Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2013

ας δούμε τι σημαίνει ΔΕΚΟ..(ή πως τα φαινόμενα απατούν !)

  Το "Δ" σημαίνει δημόσια, το οποίο ισχύει, αφού ο έλεγχος ανήκει στο Δημόσιο, στο (βαθύ) κράτος της κομματοκρατίας και των πελατειακών σχέσεων και ανήκει σε αυτό, για αυτόν ακριβώς το λόγο, για να μπορούμε να διορίζουμε "τα δικά μας" παιδιά και να καθορίζουμε και τις αμοιβές τους.
  Το "Ε" σημαίνει επιχείρηση, το οποίο ισχύει επίσης, εν μέρει τουλάχιστον, διότι οι ΔΕΚΟ προσφέρουν προϊόντα και υπηρεσίες, όπως κάθε επιχείρηση, με μία μεγάλη ΔΙΑΦΟΡΑ όμως : οι ΔΕΚΟ δεν πτωχεύουν ποτέ, όσο χάλια και αν είναι το προϊόν, όσες ζημιές και αν έχουν, διότι -και πάλι- το Δημόσιο, όλοι δηλ. οι φορολογούμενοι, βάζουν το χέρι στην τσέπη, προκειμένου να μην κλείσουν, από τα χρέη. Επίσης, παρόλο που ορισμένες ΔΕΚΟ είναι μονοπωλιακές (π.χ ΔΕΗ, ΟΠΑΠ, αστικές συγκοινωνίες ) και θα έπρεπε να εμφανίζουν τεράστια κέρδη, εντούτοις τα κέρδη είναι περιορισμένα ή και ..ανύπαρκτα, διότι δε λειτουργούν, όπως οι ιδιωτικές επιχειρήσεις, αλλά η κακοδιαχείριση και η σπατάλη ...εξανεμίζουν τα κέρδη, με συνέπεια ο συνήθης ύποπτος, ο έλληνας φορολογούμενος να καλείται ξανά στο ..ταμείο.
  Τα γράμματα "ΚΟ" σημαίνουν κοινής οφέλειας (ή ωφέλειας), το οποίο ισχύει επίσης μόνον εν μέρει. Διότι οι ΔΕΚΟ προσφέρουν όντως υπηρεσίες σε μεγάλο μέρος του πληθυσμού (του κοινού), οι οποίες μάλιστα είναι αρκετά καλές, ωστόσο δείχνουν να νοιάζονται περισσότερο για το καλό των "από μέσα", των λίγων, παρά των "απ' έξω", των πολλών !
    Π.χ προσλαμβάνουν άτομα με μισθούς πενταπλάσιους, απότι ισχύει στην ιδιωτική αγορά εργασίας (και ωράριο ..υποπολλαπλάσιο), έχουν απίστευτα επιδόματα και μπόνους, πέρα από κάθε φαντασία (π.χ ζέσταμα μηχανής, πλύσιμο χεριών κλπ, τα θυμάστε), επί 2 χρόνια έκανα τους "κινέζους", την ώρα που ΟΛΟΙ έκαναν αιματηρές θυσίες, για να πληρωθούν χρέη, στα οποία πολλοί δεν είχαν ΚΑΜΙΑ συμμετοχή, εκείνοι δεν είχαν κόψει ούτε ένα ευρώ και τώρα που υποχρεώνονται, αρχίζουν τις "κινητοποιήσεις".
     Κόβουν το ρεύμα, σταματούν το μετρό κλπ, προκειμένου να υπερασπίσουν τα ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ συμφέροντα, νοιάζονται για τη δική τους οφέλεια και όχι για την Κοινή, επομένως τελικά, μόνον κατ' επίφαση ή και κατά ειρωνεία, ονομάζονται "κοινής ωφελείας", διότι ουσιαστικά εξυπηρετούν πρώτα και κύρια, τα ί-δ-ι-α συμφέροντα και όχι της κοινωνίας, η οποία πληρώνει το μισθό τους, με τους φόρους !
    Ας σταματήσει λοιπόν το παραμύθι, με τις αντιδράσεις απέναντι στις ιδιωτικοποιήσεις, διότι οι ΔΕΚΟ έχουν πάψει προ πολλού να είναι "δημόσιες", είναι δημόσιες, μόνον ως προς τα χρέη, που διαχέουν στην κοινωνία, ως προς τα υπόλοιπα, λειτουργούν με κριτήρια, χειρότερα και από τις πιο αδίστακτες ιδιωτικές επιχειρήσεις, οι διοικήσεις και οι εργαζόμενοι σε αυτές, συμπεριφέρονται με τον πλέον "ιδιωτικό"-εγωϊστικό τρόπο, αφού κοιτάνε μόνον την πάρτη τους, τα δικά τους συμφέροντα και όχι της κοινωνίας (ακόμα και όταν -υποκριτικά- ισχυρίζονται το αντίθετο).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.