Να δεχθώ ότι η μη πληρωμή φόρου είναι παράνομη, ωστόσο όταν ο άλλος ΔΕΝ ΕΧΕΙ, για να πληρώσει, η υπαιτιότητα ..πάει περίπατο και δεν μπορεί να ζητάς ηθικές βλάβες !
   Από την άλλη, ο πολυμήχανος Στουρνάρας και το επιτελείο του, ετοιμάζουν λέει Νόμο, με βάση τον οποίο, οι ποινές για φοροδιαφυγή, δεν θα παίρνουν αναστολή, αλλά ο "εγκληματίας" θα πηγαίνει στη φυλακή, επειδή δεν είχε να πληρώσει, επειδή τον στέγνωσαν τα χαράτσια και οι πειραματισμοί τους.
    Προφανώς, έχουν άγνοια (και) της νομικής-δικαστικής πραγματικότητας : Ακόμα και αν ψηφιστεί ένας τέτοιος Νόμος, δεν θα εφαρμοστεί ποτέ στην πράξη, όπως έγινε και στο παρελθόν με αντίστοιχα αδικήματα (π.χ βία στα γήπεδα κ.α), διότι θα είναι παράνομος και αντισυνταγματικός.
    Ο θεσμός της αναστολής ισχύει για όλα και για όλους, είναι κατοχυρωμένος παντού και πάντα, διότι δεν είναι δυνατόν κάποιος με λευκό ποινικό μητρώο, χωρίς μάλιστα υπαιτιότητα εδώ (αφού τα λεφτά τα έχουν μαζέψει όλα αυτοί, με την "πολιτική" τους) να καταλήγει στη φυλακή και να μην έχει μία δεύτερη ευκαιρία.
    Τους διαφεύγει ότι αν μπουν χιλιάδες οφειλέτες στη φυλακή, αυτοί μεν θα έχουν ένα πιάτο φαγητό και ένα κρεβάτι και μηδέν έξοδα, έξοδα που θα τα πληρώνει το Κράτος, οπότε η τρύπα απλά ..θα μεγαλώσει (τι ξεφτέρια που είναι !)
    Το πλέον ειρωνικό και τραγικό όμως, είναι ότι μιλάνε για πάταξη της φοροδιαφυγής, αυτοί που δείχνουν έμπρακτα ότι ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ να την χτυπήσουν ( βλ.λίστα Λαγκαρντ), αυτοί που αρνούνται να αγγίξουν τους πραγματικούς εγκληματίες και φοροφυγάδες, αυτούς με τα δισ. ευρώ στις τράπεζες (ελβετικές και όχι μόνο) και αυτοί που έχουν ένα σωρό φοροαπαλλαγές για τον εαυτό τους και μοιράζονται επί δεκαετίες μαύρο πολιτικό χρήμα.
    Νομίζω ότι ο τίτλος είναι απόλυτα δικαιολογημένος : τη ΔΙΚΙΑ ΜΑΣ ΗΘΙΚΗ ΒΛΑΒΗ, από τα συνεχή εγκλήματα, που διαπράττουν οι πολιτικοί, από τα άδικα και ανάλγητα μέτρα, που παίρνουν κάθε τόσο οι ανεπάγγελτοι αυτοί "σωτήρες", από τους χιλιάδες νεκρούς, που αυτοκτόνησαν τα τελευταία 3 χρόνια, από τους πρώην νοικοκύρηδες, που είναι τώρα άστεγοι, από τους δεκάδες χιλιάδες, που πεινάνε και κρυώνουν, ποιος μπορεί να την καλύψει και ΠΟΣΑ πραγματικά θα έπρεπε να ζητήσουμε, για τις κατεστραμμένες ζωές μας ;; Για πες μας κύριε "Στουρνάρα" !
    Ώρες-ώρες, δεν σας κρύβω ότι εύχομαι να έρθει εδώ η τρόϊκα ή κάποιοι άλλοι ξένοι, να κυβερνήσουν αυτοί, πολύ καλύτερα θα είναι, γιατί οι δικοί μας δεν την παλεύουν.
    Συμπέρασμα : Το μόνο που χρειάζεται κύριε Στουρνάρα είναι να διευκολύνετε τους οφειλέτες προς ΔΟΥ, ασφαλιστικά ταμεία κλπ, να ξεχρεώσουν, με όσο το δυνατόν περισσότερες και μικρότερες δόσεις, ο "μπαμπούλας" είναι για τα παιδάκια, όταν δεν τρώνε το φαγητό τους, όχι για αυτούς, που ΕΣΕΙΣ (όχι προσωπικά μόνον) φεσώσατε !
   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.