Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2013

Τι θέλουν οι συνδικαλιστές και εργατοπατέρες ? Ασυλία ? (!)

  Αν θυμάμαι καλά, από τα φοιτητικά μου χρόνια, το ελληνικό Σύνταγμα, ορίζει ότι οι Έλληνες έχουν το δικαίωμα του "συνέρχεσθαι", αλλά ησύχως, πουθενά δεν ορίζεται ότι οι συνδικαλιστές, εργατοπατέρες και μέλη εργατικών σωματείων, είναι πάνω από το Νόμο, ότι μπορούν να βιαιοπραγούν και να συμπεριφέρονται ως κοινοί χούλιγκανς, όταν αισθάνονται θιγμένοι.
  Τα όσα θλιβερά συνέβησαν στο Υπουργείο Εργασίας, ακολούθησαν πολύ πιο θλιβερά, έξω από τα Δικαστήρια και κυρίως στα κανάλια, αλλά και την ίδια τη Βουλή.
  Επί 2 μέρες, καθόμαστε και συζητάμε για τα αυτονόητα, με τους αυτόκλητους υπερασπιστές των επεισοδίων, να μιλάνε για προβοκάτσιες, φθορές ..από τα ΜΑΤ και πράσινα άλογα.
  Το ποιος τα έσπασε στο Υπουργείο είναι πολύ εύκολο να αποδειχθεί από τους τόσους υπαλλήλους, που υπήρχαν μέσα εκείνη την ώρα και όχι από τις φωτογραφίες, "πριν και μετά" και άλλα παιχνιδάκια για παιδιά του δημοτικού σχολείου...
  Επομένως, ορθώς αναβλήθηκε η Δίκη, λόγω απουσίας των ουσιωδών αυτών μαρτύρων, αν και οι φθορές είναι το ένα μόνον σκέλος της κατηγορίας, διότι υπάρχει και η παράνομη κατάληψη.
   Συνεπώς, όταν λογικά θα καταδικαστούν αυτοί οι άνθρωποι, όπως θα καταδικαζόταν ο οποιοσδήποτε από εμάς, μη συνδικαλιστής, όσοι τουλάχιστον από αυτούς συμμετείχαν ενεργά στα επεισόδια, τι θα μας πουν ? ότι η δίωξη είναι πολιτική, ότι η κυβέρνηση είναι αυταρχική και τις άλλες παπαριές, που ακούμε επί 30 χρόνια ? εμείς έχουμε βαρεθεί να τα ακούμε, αυτοί πότε θα βαρεθούν να λένε τα ίδια και τα ίδια ?
    Στην Ελλάδα, συμβαίνει το παράδοξο, οι εργατοπατέρες, να έχουν με τη σειρά τους, τους δικούς τους ..πατεράδες, τους βουλευτές της Αριστεράς και να νομίζουν ότι αυτό, τους κάνει να έχουν ασυλία, σε πράξεις του κοινού ποινικού Δικαίου !
    Το πιο παρανοϊκό όμως σε αυτή την ιστορία, είναι ο ΛΟΓΟΣ, που συνέβησαν όλα αυτά : έχει καταλάβει κανείς ? ακόμα και από αυτούς,που συμμετείχαν ? Τι τους έκανε να πάνε πρωί-πρωί στο Υπουργείο, να τα σπάσουν και να απειλήσουν τον Υπουργό ?
    Μία δήλωση, λέει, που έκανε ο Υπουργός και τους έθιξε, που στο κάτω-κάτω μίλησε για πελατειακές σχέσεις, δηλαδή κάτι κοινότυπο και που συμβαίνει κάθε μέρα και το βλέπουμε-αντιμετωπίζουμε κάθε μέρα.
     Όπως το βλέπω, οι άνθρωποι αυτοί, είτε δεν είχαν κάτι καλύτερο να κάνουν, είτε είναι τόσο εύθικτοι και γεμάτοι τεστοστερόνη, που θα πρέπει με κάποιο τρόπο -ακόμα και παράνομο- να εκτονώνονται, για τέτοια ..βαρβατίλα μιλάμε !
    Δεν μπορούν να καταλάβουν ότι με τέτοιες ενέργειες, ουσιαστικά, αμαυρώνουν το εργατικό κίνημα ? Ο συνδικαλισμός και τα εργατικά σωματεία-κινήματα, είναι ιερά πράγματα και δεν μπορεί να εκφυλίζονται έτσι από εργατοπατέρες και κομματικές παρατάξεις.
    Αν υπήρχε λόγος, που δε νομίζω να υπήρξε εν προκειμένω, θα μπορούσαν να ζητήσουν μία συνάντηση με τον Υπουργό και να διαμαρτυρηθούν, όχι να μπουκάρουν μέσα, να χτυπάνε πόρτες και να απειλούν και να βρίζουν, όποιον έβρισκαν μπροστά τους.
   θα μπορούσαν π.χ να κάνουν μία πορεία, να κλείσουν το δρόμο ή να αποκλείσουν την είσοδο, για ορισμένη ώρα, υπάρχουν ..και νόμιμοι τρόποι αντίδρασης και συνδικαλιστικής δράσης, γιατί θα πρέπει πάντα να επιλέγονται ακραίες-παράνομες συμπεριφορές ?
    Σε μία Χώρα, όπου 3 εκατομμύρια άνθρωποι, ζουν κάτω από τα όρια της φτώχειας, δεν έχουν πετρέλαιο-θέρμανση ή ρεύμα ή να φάνε, το να μιλάμε επί 2 μέρες, για το αν έσπασαν το υπουργείο οι μπουκαδόροι ή ..τα ΜΑΤ, ποιος θα πληρώσει τις ζημιές και αν πρέπει να τιμωρούνται οι τραμπουκισμοί ή όχι, είναι δείγμα υπέρτατης σήψης και κατάντιας.
    Αν μη τι άλλο, δείχνει ότι οι συνδικαλιστές, έχουν χάσει την επαφή με την κοινωνική πραγματικότητα και με τα ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ προβλήματα του κόσμου και των εργαζομένων (την ουσία δηλαδή του συνδικαλισμού) και είναι ίσως καιρός να προβληματιστούν και να κάνουν και λίγο αυτοκριτική !
    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.