Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2013

Πουτινιές στον ...Πούτιν ??

  Είχε έρθει τις προάλλες, στο γραφείο μου, ένας "κύριος", ένας κλασικός (κουτο)πονηρος "έλληνας", που νομίζει, όπως όλοι οι όμοιοί του, ότι είναι έξυπνος και οι υπόλοιποι βλάκες..
   Μου είπε ότι είχε καταδικαστεί πρωτόδικα σε 1 χρόνο φυλάκιση, για παράνομη οπλοκατοχή και ενόψει του Εφετείου, ήθελε να αναλάβω την υπόθεση, αφού πρώτα θα έπαιρνε (την ίδια μέρα) το φάκελό του, από τον προηγούμενο συνάδελφο, με τον οποίο δεν ήταν (και δικαιολογημένα) ευχαριστημένος.
   Αφού μιλήσαμε κανά μισάωρο και του εξήγησα ότι θα μπορούσε -αν μη τι άλλο- να μειώσει την ποινή του, έφυγε, με την προοπτική να έρθει ξανά την επόμενη μέρα, με το φάκελο.
   Όπως καταλαβαίνετε, δεν ήρθε ποτέ, ήθελε απλά να πάρει ιδέες, είτε ο ίδιος, είτε ο χασοδίκης δικηγόρος του, για το τι να υποστηρίξει στο Δικαστήριο (δεν ξέρω αν ήταν δικιά του ιδέα αυτή ή του δικηγόρου του, μικρή σημασία έχει αυτό).
  Σήμερα, από περιέργεια, πήγα να δω τι έγινε τελικά και είδα ότι ..κατάφερε όντως να μειώσει σημαντικά την ποινή του, με βάση τα όσα του είπα και υποθέτω νιώθει χαρούμενος, τόσο για την ποινή, όσο και για το ότι κατάφερε να με "κοροϊδέψει" (εδώ γελάμε).
   Γελάμε, διότι η -πικρή- αλήθεια είναι φυσικά ότι δεν του αποκάλυψα όλους τους πιθανούς υπερασπιστικούς ισχυρισμούς, που θα μπορούσε να προβάλει και να πετύχει ακόμα και την απαλλαγή του !!
   Μπορεί να αισθάνεται ικανοποιημένος με τη μείωση της ποινής του, ωστόσο, επειδή εχθρός του καλού, είναι πάντα το καλύτερο, φαντάζομαι θα προτιμούσε να είχε απαλλαγεί και να μη λερώσει καν το ποινικό του μητρώο...
   Αν με είχε εμπιστευτεί και δεν ενεργούσε κουτοπόνηρα, λες και είμαστε χθεσινοί, θα μπορούσε να έχει ένα πραγματικά καλό αποτέλεσμα, διότι -όλοι θα συμφωνείτε- ότι η αθώωση είναι προτιμότερη, από την οποιαδήποτε ποινή !
    Για αυτή την περίπτωση, θα μπορούσε να αραδιάσει κανείς ένα σωρό -σοφές- παροιμίες, όπως ότι "ο καθένας παίρνει ό,τι του αξίζει" (θα έλεγα καλύτερα, ό,τι νομίζει ο ίδιος ό,τι αξίζει), ότι "όποιος κοροϊδεύει, κοροϊδεύει ουσιαστικά τον εαυτό του" και κυρίως ότι με το ψέμα, την απάτη και την πονηριά, κανένας δεν πήγε μπροστά, μπορεί να έχεις κάποιες μικρές "χαρές", αλλά in the long term, που λένε και οι Αμερικάνοι, μόνον χαμένος, μπορείς να βγεις.
    Επειδή, τώρα φαντάζομαι ότι θα έχει ανάψει η περιέργειά του, για το ποιος ήταν αυτός ο ισχυρισμός, που θα μπορούσε να τον απαλλάξει, θα πω απλά ότι θα περιέχεται σε μία από τις επόμενες αναρτήσεις και είμαι σίγουρος ότι θα τον καταλάβει, επειδή είναι ..έξυπνος και επειδή μάλλον είναι αναγνώστης του blog.
   Γιατί, όταν μου έδωσε συγχαρητήρια για το blog, ξέρω ότι τότε (και μόνον) ήταν ειλικρινής !
   
Υ.Γ όποιος έχει παρόμοιες-αντίστοιχες διαθέσεις και σκοπό να με πλησιάσει, δήθεν για να με .."εκμεταλλευτεί" (χαχα), ας το ξανασκεφτεί
  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.